به گزارش روز چهارشنبه رسانه های افغانستان «ژنرال مک کنزی» روز گذشته در یک سفر از پیش اعلامناشده وارد کابل شد و با رئیس جمهوری محمداشرف غنی دیدار و از ادامه حمایت آمریکا از افغانستان تأکید کرده است.
وی در این دیدار افزود: به دلیل به افغانستان آمدهام تا به شما و مردم این کشور اطمینان دهم که حمایت و همکاری آمریکا از صلح، توسعه و تامین امنیت افغانستان پابرجاست و ما در کنار شما قرار داریم تا افغانستان بار دیگر به مکان امن برای تروریسم مبدل نشود.
ااظهارات این فرمانده ارتش آمریکا در حالی مطرح می شود که افغانستان با حضور روز افزون گروههای تروریستی پس از ۱۹ سال حضور نظامیان آمریکایی و نیروهای پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مواجه شده است.
مقام های افغان همواره تأکید کردند: حدود ۲۰ گروه تروریستی زیرچتر طالبان در مناطق مختلف این کشور فعالیت می کند و در بدخشان افغانستان روز دوشنبه گذشته نیز گروه طالبان، داعش و القاعده حمله مشترکی به نیروهای دولتی در این استان انجام دادند که در پی آن هفت نفر از نیروهای دولتی کشته شدند.
آمریکا در سال ۲۰۰۱ که به بهانه مجازات رهبر القاعده به افغانستان حمله کرد، تنها طالبان در مقابل دولت کابل می جنگید اما اکنون بیش از ۲۰ گروه تروریستی در این کشور حضور فعال دارند.
اداره امنیت ملی افغانستان در کابل پس از حمله روز دوشنبه گروه طالبان به اداره امنیت استان «سمنگان» با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که تمام نیروهای تحت امرخود را به حالت آماده باش درآورده و انتقام این حمله را از طالبان خواهند گرفت.
گروه طالبان همچنان بر طبل جنگ می کوبد و درگیریهای شدید بین طالبان و نیروهای دولتی در استان های بدخشان، غور، پکتیا، فاریاب، غزنی، زابل، قندهار، ارزگان، میدان وردک، هرات و برخی دیگر استانها ادامه دارد.
طالبان و آمریکا همزمان با تشدید درگیریها و افزایش تلفات غیر نظامیان در افغانستان، همدیگر را یکبار دیگر به نقض توافقنامه صلح متهم کرده اند.
گروه طالبان در اعلامیهای ضمن استقبال از خروج نظامیان آمریکا از چهار استان افغانستان مدعی شده است که آمریکا و دولت افغانستان در رابطه با رهایی زندانیان طالبان و حذف نام رهبران این گروه از فهرست سیاه به تعهدات خود عمل نکرده اند.
طالبان مدعی شده است : نیروهای امنیتی افغان و نظامیان آمریکایی بر خلاف توافقنامه دوحه، به مناطق غیرجنگی حملات هوایی انجام می دهند و هواپیماهای ارتش افغانستان توسط خلبانهای آمریکایی هدایت می شود.
آمریکا هم از طالبان انتقاد کرده است که افزایش خشونتها و حمله با خودرو بمب گذاری شده به مرکز یک استان غیرقابل قبول و خلاف توافقنامه دوحه است.
ناتو هم با گذشت ۱۳۵ روز و تکمیل مرحله نخست توافقنامه دوحه که قرار بود شمار نظامیان آمریکایی به ۸ هزارو ۶۰۰ تن برسد، اعلام موضع کرده و گفته است که خروج نظامیان خارجی از افغانستان وابسته به شرایط است.
اعضای ناتو با انتشار اطلاعیهای اعلام کردند: به مشورت و حمایت خود از نیروهای افغان ادامه می دهند و در صورت پیشرفت روند صلح حضور نظامی خود را با توجه به حمایت از روند صلح تنظیم خواهند کرد.