اسلام‌آباد - ایرنا - ماجرای خلبانان جعلی در سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان، این نهاد دولتی را در هفته‌های اخیر با بحران بی‌سابقه‌ای مواجه کرده و اداره هوانوردی عمان نیز به این موضوع واکنش نشان داده و به طرف پاکستانی هشدار داده است که در صورت عدم جلب اعتماد نسبت به ایمنی هواپیماها، هرگونه پرواز در حریم هوایی سلطنت عمان برای هواپیماهای پاکستانی ممنوع می‌شود.

رسانه‌های پاکستانی روز سه‌شنبه به نقل از منابع آگاه در سازمان هوانوردی این کشور اعلام کردند: اداره هوانوردی سلطنت عمان نسبت به چالش پیش روی ایمنی پروازهای شرکت هواپیمایی کشوری پاکستان ابراز نگرانی کرده است.

براساس این گزارش، مقام های عمانی از دولت اسلام‌آباد درباره اقدامات انجام شده برای تامین ایمنی پروازها توضیح خواسته و همزمان هشدار دادند که بحث خلبانان با مدارک و گواهینامه‌های جعلی ممکن است به ممنوعیت استفاده از حریم هوایی عمان برای هواپیماهای شرکت دولتی پاکستان (PIA) منجر شود.

منابع خبری گزارش دادند: پس از تصمیم اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس برای ممنوعیت هرگونه ورود پرواز از مبدا پاکستان متعلق به سازمان هواپیمایی این کشور و قطع همکاری برخی از کشورهای خاورمیانه و شرق آسیا با خلبانان و مهندسین پرواز پاکستانی، هشدار عمان مبنی بر خطر بسته شدن حریم هوایی این کشور برای پروازهای پاکستانی تازه‌ترین چالش پیش روی سازمان هوانوردی پاکستان محسوب می‌شود.

این گزارش حاکی است: درحالی که سایه خطر ممنوعیت حریم هوایی عمان بر پاکستان سنگینی می‌کند، مقام های این کشور به طرف عمانی اطمینان داده‌اند که سوابق و اعتبار تمامی خلبانان و مهندسین پرواز پاکستانی  را که در عمان خدمت می‌کنند، بررسی و اطمینان لازم را در این خصوص ارائه خواهند داد.

آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا پس از اعمال ممنوعیت ۶ ماهه بر ورود پروازهای شرکت هواپیمایی کشور پاکستان (PIA) به دنبال ماجرای خلبانان متقلب در پاکستان، به تازگی پیشنهاد جلوگیری از فعالیت خلبانانی که دارای مدارک و مجوز از پاکستان هستند، را مطرح کرده است.

اتحادیه اروپا با ارسال نامه‌ای به ۲۳ کشور عضو این اتحادیه توصیه تعلیق خدمت خلبانان پاکستانی و یا آن دسته از خلبانانی که مدارک و گواهینامه‌های خود را از پاکستان دریافت کرده‌اند، ابلاغ کرده است.

هفته گذشته نیز اداره حمل و نقل آمریکا هرگونه پرواز هواپیماهای شرکت پی‌آی‌ای پاکستان را ممنوع‌ کرد و دلیل آن ماجرای شناسایی خلبانان متقلب این سازمان است که دولت پاکستان درحال بررسی و برخورد با آنان می‌باشد.

پس از اینکه دولت پاکستان ماه گذشته ۱۴۱ نفر خلبان پروازهای تجاری این کشور را به ظن داشتن گواهینامه‌های جعلی پرواز تا اطلاع بعدی ممنوع کار کرد، برخی کشورها و سازمان‌های هواپیمایی بین المللی نیز دست به کار شده و همکاری با خلبانان پاکستانی و مهندسین پرواز متعلق به این کشور را متوقف کردند.

وزیر اطلاع رسانی دولت پاکستان سه روز پیش اعلام کرد: ۲۸ نفر خلبان پروازهای تجاری این کشور به دلیل ثابت شدن جرم جعل اسناد و عدم اعتبار گواهینامه‌های پرواز، اخراج شدند.

بحران مالی، اختلافات درون سازمانی و اعتصاب کارکنان از عمده مسائلی است که سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان در سال‌های اخیر با آن روبرو بوده و دولت این کشور بارها نسبت به ورشکست شدن این نهاد مالی ابراز نگرانی کرده است.