استان‌ها - ایرنا - نهم مرداد ماه پنج طرح صنعتی و معدنی با حضور رییس جمهوری در استان‌های فارس، خوزستان و مازندران به بهره برداری رسید تا به این ترتیب برای ۱۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و پنج برابر آن به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، کاروان افتتاح طرح‌های اقتصادی به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس‌جمهوری این هفته به حوزه صنعت و معدن رسید و در ایستگاه هشتم پویش «تداوم پویش امید» پنج طرح صنعتی - معدنی با پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان وارد مدار تولید شد.

این طرح ها شامل طرح‌های فولادی در استان خوزستان، تولید کربنات سدیم و دو سیلو گندم در استان فارس و طرح تولید تخته‌های ام دی اف در استان مازندران هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت این افتتاح‌ها نشان داد که صنعت در کشور ما تا چه حد اهمیت دارد؛ بار بخش بزرگی از نیازهای کشور و صادرات غیرنفتی و همچنین بخش بزرگی از توسعه و تولید کشور به دوش صنعت است؛ امروز هم صنعت و هم معدن در کنار یکدیگر و صنایع معدنی نقش بسیار ارزشمندی ایفا می‌کنند.

امروز حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت که برای افتتاح کارخانه ام دی اف به ساری رفته بود، اظهار داشت: در قالب طرح پویش «تداوم پویش امید» تاکنون ۳۸ طرح بزرگ صنعتی و معدنی با ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری افتتاح شده و برای ۶ هزار نفر شغل به صورت مستقیم ایجاد شده است.

افتتاح کارخانه تخته ام‌دی‌اف در مازندران

طرح تولید تخته فیبر شرکت آرین شیمی در منطقه ویژه اقتصادی بهشهر نخستین پروژه‌ای بود که با دستور رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید؛ برای ساخت این واحد مرتبط با صنایع چوبی در مجموع ۹۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل تسهیلات بانکی و آورده بخش خصوصی سرمایه گذاری شد. معادل ۳۵ میلیون یورو از این اعتبار در قالب ارزی برای خرید ماشین آلات  از سوی دولت تخصیص داده شد.

این واحد تولیدی سولزی که وابسته به شرکت آرین شیمی است در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار و زیر بنای هفت هزار متر مربع ساخته شد و سالانه قادر به تولید افزون بر ۳۰۰ هزار متر مکعب تخته فیبری فشرده است. بیش از ۳۰۰ نفر هم با راه اندازی این واحد صنعتی مشغول کار شدند.

به گفته مدرس خیابانی، سرمایه گذار این طرح کارخانه مشابهی را نیز در استان گیلان در دست ساخت دارد که با بهره برداری از این طرح ها نه تنها بخشی از نیاز داخلی به محصولات چوبی رفع می شود بلکه می توان از ظرفیت بنادر شمالی در حوزه صادرات استفاده کرد.

افتتاح مجتمع فولاد روهینا جنوب

بهره برداری از فاز دوم مجتمع فولاد روهینا جنوب با تولید سالانه ۹۰۰ هزار تن محصولات طویل و مفتول فولادی طرح دیگری بود که در شهرستان دزفول به بهره برداری رسید و با افتتاح آن در بخش نورد میلگرد سالانه ۴۵۰ هزار تن و در بخش فولاد سازی، ریخته گری و نورد پیوسته سالانه ۴۵۰ هزار تن محصول فولادی تولید می شود. 

یکی از ویژگی های این مجتمع اینکه هیچگونه پساب تصفیه نشده، چه انسانی و چه صنعتی دفع نمی شود و پساب تصفیه شده برای درختکاری استفاده خواهد شد.

با افتتاح این طرح که برای احداث آن ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی انجام شده و با افتتاح این بخش ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲ هزار نفر به صور غیرمستقیم صاحب شغل می شوند که خود موجب رونق اقتصادی منطقه خواهد شد.

احداث مجتمع فولاد روهینا جنوب در سال ۱۳۸۹ با هدف تولید میلگرد در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار واقع در استان خوزستان، شهرستان دزفول در فاصله ۷ کیلومتری جاده دزفول – شوشتر آغاز شد و طرح توسعه آن نیز از سال ۹۵ کلید خورد.

این مجتمع با برخورداری از یک واحد نورد ۵۰۰ هزار تنی میلگرد، به نام ریبار و یک واحد ذوب و نورد پیوسته ۴۵۰ هزار تنی، به نام میدا، ضمن تأمین بخشی از نیازهای کشور، این پتانسیل را دارد که یکی از صادرکنندگان محصولات فولادی نیز باشد.

یکی از ویژگی های این مجتمع فولادی این است که تنها سه کارخانه با این فناوری پیشرفته در دنیا وجود دارد و تلاش شده از آخرین پیشرفت های علمی در تولید فولاد در این کارخانه استفاده شود.

به گفته علیرضا شهیدی رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات کشور این مجتمع ۴۵۰ هزار تن تولید سالانه میلگرد دارد و محصولاتی چون شمش فولاد، سازه کربن و تولید میلگرد کلاف و شاخه‌ای با ظرفیت سالانه ۴۵۰ هزار تن دارد.

کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد و دو سیلوی گندم فارس

فاز نخست کارخانه کربنیات سدیم کاوه در شهرستان فیروزآباد که بزرگترین کارخانه در نوع خود در خاورمیانه به شمار می‌رود، از امروز با ظرفیت تولید سالانه ۳۲۰ هزار تن محصول فعالیت خود را آغاز کرد؛ این کارخانه با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان و در زمینی به مساخت ۲۸۰ هکتار احداث شده است.

بخش قابل توجهی از ماشین آلات به کار رفته در این کارخانه از داخل و بخشی هم از کشور چین تامین شده و محصولات تولیدی آن نیز در صنایع شیشه‌سازی و شوینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع  وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره این کارخانه گفت: با پایان فاز تکمیلی شرکت کربنات سدیم فیروزآباد بیش از یک میلیون تن ظرفیت صادراتی در این زمینه فراهم می شود و برای کشور ارزآوری دارد.

همچنین امروز دو سیلوی گندم به ظرفیت ۷۰ هزار تن در شهرستان های اقلید و داراب به بهره برداری رسید که به گفته سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با افتتاح این دو سیلو، ظرفیت ذخیره سازی کشور در این محصول راهبردی به ۲۲ میلیون تن می‌رسد در حالی که این میزان پیش از انقلاب ۷۰ هزار تن بود.

البته باید گفت که ۴.۶ میلیون تن از ظرفیت ذخیره‌سازی گندم کشور در دولت تدبیر و امید ایجاد شده است.