حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی روز سه شنبه در نشست خبری اختتامیه آموزش های مجازی دروس معارف اسلامی دانشگاه ها در ایام تعطیلات اضطراری مراکز آموزش عالی اظهار داشت: در این مدت بیش از ۵۰۰ هزار نفر کاربر جدید به مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان اضافه شدند و در حال حاضر بیش از یک میلیون ۷۰۰ هزار کاربر از این مرکز استفاده می کنند.
وی ادامه داد: همچنین بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون بازدید از سامانه آموزش مجازی این نهاد در دوران کرونا به ثبت رسید.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: به جز تعداد محدودی از دانشگاه ها که زیر ساخت آموزش مجازی داشتند اکثریت آموزش مجازی معارف اسلامی از سوی این نهاد برگزار شد و بیش از ۱۷ میلیون آزمون در ترم جاری انجام شد.
رستمی ادامه داد: به دلیل ناشناخته بودن ویروس کرونا ابعاد جدید نگرانی و تأثیرگذاری آن ایجاد شده است. در ابتدای شیوع این ویروس در کشور محدودیتهایی اعلام شد و،چشماندازی برای مدیریت این ویروس وجود نداشت و تعطیلیها دانشگاه ها و مدارس به صورت هفتگی اعلام می شد.
وی تصریح کرد: در گذشته تدریس ۱۰ درصد دروس کارشناسی یا همان دروس عمومی برعهده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بود. این آموزش ها به بیان موضوع فرهنگ، مقررات عمومی کشور، تاریخ می پردازد که این میزان افزایش چشمگیری یافته است.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار داشت: ورود به آموزش مجازی در تمامی مجامع انسانی اجتناب ناپذیر است. دوره نادیده گیری فضای مجازی گذشته و حوزه فضای مجازی ارتباط جدی با فناوری دارد و وابستگی به این عرصه نگران کننده است.
رستمی افزود: طراحی بستر های فضای مجازی به صورتی که تأمین سیاست ها و راهبرد های فرهنگ را تضمین کند، امری ضروری است و خانواده ها نگران نفوذ اربابان فضای مجازی هستند.
وی همچنین گفت: باید به صورت جدی از مجامع علمی و حوزه های اجرایی تضمین اقتصاد و فرهنگ جامعه را در فضای مجازی مطالبه کنیم. فضای مجازی تهدید ها و فرصت های زیادی برای جوامع ایجاد می کند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: یکی از فرصت های فضای مجازی، حوزه آموزش بوده و یکی از ابزارهای سریع، آسان و ارزان عدات آموزشی، فضای مجازی است.
رستمی ادامه داد: آموزش صرفاً انتقال اطلاعات نیست. فضای مجازی نمی تواند جایگزین فضای حقیقی باشد بلکه فضای آموزش مجازی مکمل آموزش حضوری است. بیشتر دانشگاه ها و گروه های معارف دانشگاه ها بستر آموزش مجازی را برای گذراندن دروس معارف فراهم کردند.