کرمان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب(آبفا) استان کرمان گفت: امسال ۱۳ شهر معادل ۶۳درصد جمعیت این استان از جمله کرمان، چترود، کاظم آباد، اسلام آباد، ریگان، منوجان، رفسنجان و زرند در وضعیت قرمز آبی قرار گرفته اند.

 محمد طاهری روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: کرمان، رفسنجان و زرند طی روزهای گذشته قطعی آب و شکایت مردمی داشتند.
وی ادامه داد: کرمان ۲۳۰ هزار واحد مسکونی دارد و هر کولر ساعتی ۲۰ لیتر آب مصرف می‌کند که استفاده از آن مصرف آب را افزایش داده و نیاز به مدیریت مصرف آب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره به مشکلات قطعی آب شهری اظهار داشت: به دستور استاندار کرمان ۱۲ دستگاه تانکر سیار به صورت مرتب حاشیه شهر و مجتمع های اپارتمانی سطح شهر را طی روزهای گذشته آبرسانی کردند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با بیان اینکه بر اساس تراکم زیرساخت را فراهم می‌کنیم گفت: در ایام تابستان تمامی منابع آبرسانی به صورت ۲۴ ساعت فعالیت می‌کنند.
وی با اشاره به مشکلات افزایش جمعیت، حاشیه نشینی و انشعابات غیرمجاز تصریح کرد: همچنین سه تا پنج درصد افزایش مصرف آب در کرمان ناشی از کرونا بوده است.
طاهری افزود: پروژه شهیدان امیرتیموری برای تامین آب کرمان از شهرستان رابر بیش از پنج سال آغاز شده و معطل مانده است.
طاهری گفت: تمامی آب کرمان به عنوان یکی از استان های محدود کشور از چاه تامین می‌شود و به جز شهرستان‌های بافت و سیرجان از سد ، دیگر شهرستان‌ها از چاه تامین می شود.
وی بیان داشت: هدررفت آب در کرمان ۱۹ درصد و میانگین جهانی در این زمینه ۱۵ درصد است و ۲ نوع هدررفت فیزیکی و غیرفیزیکی وجود دارد و بیش از یکصد هزار نفر حاشیه‌نشین در کرمان آب مصرف می‌کنند.
طاهری تصریح کرد: ۲ قطعه زمین در کنار کارخانه خانه‌سازی و هنرستان رضوان کرمان پیشنهاد برای احداث واحد مسکونی دادند و تامین آب این طرح با توجه به اراضی دور از محدوده تامین آب فعلا قابل آبرسانی نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان افزود: نرخ بهره مندی فاضلاب در کرمان ۱۱ درصد و متوسط کشور ۴۵ درصد است و ظرف چهار سال آینده بهره‌مندی فاضلاب باوجود پروژه های در حال اجرا به ۵۵ درصد می‌رسد.
طاهری بیان داشت: طرح فاضلاب کرمان با اعتبار یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طرح های سیرجان ۶۶ درصد، زرند پنج درصد، ماهان، بردسیر، اسکر رابر و سیرچ کرمان و کهنوج در حال انجام است.
وی عنوان کرد: این طرح ها علاوه بر افزایش سطح بهداشت عمومی و استفاده از پساب، صنعت استان کرمان را یاری خواهد کرد و بازار کاری در حاشیه شهرها ایجاد می‌کند.
وی تاکید کرد: مردم با پرداخت هزینه مصرف آب این اداره را در طرح‌های آبرسانی خود یاری کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره به وضعیت آب روستای جبالبارز شهرستان جیرفت افزود: پروژه جبالبارز یک بار توسط وزیر نیرو افتتاح شده و  از آن روز پروژه آماده افتتاح است اما پروژه یک پروژه سنگین و بهره برداری از آن هزینه های سنگینی را به دوش دولت می‌اندازد و ۲.۵ تا ۳ برابر نیاز آبی هر مشترک از قنات جبالبارز وارد شهر می‌شود و مردم با آن درختان گردو آب می‌دهند.
طاهری  ادامه داد: در سال‌جاری با توجه به بارندگی ها قنات جبالبارز آب آن ۲.۵ برابر شده بنابراین پروژه را برای زمانی که نیاز است به بهره برداری می‌رسانیم.

آب شرب کرمان سالم و بهداشتی است 
وی  در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر کیفیت و آلودگی آب شهر کرمان  با اشاره به اینکه طول شبکه شهر کرمان یکهزار و ۹۸۰ کیلومتر است تصریح کرد: ۷۰ هزار مترمکعب آب ذخیره در مخزن شهر کرمان وجود دارد و بعد از گندزدایی وارد شبکه های شهری می‌شود و آب آشامیدنی شهر کرمان با توجه به آزمایشات و نظارت دانشگاه علوم پزشکی سالم است.
طاهری با اشاره به اینکه فاضلاب کار سختی است و مردم تا پایان اجرای این طرح  سعه صدر داشته باشند تصریح کرد :  سالانه هفت میلیارد تومان اعتبار دولتی برای پروژه فاضلاب شهر کرمان تخصیص داده شده که طی یکسال گذشته ۳۰۰میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده است.
وی بیان داشت: یک قطره آب از شبکه آبی شهر کرمان و ماهان و جوپار برای هفت باغ استفاده نمی‌شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره اینکه برای هر کارشناس و هر شخصی نرم و استحصال آب از چاه‌ها مشخص است تصریح کرد: کرمان ۲۳۰هزار واحد مسکونی وجود دارد و چاه‌ها به صورت آنلاین مصرف آب مردم  از طریق کنتورها ثبت می‌شود.
وی بیان داشت: کرمان به سه هزار لیتر در ثانیه به آب نیاز دارد و این در حالی است که پنج حلقه چاه اضافه شده و ۱۰ درصد دبی کاهش پیدا کرده است.
طاهری  با بیان اینکه سالانه در کرمان ۶ هزار انشعاب به فروش می‌رسد و افزایش رشد جمعیت به آب نیاز دارند تصریح کرد: سرانه آب براساس جمعیت قابل بررسی و  میزان تولید آب قابل اندازه گیری است و نیاز به فرافکنی در استان نیست.
وی خاطرنشان کرد: بزرگترین مرکز استانی هستیم که ۱۰۰درصد به چاه‌های زیرزمینی وصل هستیم و تمامی مراکز استان ها از آب سدها استفاده می‌کنند.