مرتضی فاضلی روز سه شنبه در نشست خبری اختتامیه آموزش های مجازی دروس معارف اسلامی دانشگاه ها اظهارداشت: از ابتدای سال تاکنون تعداد کاربران سامانه آموزش مجازی به ۵۶ هزار نفر رسید و ۴۰ هزار دانشجو از بستر آموزشهای مرکز آموزش مجازی نهاد رهبری در دانشگاهها استفاده میکنند.
وی از تعلیق دانشجویان متخلف در آزمونهای مجازی دروس مجازی خبر داد و گفت: صدور گواهینامه دروس معارف به صورت ۲۴ ساعته بود و به همین دلیل برخی از دانشجویان از این مزیتها سوء استفاده کردند، اما با آگاهی و اطلاعرسانیهایی که صورت گرفت، تعداد متخلفین کاهش یافت.
رییس مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان افزود: مرکز آموزش مجازی نهاد را در ۴ آموزشکده سامان دادیم، ۲۵۰ درس مجازی هم اکنون در این سامانه عرضه میشود و آنچه که در آموزش دروس معارف در دانشگاهها تجربه شده است، هیچ محتوایی برای آن در نظر گرفته نشد، این در حالی است که در سامانه مرکز از برترین اساتید استفاده شد که تجربیات خود را به اشتراک گذاشتند.
فاضلی خاطرنشان کرد: تعداد ۱۵۰ درس را مرتبط با سرفصلهای دروس معارف و ۱۷ عنوان درس معارفی را در این دوره عرضه کردیم و هماهنگیهای لازم را با دانشگاهها در این زمینه داشتیم.
وی در مورد مشکلات دورههای آموزش مجازی یادآور شد: نواقصی از جمله ساختار ضعیف اینترنت بود که از طریق به کارگیری سرورهای نهاد ۴۰ درصد از مشکلات حل شد و مابقی مشکلات مربوط به تجهیزاتی بود که دانشجویان و اساتید از آن استفاده میکردند. خدمات پشتیبانی به صورت ۲۴ ساعته ارائه میشود و در این مدت به ۴۵۵ هزار درخواست پاسخ دادیم.
رییس مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان به افزایش کیفیت آموزش دروس معارف اشاره کرد و گفت: دروس معارف در آموزش مجازی با کیفیت بالاتری ارائه شد، محتواها به نوعی پاسخگوی نیاز دانشجویان بود، به همین دلیل توسعه آموزشهای مجازی را در دستور کار خواهیم داشت، اما به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم که آموزش مجازی جایگزین آموزش حضوری شود، بلکه باید در کنار آموزش حضوری از آن استفاده کرد.
فاضلی همچنین از طراحی پلتفرم بومی برای این سامانه خبر داد و تصریح کرد: نهاد رهبری در دانشگاهها طراحی پلتفرم بومی را آغاز کرده و بیش از دو سوم فناوری را در آن به کار گرفتیم که در کمتر از یک سال کل پلتفرم آموزشی نهاد بومی خواهد شد که قابل عرضه به سایر نهادها نیز خواهد بود. از شرکتهای دانشبنیان نیز دعوت به همکاری میکنیم که در این زمینه با نهاد همکاری لازم را داشته باشند.
وی همچنین در خصوص تعلیق دانشجویان متخلف در آزمونهای معارف، تاکید کرد: صدور گواهینامه دروس معارف به صورت ۲۴ ساعته بود و به همین دلیل برخی از دانشجویان از این مزیتها سوء استفاده کردند، اما با آگاهی و اطلاعرسانیهایی که صورت گرفت، تعداد متخلفین کاهش یافت و رویه آزمونها تغییر کرد. عدهای که تخلف کرده بودند، تعلیق شدند و باید ترمهای آینده این درس را بگذرانند.
رییس مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان یادآور شد: آموزش مجازی دروس معارف در سامانه مجازی دانشگاهیان تا دو مرحله به صورت رایگان است و هیچ هزینهای از دانشجو دریافت نمیشود. همچنین سیاست کلی نهاد با رویکرد تحولی ارایه می شود ودر نظر داریم محتواها با کیفیت بالا مطابق با ذائقه دانشجویان ارائه کنیم و به حوزه کارآفرینی و اشتغال هم ورود کنیم.