تهران- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اروپا و بلژیک، گفت که آمریکا مسؤول عدم اجرای برجام است و از اروپا خواست تا در مقابل زورگویی ایالات متحده بایستد.

«غلامحسین دهقانی» در مقاله‌ای که روز سه‌شنبه در تارنمای انگلیسی یورونیوز منتشر شد، افزوده که چهاردهم ژوئیه پنجمین سالگرد حصول برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است که در وضعی تیره و تار رقم می‌خورد. 
وی تصریح کرد: سال‌ها بعد وقتی مورخان تحولات این دوره را بازگو می‌کنند، احتمالاً از آغاز پایان برجام به عنوان آغاز افول چندجانبه‌گرایی و ضربه‌ای جدید به سیاست خارجی یکپارچه اروپا یاد خواهند کرد.
سفیر ایران در بروکسل افزود: از منظر اروپا، برجام، به طور کلی، فرصت قابل‌ توجهی برای چندجانبه‌گرایی ایجاد کرد. این نقطه عطفی در دیپلماسی عدم اشاعه بود.
دهقانی با تأکید بر اینکه «حفظ برجام برای اروپا به مثابه حفظ ارزش‌های بنیادی سیاست خارجی مندرج در پیمان‌های پایه‌ای، راهبردهای عدم اشاعه و امنیت اتحادیه اروپاست» نوشت: برجام قطعاً دستاورد یگانه‌ای در چندجانبه‌گرایی بود و فرصت بزرگی برای دیپلماسی و حل ‌وفصل مسالمت‌آمیز مناقشه‌ها ایجاد کرد. 
وی یادآور شد که هدف زورگویی آمریکا «نابودی برجام» است و می‌خواهد «نهایتاً نشان دهد که اروپا بدون آمریکا چیزی نیست.»
سفیر ایران در اتحادیه اروپا گفت: نحوه واکنش اتحادیه اروپا به قلدری آمریکا معیاری برای نشان دادن استقلال سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نقش آتی آن در حفظ چندجانبه‌گرایی و امنیت بین‌المللی است.
دهقانی تاکید کرد: فراموش نکنیم که آمریکا مسؤول وضع جاری در عدم اجرای برجام است. ایجاد فشارهای غیرقانونی علیه ایران به نفع هیچ کسی نیست.
وی افزود که این فشارها در حالی اعمال شده که «ایران به مدت یکسال و به امید یافتن راه‌حلی در چارچوب برجام صبر پیشه کرد».
دهقانی در پایان مقاله خود یادآور شده، اتخاذ اقدامات بیشتر خارج از برجام نیز کمکی به حفظ توافق هسته‌ای نخواهد کرد و اقدامات لازم برای حفظ این توافق هسته‌ای بروشنی از سوی ایران بیان شده است. تنها کاری که باید انجام داد، این است که به ندای عقلانیت گوش داده، حرکت چندجانبه‌گرایی را حفظ کرده و در برابر زورگویی ایستاد.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از ۱۳ سال مذاکرات بین‌المللی فشرده، در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) تفاهم شد. برجام یک هفته بعد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید و به عنوان ضمیمه الف به قطعنامه مذکور پیوست شد.
اما پس از ورود ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در ۲ مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.