بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: به موجب امضای تفاهمنامه‌ای با سازمان بسیج سازندگی، هفت هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های محرومیت‌زدایی در این استان اختصاص یافت.

محمدعلی شجاعی روز سه شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اظهار داشت: از مجموع این میزان اعتبار سه هزار میلیارد ریال برای امسال و چهار هزار میلیارد ریال نیز برای سال آینده است.

وی گفت: از مجموع کل اعتبار ۵۰ درصد توسط بسیج سازندگی کشور و ۵۰ درصد از محل استانی و ملی تامین می شود.

وی بر آبرسانی پایدار به روستاهایی که با تانکر سیار آبرسانی می شود تاکید کرد و افزود: متاسفانه هم اکنون ۸۳ روستا در این استان با تانکر آبرسانی می شود.

محمدعلی شجاعی روز سه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور رییس سازمان بسیج سازندگی برگزار شد، با تاکید بر ضرورت بردن خدمات به روستاها، اظهار داشت: برای جلوگیری از مهاجرت باید خدمات را به روستا برد،  شغل ایجاد و زیرساخت ها را فراهم کرد، زیرا اگر مردم امکانات نداشته باشند به ناچار به حاشیه شهر و خود شهر مهاجرت می کنند که این خود می تواند مشکلات بسیاری را برای خود آنان و نیز جامعه ایجاد کند.

وی با تاکید بر اینکه تا ۲ سال آینده نباید هیچ روستای استان بدون آب پایدار باشد، افزود: اینکه هنوز مردم در برخی از روستاها ظرف به دست به دنبال تانکر آب هستند از نداشته ها و از ضعف مدیریتی استان است.

استاندار خراسان شمالی، گازرسانی به تمامی روستاها را از دیگر اولویت های کاری استان برشمرد و گفت: در برق رسانی نیز در ۲ سال اخیر اقدامات بسیار خوبی انجام شده اما اگر هنوز هم روستاهایی محروم مانده اند برای برق رسانی کمک خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تدوین سند توسعه تجارت و صادرات استان اشاره کرد و گفت: در این جلسه این سند نیز به تصویب رسید که بر اساس آن تکلیف استان در راستای تجارت خارجی مشخص خواهد شد.

شجاعی به اختصاص هزار میلیارد ریال برای نوسازی مدارس استان نیز اشاره کرد و گفت: از این رقم ۲۰۰ میلیارد ریال توسط استان تامین می شود و باید تلاش کنیم میزان سرانه نوسازی مدارس را به متوسط کشوری برسانیم.

ضرورت مشارکت همه دستگاهها در رفع محرومیت 

فرمانده سپاه حضرت جوادالائمه(ع) خراسان شمالی نیز در این نشست به طرح جامع محرومیت زدایی در استان اشاره کرد و گفت: پنج پروژه شامل آبرسانی به روستاها، طرح های کشاورزی، کرامت مناطق محروم و حاشیه ها و ایجاد راه روستایی در اولویت کاری استان است.

سردار ابوالقاسم چمن بر مشارکت دستگاه ها و نهادهای حمایتی برای رفع محرومیت از منطقه تاکید کرد و افزود: این استان هم اکنون نیازمند طرحهای زیرساختی در بخش های مختلف است که باید همه دست به دست هم بدهیم تا بخشی از محرومیت ها را جبران کنیم.

ساختار بودجه ای کشور باید تغییر کند

نماینده شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم تغییر ساختارهای بودجه ای کشور تاکید کرد و گفت: متاسفانه مناطقی در کشور توسعه یافته اند و مناطقی نیز در بخش های مختلف مانده اند که این نشان می دهد ساختارهای بودجه ای در کشور متوازن نبوده است.

علی جدی افزود: باید اعتبارات استانی نیز متوازن توزیع شود تا مناطقی با محرومیت بیشتر ایجاد نشود.

وی بر بهره وری در اجرای پروژه ها نیز تاکید کرد و افزود: بعضا اجرای برخی از پروژه ها بسیار طولانی می شود که این امر موجب نارضایی مردم خواهد شد.