به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هوش مصنوعی از جمله فناوریهای پرکاربرد در حوزههای مختلف محسوب میشود.
شرکتهای دانشبنیان ایرانی فعالیت خود در این حوزه را افزایش دادهاند و هر روزه محصولات و خدمات جدیدی عرضه میکنند که بر اساس هوش مصنوعی تولید و طراحی شده است.
شرکتدانشبنیان تولید کننده این سامانه، یکی از این شرکتهایی است که با استفاده از فناوری هوشمصنوعی، سامانه نویسهخوان فارسی را طراحی کرده است. این سامانه به کاربر اجازه میدهد تا از تصاویری مانند تصویر نسخههای خطی، متن استخراج کند.
علیرضا نوریان مدیرعامل شرکتدانشبنیان راهکار پردازش ژرف در خصوص این سامانه اظهار داشت:سامانه هوشمند نویسهخوان که به عنوان سامانه الفبا نامگذاری شده است، از هوشمصنوعی استفاده میکند تا متون مختلف را از تصاویر استخراج کند. این سامانه میتواند متن تصاویر یا اسناد اسکن شده را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی استخراج کند.
وی گفت: این محصول تا به حال صادر نشده است اما سامانه هوشمند نویسهخوان میتواند بازار بسیاری خوبی در کشورهای عربی داشته باشد. با توجه به مزیتهای رقابتی فراوان، از جمله دقت و قیمت مناسب، امیداور هستیم زمینه صادرات این محصول به کشورهای عربی فراهم شود.
پردازش داده در سازمانها
مدیر عامل شرکت دانشبنیان راهکار پردازش ژرف ادامه داد: محصولات ما با وجود کیفیت قابل رقابت با نمونههای بزرگ و مشهور خارجی، قیمت به مراتب پایینتری از این نمونهها دارند. برای مثال، هزینه استفاده از سامانه هوشمند نویسه خوان الفبا، حدود یکدهم هزینهای است که نویسهخوان شرکت گوگل دریافت میکند.
نوریان، سامانه هوشمند نویسهخوان الفبا با استفاده از هوش مصنوعی متن موجود در اسناد، فایلهای پیدیاف و یا اسناد اسکن شده را پردازش کرده و استخراج میکند. در واقع با استفاده از این سامانه، اسناد اسکن شده و فایلهای پیدیاف، قابل جستجو، ویرایش و پردازش میشوند. میتوان نویسهخوانی را درگاه ورود به دیجیتالسازی و پردازش اطلاعات در بسیاری از شرکتها و سازمانها دانست.
وی افزود: نویسهخوان هوشمند «الفبا» در هر کجا که اسناد متنی به شکل تصویر و یا اسکن شده وجود دارند کاربرد دارد. این سامانه در موارد مختلفی از جمله، موتورهای جستجو، کتابخانهها، سامانههای آرشیو اسناد، سامانههای مالی و اتوماسیونهای اداری کاربرد دارد.