ابراهیم جعفری تختی نژاد روز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: این بارندگیها که در اثر وقوع پدیده مونسونی در شمال و شرق هرمزگان به وقوع پیوست، سبب پرشدن مخازن و سرریز شدن سازه های احداثی آبخیزداری در حوزههای آبخیز شهرستان بندرعباس و بشاگرد شد.
وی بیان داشت: استان هرمزگان افزون بر هشت هزار سازه آبخیزداری دارد که این سازه ها سبب کنترل سیل، کاهش سیلاب های مخرب، مهار سیلاب های فصلی و بهره برداری از آن توسط آبخیزنشینان، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، استمرار و افزایش آبدهی چشمه ها، قنات و چاه ها میشوند.
معاون آبخیزداری هرمزگان اظهارداشت: بارشهای موسمی از نیمه اردیبهشت ماه تا اواخر شهریور در مناطق مرتفع استان از جمله بشاگرد جریان دارد که این سامانه سبب رگبار، رعد وبرق و وزش بادهای شدید میشود.
جعفری تختی گفت: پدیده مونسون یا توفانهای موسمی جریانات بارشی سیل آسایی است که در شبه قاره هند اتفاق میافتد، این پدیده با گرمای شدید و بارانهای سیلآسا توام است.
وی در پایان ادامه داد: بحران آبی و خشکسالیهای پی درپی، نوع بارشهای سیل آسای هرمزگان ضرورت احداث سازه های آبخیزداری در استان را دوچندان کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۲
بندرعباس- ایرنا- معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: در بارندگیهای تابستانه چند روز اخیر سازه های آبخیزداری درشمال و شرق استان، هشت میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب از روان آبهای سطحی را مهار کرد.