بختیار پاکمون روز دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات مربوط به تعطیلی کارخانه نئوپان خلخال افزود: با شیوع ویروس کرونا فعالیت برخی از کسب و کارها با مشکل روبه رو شدند که این موضوع در مشاغل حوزه گردشگری بیشتر احساس شد.
وی اظهارداشت: با توجه به ادامه روند کرونا در استان و طولانیتر شدن زمان توقف فعالیتهای اقتصادی در حوزههای مختلف بیشترین تعداد واحدهای اقتصادی تعطیل شده مراکزی بودند که به جهت جلوگیری از روند شیوع ویروس کرونا با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل و بسته شدند.
وی با بیان اینکه ۱۴ رسته فعالیت در ۵۵۰ حرفه به شدت آسیبدیده از کرونا جهت دریافت تسهیلات حمایتی شناسایی شدند، گفت: ۲۰ هزار و ۵۰۰ بنگاه اقتصادی و کسب و کار متاثر از کرونا در استان شناسایی شده که لازم است برای دریافت تسهیلات تا پایان تیر در سامانه کارا ثبتنام کنند.
مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردبیل سهم مشاغل استان اردبیل از این تسهیلات حمایتی را مبلغ بیش از ۵۳ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: کسب و کارهایی که با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شدند برای هر نیروی کار خود ۱۶ میلیون تومان، مشاغل متاثر از کرونا برای هر کارگر ۱۲۰ میلیون ریال و مشاغل خویشفرمایی ۶۰ میلیون ریال تسهیلات میگیرند.
پاکمون با بیان اینکه تعداد ۴۰۰ کسب و کار تسهیلات خود را از ۱۵ بانک عامل این طرح دریافت کرده و روند پرداخت ادامه خواهد داشت، اظهارداشت: این تسهیلات ۲ ساله به دوره تنفس سه ماهه و نرخ سود ۱۲ درصد از محل خارج منابع داخلی بانکها است.
او افزود: همزمان با شیوع کرونا بیش از ۹ هزار نیروی کار در سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت به جهت اینکه شغل خود را در این مقطع از دست دادند، از چتر حمایتی بیمه بیکاری بهرمند شدند.
وی با تاکید بر اینکه فرصت ثبتنام تا پایان تیرماه همچنان باقی است و افراد با مراجعه به سامانه کارا میتوانند برای بهرهمندی از تسهیلات حمایتی کرونا ثبتنام کنند، گفت: بر این اساس بنگاههایی که کد کارگاهی و شاغل بیمه شده داشته، از سال گذشته تاکنون فعال بوده بر اساس تعداد نیروهای کار فعال خود مشمول دریافت تسهیلات حمایتی کرونا میشوند.
پاکمون با بیان اینکه کارخانه نئوپان خلخال نیز همانند سایر واحدهای صنعتی مشکلدار و آسیبدیده از کرونا زیرچتر حمایتی اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل قرار داشته و از هرگونه حمایت اجرایی و قضایی برای حل مشکل تعطیلی این واحد صنعتی استفاده خواهد شد، اظهارداشت: به علت عدم پرداخت حق بیمه کارگران کارخانه نئوپان در اسفندماه زمستان سال گذشته در حال حاضر کارگران بیکار شده این واحد صنعتی مشمول قانون دریافت حق بیمه بیکاری کرونا نمیشوند.
وی گفت: در حالی بیمه کارگران کارخانه نئوپان پرداخت نشده که در اوج شیوع کرونا و در اسفندماه سال گذشته این واحد صنعتی فعالیت داشته ، کارگران آن مشغول کار در کارخانه بوده و محصولات تولیدی آن به بازار عرضه شده است.
او همچنین با اشاره به تجمع ۵۶ نفر از کارگران بیکار شده کارخانه نئوپان در مقابل اداره تعاون ،کار و رفاه اجتماعی خلخال افزود: کارگران خواستار پرداخت حق بیمه و حقوق معوقه خود و تعیین تکلیف وضعیت کاری خود با توجه به توقف کار در این واحد تولیدی و راهاندازی شورای صنفی کارگری در داخل کارخانه و حضور نماینده اداره تعاون در این شورا هستند.