فرشته سادات شجاعی روز دوشنبه در نشست کارگاه آموزشی سلامت روان و پدافند غیرعامل که در ستاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه مسئولان باید بحران بوجود آمده کویید 19 را در کشور به یک فرصت تبدیل کنند، اظهار داشت: باید با مدیریت صحیح این بحران، برای دوره پسا کرونا برنامه داشت. روحیه نشاط و سرزندگی را در جامعه بالا برد. در زمان شیوع بیماری همدلی و استحکام مردم ایران را شاهد بودیم که در هیچ کجای جهان نظیر نداشت و در مقابل اگر اضطراب و نگرانی مردم در مقابله با این ویروس طولانی شود خطرات به مراتب مخرب تر در جامعه شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما ظرفیت بالایی برای کاهش اضطراب و استرس مردم در مقابله با کرونا دارند، افزود: تاجایی که ممکن است کتابخانه ها و مراکز فرهنگی، سینماها، سالن های تئاتر در فضاهای امن، ساخت فیلم های شاد و سرگرم کننده باید برای مردم و جامعه با توجه به رعایت دستورالعمل های بهداشتی درنظر گرفته شود تا ضمن بازآموزی سبک زندگی با کرونا، مهارت های در خانه ماندن را به آنان بیاموزیم.
شجاعی اظهار داشت: در زمان بحران کرونا تداوم گردش کار در کشور بخصوص در ادارات باید انجام شود و از این رو با ایجاد زیرساخت ها دورکاری خیلی خوب می توان از ابتلا به بیماری کاست و در این روش حضور فیزیکی لازم نیست و باید ترتیبی اتخاذ کرد تا کارمندان از کار در زمان دورکاری لذت ببرند و به این نحو هم فاصله فیزکی رعایت می شود و در مجموع اضطراب آلوده شدن به بیماری در بسیاری از اقشار مختلف مردم کاهش می یابد.
وی ویروس کرونا را بسیار خطرناک توصیف کرد و افزود: این بیماری فرصت طلایی در اختیار مسئولان قرار داده که می توان با عاقبت اندیشی های صحیح، عاقبت بخیری را برای جامعه به ارمغان آورد.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه باید استحکام خانواده ها را در این مقطع حساس تقویت کرد، گفت: هسته خانواده در جامعه خیلی مهم است، از این رو می توان با استفاده از نظر کارشناسان و صاحب نظران، روانشناسان و روانپزشکان در این زمان، اوقات خوبی را برای مردم فراهم کرد تا ضمن کاهش اضطراب با امیدواری برای زندگی در دوره پسا کرونا برنامه ریزی کنند.