کرمانشاه- ایرنا- رییس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه گفت: این شورا همواره از سوی دشمنان و برخی از دوستان ناآگاه مورد هجمه قرار گرفته است و این هجمه‌ها هم باعث افتخار و هم نشانگر موفقیت شورای نگهبان است.

حجت الاسلام والمسلمین محسن مفید روز یکشنبه در نشستی خبری به مناسبت چهلمین سالروز تاسیس شورای نگهبان و بیستمین سالروز تاسیس دفاتر نظارتی این نهاد در استان ها بیان داشت: ۱۰ اصل از اصول قانون اساسی به وظایف شورای نگهبان اختصاص دارد که وظیفه ذاتی آن را حراست از قانون اساسی، جمهوریت و اسلامیت نظام تعریف کرده است.

وی بر عملکرد بی طرفانه و غیرسیاسی شورای نگهبان تاکید کرد و گفت: درست است که شورای نگهبان نگاه سیاسی ندارد اما در بررسی صلاحیت نامزدها بر اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت فقیه تاکید شده است.

وی انتساب دولت و مجلس شکل گرفته به شورای نگهبان را غلط دانست و گفت: در تمام سال های عمر شورای نگهبان افراد مختلف با گرایش های فکری و سیاسی گوناگون از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده اند اما اینکه دولت یا اکثریت مجلس متعلق به کدام گرایش فکری باشد را دیگر خود مردم هستند که تعیین می کنند.

حجت الاسلام مفید در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص رد اعتبارنامه یکی از نمایندگان مجلس به دلیل محرز شدن مدرک تحصیلی جعلی و فساد مالی و نقش شورای نگهبان در تایید اولیه صلاحیت این افراد توضیح داد: مدارکی که برای رد اعتبارنامه این نماینده رو شد در حقیقت مدارک جدید و پنهان از دید شورای نگهبان بود.

او به ضعف قوانین نظارتی اذعان کرد و گفت: بسیاری از استعلام های افراد از جمله سوء پیشینه و نیز صحت مدرک تحصیلی آنها باید قبل از شروع به کار بررسی صلاحیت افراد در شورای نگهبان توسط دستگاه های مربوطه انجام شده باشد.

وی در خصوص تخلفات انتخاباتی و برخورد شورای نگهیان با این تخلفات نیز گفت: شورای نگهبان نه وظیفه و نه ابزار برخورد با متخلفان انتخاباتی در سطح کوی و برزن را دارد.

او وظیفه اصلی شورای نگهبان را نظارتی دانست و بر وظیفه نهادهای قضایی و انتظامی با متخلفان انتخاباتی تاکید کرد.

به گفته رییس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه، این نهاد گزارش های تخلفاتی را به مقامات قضایی و انتظامی ارسال می کند و آنها وظیفه و ابزار برخورد را دارند.

حجت الاسلام مفید، خود مردم را بهترین قاضی برای متخلفان انتخاباتی دانست و بیان داشت: مهترین ابزار مردم رای آنهاست که می توانند با رای ندادن به متخلفان به آنها اعتراض کنند.

او در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر میزان اهمیت فساد مالی کاندیداها به نسبت گرایش های فکری آنها در بررسی صلاحیت ها توضیح داد: برای شورای نگهبان فساد اخلاقی و مالی همواره خط قرمز بوده است.

حجت الاسلام مفید در خصوص سرنوشت اصلاح قانون انتخابات در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تصویب این قانون به عمر مجلس دهم نرسید و در مجلس یازدهم نیز هم اکنون تمرکز بر مسایل معیشتی مردم قرار دارد هرچند امیدواریم در همین مجلس شاهد تصویب این قانون باشیم.

رییس دفتر شورای نگهبان در کرمانشاه با اشاره به وجود ۲ مرکز پژوهشی فقهی و حقوقی در شورای نگهبان و در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر ریشه یابی حضور کمرنگ مردم در برخی از کلانشهرهای کشور در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: بدون شک باید تمام دلسوزان نظام با هر نوع گرایش فکری به فکر علت یابی این موضوع باشند.

او اما در مجموع حضور ۴۰ درصدی مردم در انتخابات را حتی بالاتر از نرم جهانی دانست و گفت: درست است که انتظار ما همواره مشارکت بالای ۵۰ درصدی مردم بوده است اما با همین آمار باز هم بالاتر از متوسط مشارکت جهانی در انتخابات قرار داریم و این مشارکت در فضاسازی مسموم دشمنان به خصوص در بحث کرونا محقق شده است.

حجت الاسلام مفید البته کمرنگ تر شدن حضور مردم در انتخابات را نتیجه عملکرد مسوولان در مجلس و دولت دانست و گفت: وقتی شعارهایی برای جلب آرای مردم داده می شود در حقیقت توقعاتی ایجاد کرده ایم و محقق نشدن این شعارها باعث دلسردی مردم می شود.

او بر لزوم پاسخگو بودن کاندیداهای مجلس و دولت در برابر شعارهای انتخاباتی شان تاکید کرد و گفت: باید مشخص شود علت محقق نشدن شعارها چه چیزی است اینکه آیا از اول نقشه راه درستی ترسیم نشده است؟

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس اگر نمی توانند بار مشکلات معیشتی را بردارند لااقل آن را سبک کنند.

استان کرمانشاه دارای هشت نماینده در مجلس شورای اسلامی است که تاکنون تکلیف ۶ نماینده آن مشخص شده و ۲ نامزد از کرمانشاه و ۲ نامزد از حوزه انتخابیه اسلام آبادغرب و دالاهو نیز برای راهیابی ۲ نماینده دیگر استان به مرحله دوم انتخابات راه یافتند.