تهران - ایرنا - رد پای «پگاسوس» بدافزار جاسوسی متعلق به رژیم صهیونیستی در نفوذ به گوشی همراه دو مقام عالی اسپانیا با استفاده از ضعف امنیتی نرم افزار واتس‌آپ به عنوان مجرای تصادفی این کمپین جاسوسی خبرساز شد.  

به گزارش چهارشنبه نشریه ال پائیس، «راجر تورنت» رئیس کنگره کاتالان و «ارنست ماراگال» یکی از نمایندگان کنگره این ایالت، قربانیان تازه بدافزار «پگاسوس» متعلق به شرکت صهیونیستی «ان اس او» هستند؛ براساس اعلام موسسه کانادایی رصد سایبری «سیتیزن لب» این دو مقام سیاسی با دریافت پیامک و تماس‌های تصویری مشکوک به دلیل نقص امنیتی نرم افزار واتس‌آپ در می ۲۰۱۹میلادی مورد جاسوسی قرار گرفته‌اند.

به گفته سیتیزن لب این تنها نمونه‌هایی از صدها پرونده جاسوسی این شرکت اسرائیلی در جهان است که با آگاهی از حفره امنیتی واتس‌آپ، فعالان سیاسی، فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران را در کشورهای جهان از جمله مراکش، عربستان سعودی، امارات، قزاقستان، بحرین و مکزیک مورد هدف قرار داده است.  

شرکت واتس آپ، آبان ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد یکهزار و ۴۰۰ خبرنگار در آفریقا، خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی مورد حمله و جاسوسی ویروس پگاسوس قرار گرفته اند.  

سیتیزن لب همچنین پیشتر نقش شرکت اسرائیلی «ان اس او» را در قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد آل سعود افشا کرد؛ این موسسه تحقیقاتی گزارش داد که گوشی آیفون یکی از نزدیکان خاشقچی تنها چند ماه پیش از قتل وی به نرم افزار جاسوسی 'ان اس او' آلوده شده و به واسطه این هک اطلاعاتی، انتقادات خصوصی خاشقچی از خانواده سلطنتی ریاض برای جاسوسان آشکار شد و این امر نقش عمده ای در قتل وی ایفا کرد.  

نشریه فایننشال تایمز در سال ۲۰۱۹ افشا کرد که شرکت توسعه نرم افزاری «ان اس او» تایید کرده‌ است که یک باگ در تماس صوتی نرم‌افزار واتس آپ به هکرها اجازه می‌دهد تا جاسوس‌افزار «پگاسوس» را روی دستگاه‌های اندروید و اپل اجرایی کنند.

حتی در صورتی که کاربر به تماس صوتی پاسخ ندهد، «پگاسوس» این قابلیت را داشته که دستگاه کاربر را آلوده کند و تماس‌های مخرب هم گاه و بی‌گاه از فهرست تماس‌ها پاک می‌شوند.

این جاسوس‌افزار می‌تواند علاوه بر استفاده از اطلاعات دوربین و میکروفون به داده‌های موقعیت مکانی و پیام‌های کاربر هم دسترسی پیدا کند.