یزد- ایرنا -  معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به ساخت فضاهای آموزشی با کیفیت و بهسازی مدارس دارد و در مدارسی که در سال‌های اخیر ساخته شده تمام الزامات مهندسی رعایت شده است.

مهرالله رخشانی‌مهر روز دوشنبه در آیین انعقاد تفاهم نامه هر شرکت و کارخانه یک مدرسه در شهرستان میبد، با قدردانی از خیرین مدرسه ساز افزود: در زلزله سال ۹۶ کرمانشاه،  ۷۸ مدرسه آسیب دید که همه این مدارس در لیست مدارس تخریب و بازسازی بودند و هیچ کدام از مدارسی که در چند سال اخیر  ساخته شده، آسیب ندیدند زیرا استانداردهای لازم در ساخت این مدارس بکار گرفته شده بود.

وی اظهار داشت: رویکرد وزارت آموزش و پرورش ساخت مدارس بزرگ است که الزاما مدرسه با کلاس درس بزرگ نیست بلکه با کلاس‌ها استاندارد همراه با نمازخانه، آزمایشگاه، کارگاه، سالن ورزشی، سالن  اجتماعات بر اساس ضوابط ۶۹۷ سازمان نوسازی مدارس با رویکرد معماری سبز و بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

رخشانی مهر ادامه داد: مدارس بزرگ با زیربنای ۱۰ تا ۱۵ هزار متر مربع که است که هزینه تمام شده هر مدرسه ۴۵ میلیارد تومان برآورد شده و در آن علاوه بر کیفیت، همه زیرساخت‌های لازم برای آموزش وجود دارد. 

رخشانی‌مهر افزود: ظرفیت مدارس بزرگ حدود ۲ هزار نفر است و نمونه‌های از این دست مدارس در سطح کشور دست اجراست که برخی از آنها مهرماه امسال به بهره برداری می‌رسد.

رییس سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین بخش های سند بنیادین تحول آموزش و پرورش هویت بخشی به فضاهای معماری است که معماری ایرانی - اسلامی مورد تاکید قرار دارد.

رخشانی مهر، از مجمع خیرین و اداره کل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس  و آموزش و پرورش استان یزد خواست که در میبد با توجه به ظرفیتی که دارد بصورت مشارکتی در ساخت مدارس بزرگ اقدام شود تا الگویی برای سایر استانها و شهرستان‌های کشور باشد.

وی ادامه داد: یکی از برنامه های زیر نظام فضا و تجهیزات وزارت آموزش و پرورش و نوسازی تنوع بخشیدن به منابع درآمدی است که تاکید بر این است که تشکل خیرین مدرسه ساز تقویت شود  و افراد بیشتری را درگیری مدرسه سازی کنید که طرح آجر به آجر در این زمینه در دستور کار قرار دارد.

آموزش و پرورش بدون مشارکت گسترده مردمی نمی‌تواند بر مشکلات فایق آید

مدیر حوزه علمیه کشور و امام جمعه میبد هم در این آیین گفت: شاخص رشد و تعالی جامعه از جایگاه و اهتمام به آموزش و پرورش نشات می گیرد و تحقق اهداف و راهبردهای سند تحول و شتاب پیشرفت آموزش و پرورش در گرو اهتمام ویژه مسوولان و مردم، به این نهاد مهم علمی و فرهنگی است و آموزش و پرورش بدون مشارکت گسترده مردمی نمی تواند بر مشکلات فایق آید.

آیت الله علیرضا اعرافی افزود: تامین زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری آموزش و پرورش وظیفه ای است که به فضل الهی ملت ایران و خیران و نیک اندیشان در این زمینه خوش درخشیده اند و استان یزد و شهرستان میبد در این زمینه پیشگام بودند و نمونه آن ساخت بیش از ۱۵۰ مدرسه در ۱۰ سال توسط خیرین است که از سالهای قبل طراحی و اقدام شده و نیز آغاز طرح هر شرکت یک مدرسه نمونه دیگر آن است.

مدیر حوزه علمیه کشور اضافه کرد: میبد افتخار دارد که در همه زمینه ها به خصوص علم ، فرهنگ ، صنعت و حمایت از آموزش و پرورش پیشگام بوده و این راه روشن را ادامه خواهد داد و همچنان رتبه های برتر را در همه این قلمروها احراز خواهد کرد.

کمترین مدارس تخریبی و فرسوده مربوط به میبد است 

 مدیرکل نوسازی مدارس استان یزد هم در این آیین با ضمن قدردانی از مسوولان و خیران شهرستان میبد گفت: مسوولان و خیران این شهرستان در رفع مشکلات آموزشی گام‌های موثری برداشتند.

جواد ذاکر تصریح کرد:سال گذشته پروژه های مدرسه سازی در هر شهرستان به طور میانگین پنج طرح،  اعم از خیری ، مشارکتی و دولتی بوده که در شهرستان میبد ۲۰ طرح اعلام شده که این طرح‌ها در حال انجام است.

وی خاطر نشان کرد: کمترین درصد مدارس تخریبی و فرسوده استان مربوط شهرستان میبد است به طوریکه در سال های گذشته میزان مدارس تخریب و فرسوده این شهرستان  از ۳۵ به ۲۵ درصد رسیده است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان یزد در خصوص طرح « آجر به آجر» که در راستای جذب مشارکت آحاد مردم در مدرسه سازی است، گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک مجمع خیرین مدرسه‌ساز سرمایه‌های خرد مردمی از تمام اقشار جامعه حتی به اندازه یک آجر را جذب کنیم و قدمی بزرگ برای توسعه فضاهای آموزشی استان برداریم.

ذاکر  خاطر نشان کرد: اکنون تفاهم نامه هر کارخانه و شرکت یک مدرسه در راستای طرح آجر به آجر اجرا می شود. 

تفاهم نامه همکاری هر شرکت و کارخانه یک آموزشگاه بین معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس کشور و مسوولان شهرستان میبد و یزد امضا شد.

 پیشنهاد این تفاهم نامه از سوی مدیر حوزه علمیه کشور و امام جمعه میبد در راستای عدالت آموزشی ، ایجاد بستری مناسب در جهت ارتقای سطح کیفی دانش آموزان شهرستان میبد مطرح شد.

این تفاهم نامه در ۵ ماده در راستای مشارکت در احداث و بازسازی و بهسازی یکصد واحد آموزشی در شهرستان میبد منعقد شده است که مدت زمان احداث مدارس از زمان امضا تفاهم نامه به مدت ۱۰ سال  قید شده است.

اجرای هرگونه عملیات این طرح باید زیر نظارت فنی اداره نوسازی ، رعایت دستورات فنی ناظرین پروژه در تمامی مراحل از سوی مجری از جمله بندهای این تفاهم نامه است.

طبق بندهای تفاهم نامه تامین نیروی انسانی ،کادر اداری و آموزشی توسط آموزش و پرورش و تجهیز و تکمیل طرح های نیمه تمام خیرین برعهده سازمان نوسازی مدارس کشور است.

 تعداد خیران مدرسه ساز استان یزد  یک هزار و ۳۰۰ نفر اعلام شده است از این تعداد ۱۸۸ نفر از خانواده های معظم شهدا، ۲۵۴ تن زن ، ۶۹ نفر نخبه ، ۱۴۵ تن از اقلیت دینی زرتشتیان هستند.

در استان یزد دو هزار و ۱۰۰ باب مدرسه وجود دارد که یک سوم آنها خیری هستند.