تهران - ایرنا - سازمان فضانوردی ناسا ایستگاه فضای دوردست خود را در استرالیا به‌روزرسانی کرد.

به گزارش یکشنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی،  این ایستگاه فضای دور دست که با عنوان Deep Space Station ۴۳ یا به اختصار (DSS-۴۳)  شناخته می‌شود، بخشی از شبکه فضای دوردست ناسا (DSN: NASA Deep Space Network) محسوب می‌شود که در واقع یک جعبه سوییچ بین‌سیاره‌ای برای برقراری ارتباط با فضاپیماهای رباتیک است. به روز رسانی این شبکه از ماه مارس آغاز شده است. این ایستگاه ۴۸ سال سن داشته و پهنای آنتن آن به ۷۰ متر می‌رسد.
در جریان این به روز رسانی، یک مخروط فرکانس باند ایکس در مرکز این آنتن قرار گرفت که دربرگیرنده یک دستگاه فرستنده بسیار پیشرفته و مجموعه‌ای از گیرنده‌های بسیار حساس است. علاوه بر این قرار است سیستم خنک‌کننده آبی این آنتن عظیم نیز به روز رسانی شده و سیستم های مکانیکی و تجهیزات الکترونیکی آن نیز ارتقا یابد.
این آنتن از ابتدای ماه مارس غیرفعال بوده است و انتظار می‌رود به روزرسانی‌ها تا ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی به پایان برسد. پس از آن، آنتن این ایستگاه راه‌اندازی می‌شود و از این تجهیزات برای ارسال دستورالعمل به فضاپیماها و دریافت اطلاعات علمی از ماموریت‌های رباتیک در منظومه شمسی استفاده خواهد شد.
شبکه فضایی دوردست ناسا در سه منطقه از جهان شامل کالیفرنیا، اسپانیا و استرالیا، گسترده شده است و امکان برقراری ارتباط با فضاپیماها در سطح ماه و فراتر از آن را به طور مستمر و صرف‌نظر از نحوه گردش زمین، فراهم می‌کند. علاوه بر این DSS-۴۳ تنها آنتی است که توانایی مخابره دستورالعمل‌ها به فضاپیمای Voyager ۲ را دارد.