ساری - ایرنا - مدیرکل امور مالیاتی مازندران گفت که شیوع ویروس کرونا بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال به درآمدهای مالیاتی استان خسارت وارد کرده است.

علی اکبر حمزه‌ای روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اظهاراین که شیوع ویروس کرونا بخش قابل توجهی از درآمدهیا مالیاتی استان مازندران را تحت الشعاع قرارداد ، افزد : بیشتر درآمدهای مالیاتی مازندران از محل مالیات بر درآمد بخش خدمات است که متاسفانه ویروس کرونا بیشترین تاثیر را بر این بخش گذاشت.

وی با اشاره به اینکه بیشتری میزان کاهش درآمدهای مالیاتی مربوط به اسفند ماه پارسال بود ، گفت : در این ماه با احتساب رشد ۲۲ درصدی پیش بینی درآمد حدود ۸۰۰ میلیارد ریال از درآمدهای مالیاتی استان کاهش یافت. 

حمزه ای تعطیلی های گسترده صنوف را از دیگر عوامل کاهش درآمدهای مالیاتی مازندران برشمرد و افزود : هنوز میزان خسارت کرونا در سال ۹۹ محاسبه نشده است. 

مدیرکل امور مالیاتی مازندران با اظهار این که بخش زیادی از خسارت های مالیاتی مربوط به ارزش افزوده بوده است ، گفت که تحقق درآمد این بخش از حدود ۸۴ درصد سال ۹۷ به ۶۹ درصد اسفند ماه سال گذشته کاهش یافت.

وی خدماتی بودن مازندران را علت اصلی خسارت به درآمدهای مالیاتی استان عنوان کرد و افزود : سال گذشته ۱۵۹ هزار اظهارنامه مالیاتی در استان ارائه شد که از این تعداد تقریبا ۱۰ هزار مورد مربوط به صنایع و بخش تولید بود که نشان از وسیع بودن آسیب پذیری درآمد مالیاتی از بخش خدماتی در برابر بحرانی هایی همچون سیل است.

بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم تاخیر مالیاتی 

مدیرکل امور مالیاتی مازندران  همچنین به بخشودگی دیرکرد مالیاتی برای مودیان مازندرانی اشاره کرد و گفت: بر خلاف ادعای برخی ، دولت تقریبا مهلت پنج ماهه برای دیرکرد مودیان بدهکار در نظرگرفته است و طبق ابلاغ سازمان مالیاتی کشور ، مانده بدهی های قطعی شده مودیان مالیاتی که از تاریخ یکم بهمن ۹۸ تا پایان خرداد ابلاغ شده باشد و چنانچه تا پایان تیرماه جاری پرداخت شود مشمول ۱۰۰درصد بخشودگی جریمه مالیاتی خواهد بود. 

حمزه ای افزود : مودیانی که مانده بدهی قطعی و ابلاغی بدهی آنان از ابتدای تیرماه اعلام شده باشد ، اگر حداکثر ظرف یک ماه مالیات خو د را پرداخت کنند از بخشودگی ۱۰۰ درصدی جریمه برخودار خواهند بود. 

مدیرکل امرومالیاتی مازندران همچنین اظهار داشت : مانده بدهی قطعی شده مودیانی که تا پایان دی ماه ۹۸ ابلاغ شده باشد و پرداخت نشده است ، اگر تا پایان خرداد ماه امسال پرداخت می شد برای بخش تولیدی بخشودگی ۹۰ درصدی و سایر مودیان بخشودگی ۸۰ درصد را شامل می شد.

حمزه ای گفت: در صورت تاخیر در پرداخت هر ماه ۲ درصد از بخشودگی آنان کم خواهد شد. 

ویروس کرونا که از ابتدای اسفند ماه سال گذشته وار مازندران شد ، خسارات جدی به بخش های اقتصادی استان واردکرد . بنابر آمارهای قبلی ویروس کرونا در پیک نخست خود تقریبا ۲ هزار میلیارد تومان به اقتصاد مازندران ضرر زد. این درحالی است که منابع غیر رسمی اشاره به خسارت بیش از ۱۰ هار میلیاردی کرونا در استان دارند. 

خسارت سنگین کرونا در پیک نخست به مازندران در حالی است که مازندران از حدود ۱۰ روز پیش وارد پیک جدید کرونایی شده که تعطیلی دوباره بخش های مختلف اقتصادی را به همراه داشت.

براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ، هم اکنون حدود یکهزار و ۸۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که دستکم چهار برابر ماه خرداد و اوایل ماه تیر است.