تهران- ایرنا- میراث فرهنگی در هفته گذشته اخبار شیرین و تلخی داشت که از خوشایندترینش می توان به آزادسازی نیمی از ساحل دریای خزر در دولت تدبیر و امید، توسعه زیرساخت‌های گردشگری با ارائه آسان تسهیلات، بازگشت اشیا تاریخی ایرانی از اتریش تا پایان تیرماه و از تلخ ترین‌هایش به کاهش شدید درآمد موزه‌ها بر اثر تعطیلی ناشی از شیوع کرونا اشاره کرد.

هر چه دوره شیوع کرونا طولانی تر می شود بیشتر معلوم می شود همه گیری این بیماری چقدر به صنعت گردشگری زیان می رساند، نرفتن مردم به موزه ها و دیگر اماکن تاریخی نیز بخشی دیگر از آسیب‌ و ضررهای این بیماری است. چندسالی بود ایرانیان رفتن به موزه را به عنوان یکی از تفریحاتشان انتخاب کرده بودند. بنابراین بخشی از درآمدهای موزه‌ها نیز از این بخش تامین می شد حالا که مردم یا از نگرانی کرونا به موزه نمی روند یا مسئولان موزه‌ها از ترس شیوع بیشتر این بیماری موزه‌ها را تعطیل می کنند درآمد موزه‌ها کاهش یافته است.

وزیر میراث فرهنگی در این راستا گفت: در حالی که در سه ماه نخست سال ۹۸ درآمد موزه‌ها از بازدیدکنندگان به ۳۰ میلیارد تومان رسیده بود این رقم در مدت زمان مشابه تنها ۸۰۰ میلیون تومان بود.

البته خبرهای میراث فرهنگی در هفته گذشته همه اش بد نبود. خبر رسید آثار مکشوفه ایران در اتریش بزودی یعنی تا پایان تیرماه به کشور باز می گردد البته تازه کارشناسان حوزه بررسی می کنند تا بدانیم این آثار اصالت دارند و یا نه.

 موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از شیوع کرونا کاهش شدید درآمد دارند

علی اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به شیوع ویروس کرونا، گفت: درآمد موزه‌ها و اماکن تاریخی بشدت کاهش پیدا کرد؛ به‌طوری که بر اساس گزارش‌ها، این عدد در سه ‌ماه نخست سال جاری حدود ۸۰۰ میلیون تومان بود؛ در حالی که در مدت مشابه در سال گذشته حدود ۳۰میلیارد تومان درآمد داشتیم که بیشتر آن مربوط به بازدیدهایی بود که مردم از موزه‌ها در ایام عید داشتند.

مونسان عنوان کرد: تلاش می‌شود تا در قالب هیأت ‌امنایی شدن بتوانیم از همکاری و مشاوره دوستان استفاده و به نحو مطلوب‌تری این مجموعه‌ها را اداره کنیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در قالب هیأت امنایی شدن، همچنین تلاش می‌کنیم تا فارغ از بودجه و امکانات دولتی بتوانیم از امکانات و کمک‌های بیرونی نیز استفاده کنیم؛ تاکنون محدودیت‌های قانونی برای استفاده از این امکانات داشتیم در حالی که بسیاری از ایرانیان داخل و خارج از کشور علاقه‌مند بودند تا در اداره این اماکن مهم، مشارکت کنند و به موضوع میراث‌فرهنگی کشور بپردازند.

او اظهار کرد: امیدوارم به امید خدا با تشکیل این هیأت امنا، روند کسب درآمد، نگهداری و حفاظت از این اماکن با ارزش فرهنگی‌تاریخی کشور مطلوب‌تر شود. سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان میزان درآمد وزارتخانه در قالب فروش بلیت و برنامه‌های اجرا شده در اماکن تاریخی بود که این درآمد بین این اماکن برای نگهداشت آن‌ها توزیع شد.

او در ادامه بیان کرد: با این روندی که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا برای موزه‌ها ایجاد شده است، تا پایان سال درآمد زیادی نخواهیم داشت و با یک چالش در نگهداشت این اماکن روبه‌رو خواهیم بود.

از بلاتکلیفی موزه‌ها تا تعطیلی قطعی

اواسط هفته گذشته در حالی مسئولان استان اخباری مبنی بر محدودیت در تهران از جمله تعطیلی موزه را دادند که مسئولان میراث فرهنگی خبری از این ماجرا نداشتند و گفتند موزه‌ها باز است زیرا هنوز نامه ای مبنی بر تعطیلی دریافت نکردند، البته ساعاتی بعد اعلام کردند نامه آمد موزه‌ها تا آخر ماه تعطیل اند.

هنوز ابلاغیه‌ای برای تعطیلی موزه‌ها دریافت نکرده‌ایم

محمدرضا کارگر مدیر امور موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری گفت: این وزارت‌خانه تا این لحظه ابلاغیه‌ای مبنی بر تعطیلی موزه‌ها از ستاد ملی مقابله با کرونا دریافت نکرده است.

وی با اعلام این که هنوز وزارت‌خانه میراث فرهنگی ابلاغیه‌ای مبنی بر تعطیلی موزه‌های استان تهران از ستاد مقابله کرونا دریافت نکرده است گفت: موزه‌ها فعلا باز هستند و تعطیلی فقط با دستور مکتوب ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ممکن است.

ابلاغیه رسید، موزه‌ها تعطیل شدند

محمدرضا کارگر مدیر امور موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری ۲۴ تیرماه از تعطیلی موزه‌های تهران به مدت یک هفته به دستور ستاد کرونا خبر داد.

 وی گفت: نامه ستاد ملی مقابله با کرونا به وزارت میراث فرهنگی رسید، بر اساس این ابلاغیه تمام موزه‌های این وزارتخانه از امروز به مدت یک هفته تعطیل هستند. البته کارمندان موزه‌ها در این دوران باید در محل کار حضور داشته باشند اما امکان بازدید از سوی مردم در این مدت به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا وجود ندارد.

کشف ۲ کارگاه اشکانی در تپه تاریخی اشرف اصفهان

بعد از آنکه در عملیات نجات بخشی آثار تپه اشرف اصفهان در مسیر لوله گذاری آب گورخمره‌ها و شواهد یک گورستان اشکانی بدست آمد، هیات باستان‌شناسی این تپه در گمانه پنجاهم این عملیات به سازه‌های ۲ کارگاه اشکانی رسیدند که به دلیل قرارگیری وسعت این آثار در فضای سبز شهرداری و زیر خیابان مشتاق فقط بخش‌هایی از آن قابل پاکسازی است.

علی رضا جعفری سرپرست هیات باستان شناسی تپه اشرف از کشف ۲ سازه اشکانی در تپه اشرف اصفهان خبر داد و گفت: در گمانه پنجاهم عملیات نجات بخشی آثار تاریخی تپه اشرف به یک کارگاه و کوره ذوب فلز رسیدیم،  این کارگاه از سه ردیف سفال تو در تو و بر روی پایه سنگ لاشه ساخته شده است، در اطراف دیواره‌های این سازه اشکانی آثار سوختگی شدید، جوش کوره و قطعات فلز وجود دارد و در یکی از جداره های این کوره یک سکه کالکویی اشکانی بدست آمده است.

علیرضا جعفری زند گفت: سکه‌های نقره‌ای بیشتر در مرزها و خارج از امپراتوری‌ها  ساخته می شد اما سکه‌های مسی محلی هستند، سکه پیدا شده در کوره ذوب فلز تپه اشرف یک سکه مسی اشکانی  است که بر روی آن حروف یونانی کامل مشخص است.

وی افزود: به دلیل نوع سفال های این کوره  تشخیص داده بودیم که مربوط  به دوره اشکانی است اما پیدا شدن این سکه اشکانی  کامل تایید کرد که با یک سازه ذوب فلز رو به رو هستیم.

بازگشت اشیا تاریخی ایرانی تا پایان تیرماه

ابراهیم شقاقی مدیر کل حقوقی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام این که ۴۰ شی و لوح تاریخی ایران در سفارت ایران در وین قرار دارد، گفت: اشیا تاریخی ایرانی تا پایان تیرماه جاری به ایران بازگشت داده می‌شود.

وی در ادامه با تاکید این که هم اکنون آثار در سفارت ایران در وین نگهداری می‌شود گفت: این آثار تحویل سفیر ایران در وین شده است و تا تا پایان ماه به ایران بازگردانده می شود ولی موضوع مهم و اساسی تعیین اصالت آثار است و نمی توان تا پیش از ارزیابی کارشناسان درباره اصالت این آثار نظری داد.

شقاقی گفت: اصالت یا عدم اصالت آثاری تحویل داده شده به ایران، پس از ورود به ایران از سوی کارشناسان میراث فرهنگی وزارتخانه بررسی می‌شود. تاکنون نیز بر اساس تصاویرِ ارسال شده از سوی پلیس اتریش کارشناسان میراث فرهنگی اعلام کرده‌اند که در تعلق آن‌ها به ایران شکی ندارند، اما اعلامِ اصالت را منوط به بررسی آثار به صورت مستقیم و کامل دانسته‌اند.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری با ارائه آسان تسهیلات

ساسان تاجگردون معاون سرمایه‌گذاری و امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی گفت: در دولت دوازدهم در حوزه توسعه زیرساخت‌های بخش گردشگری و حوزه ارائه تسهیلات، اختصاص اعتبارات زیرساختی، صدور مجوزها و موافقت‌های اصولی در گردشگری انجام شده که با تداوم آن‌ها می‌توان منتظر روزهای اثربخشی و رشد این صنعت سبز بود.

 تاجگردون با تاکید بر لزوم توجه به توسعه زیرساخت‌های گردشگری برای رشد آن گفت: این معاونت در دولت دوازدهم در حوزه توسعه زیرساخت‌های بخش گردشگری اقدامات قابل توجهی را انجام داده که با تداوم آن‌ها می‌توان منتظر روزهای اثربخش و رشد این صنعت سبز در کشور بود.

وی گفت: در این راستا در معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس ۴۹۱ طرح به بانک‌های عامل برای دریافت تسهیلات به مبلغ ۷۷ هزار و ۴۶۷ میلیارد ریال معرفی شده‌اند که به تفکیک منابع شامل تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی که ۴۵۹ طرح به ارزش ۷۲ هزارو ۸۴۹ میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی و از این تعداد ۱۲۵ طرح به ارزش ۱۳ هزار ۵۶۳ میلیارد ریال در ارکان اعتباری بانک مصوب که تعداد ۹۶ طرح موفق به دریافت تسهیلات به مبلغ ۶ هزار و ۲۹۷ میلیارد ریال شده‌اند. همچنین از محل منابع داخلی بانک نیز ۳۲ طرح به ارزش ۴ هزار و ۶۱۸ میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی و از این تعداد ۱۳ طرح به ارزش یک هزار و ۱۸۰میلیارد ریال در ارکان اعتباری بانک مصوب و تعداد ۱۱۳ طرح موفق به دریافت تسهیلات به مبلغ ۱هزار و ۳۱۶ میلیارد ریال شده‌اند.

کاخ گلستان صاحب عکاس‌خانه می‌شود

خشایار نیکزادفر مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهانگردی از برنامه‌ریزی‌ها برای راه‌اندازی و بهره‌برداری از عکاسخانه مجموعه جهانی کاخ گلستان خبر داد.

 نیکزادفر با اشاره به اهمیت مجموعه جهانی کاخ گلستان، اضافه کرد: با توجه به استقبال گردشگران و بازدیدکنندگان از ثبت خاطرات در هنگام بازدید از مجموعه جهانی کاخ گلستان، این شرکت در مزایده‌ای نسبت به انتخاب مجری به‌منظور راه‌اندازی عکاسخانه در این مجموعه اقدام کرده است.

او افزود: انتخاب مجری از طریق مزایده به‌منظور راه‌اندازی و بهره‌برداری عکاسخانه واقع در بخش ضلع جنوب شرقی کاخ گلستان در مجاورت عمارت بادگیر انجام شده است، تا افراد واجد شرایط از این طریق بتوانند در این مزایده شرکت کنند.

سفر هوشمند خانوادگی؛ پیشنهاد گردشگری ایران

محمد قاسمی مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پیشنهاد ایران برای گردشگری در دوره کرونا به کشورهای سازمان همکاری‌های اسلامی، سفر هوشمند خانوادگی مبتنی بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بود.

 قاسمی با اعلام این خبر گفت: ایران در وبینار تاثیر کووید– ۱۹ بر گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی تمرکز بر سفرهای داخلی و خانوادگی را مطرح کرد. که البته منظور از این طرح،  سفرهای دسته جمعی و اقامت در هر مکانی نیست.

وی افزود: در این وبینار ایران عنوان کرد در شرایطی که تقریبا تمام حرفه‌ها مشغول فعالیت هستند نمی توان از فعالان بخش گردشگری خواست فعالیت نداشته باشند و باید چراغ گردشگری را برای بازگشت شرایط عادی روشن نگاه داشت. همچنین اگر در این دوره گردشگری داخلی تقویت شود، ازسرگیری گردشگری خارجی نیز راحت‌تر میسر می شود.

آزادسازی نیمی از ساحل خزر در دولت تدبیر و امید 
براساس آمار حدود نیمی از سواحل آزاد شده در مازندران در دولت تدبیر و امید انجام شده است به طوری که هم اکنون از ۴۷۳  کیلومتر ساحل دریای خزر در مازندران حدود ۴۰۳ کیلومتر که حدود ۸۵ درصد از ساحل را شامل می شود، آزاد سازی شد که ۶۷ درصدشان به طور طبیعی آزاد و ۱۸ درصد با مدیریت استانداری و همراهی دستگاههای قضایی انجام شده است که ۸۵ کیلومتر را شامل می شود.
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران گفت : هم اکنون حدود ۸۵ درصد از شعاع ۶۰ متری ساحل دریای خزر در حوزه استحفاظی استان مازندران که ۴۷۳ کیلومتر از ساحل حدود ۸۵۰ کیلومتری خزر را در اختیار دارد؛ آزاد سازی شد.
رازجویان افزود: در مجموع حدود ۴۰۳ کیلو متر از ساحل خزر  به طور کامل طبق قانون برنامه چهارم و آیین نامه اجرایی مصوب وزارت کشور آژاد سازی و برای طرح های گردشگری و ساحل گردی می تواند در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.
وی اضافه کرد: با ابلاغ قانون ساماندهی سواحل دربرنامه چهارم توسعه و آیین نامه اجرایی آن که بیش از دو دهه می گذرد، حدود ۸۵ کیلومتر از ساحل دریای خزر که در تملک دستگاههای دولتی و حاکمیتی بود به طور کامل آزاد شد و حدود  نیمی از این مساحت در دولت تدبیر و امید به ویژه در دو سال اخیر انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون حدود ۶ درصد از ساحل خزر همچنان در اختیار دستگاههای دولتی و سازمان های حاکمیتی و نهادهای نظامی و انتظامی  و چهار درصد نیز در اختیار بخش خصوصی قرار دارد که آزاد سازی سواحل در حوزه دولتی و حاکمیتی و نهاد ها در حال پیگیری است.
معاون استاندار مازندران سواحل جامانده از آزادسازی در سواحل خزر در حوزه دستگاههای دولتی و حاکمیتی را مربوط به نهادهای نظامی و انتظامی دانست که پیگیری این کار نیز از سوی این نهادها در حال انجام است.
رازجویان مهمترین مشکل در آزادسازی ساحل خزر را مربوط به ویلاهای خصوصی دانست که حدود چهار درصد از سواحل در اختیار دارند اعلام کرد و اظهارداشت: اکثر این واحدها پروانه ساخت قانونی دارند و برای عقب نشینی و تخریب ساخت و سازشان باید اعتبار مورد نیاز مصوب شود.
وی اضافه کرد: در سواحل آزاد شده در خزر در مازندران بیش از ۱۳۴ اسکله برای سرمایه گذاری اقتصادی آماده سازی شد و اجرای طرح ها می تواند گردشگری دریایی را در این خطه شمال کشور تقویت کند.

کرونا گردشگری را بیش از هر صنعتی متاثر کرده است

 ناصر رضایی رئیس پژوهشکده گردشگری وزارت میراث فرهنگی، با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا بیش از هر فعالیتی گردشگری را تحت تاثیر قرارداده، ضررهای اقتصادی به این صنعت را بسیار بالا ارزیابی و اعلام کرد: ‌مهم‌ترین راهکار، حمایت‌های دولتی است.

 ناصر رضایی تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا بیش از هر فعالیتی گردشگری را تحت تاثیر خود قرارداده است؛ صنعتی که با رشد فزاینده سال های متمادی بالاترین نرخ را به خود اختصاص داده بود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: با این حال دو اتفاق می تواند و حتماً گردشگری را به روزهای اوج خود بازخواهد گرداند و حتی با یک انفجار عظیم مواجه خواهد کرد؛ لذا بسیاری از کشورها در صدد هستند با برنامه ریزی به مدیریت بحران پیش آمده پرداخته و خود را برای شرایط پساکرونا آماده کنند.
رضایی این دو اتفاق را کشف واکسن کرونا و یا محو خودبخودی آن مانند آنفلوانزای اسپانیایی دانست که در زمان خود سبب مرگ و میر عده زیادی از انسان ها شد.
رئیس پژوهشکده گردشگری، ضررهای اقتصادی به صنعت گردشگری را بسیار بالا دانست و مهم‌ترین راهکار را حمایت‌های دولتی عنوان کرد و اظهار داشت: در دوره پساکرونا احتمالاً تورهای گردشگری، کوچک تر، کم تعدادتر و خانوادگی تر می شوند، تمایل به دیدن جاذبه‌های عمومی و پرتجمع کاهش می یابد  و گردشگران ترجیح می‌دهند به مکان‌های جذاب کمتر دیده شده و خلوت‌تر سفر کنند.
مجید گلپایگانی پژوهشگر حوزه گردشگری نیز در ادامه نشست به بیان ضررهای اقتصادی ناشی از کرونا در صنعت گردشگری پرداخت و اظهار داشت: در دوره شیوع به علت ملاحظات بین المللی کاهش شدید سفرهای برون مرزی را به دلیل ترس از شیوع کرونا و ابتلا به آن خواهیم داشت.
او افزود: همچنین به دلیل کاهش درآمدهای خانواده در اثر کسادی عرضه و تقاضا در کسب و کارهای گردشگری کاهش سفرهای خارجی را خواهیم داشت.
وی راهکارهای بهبود وضعیت گردشگری را مدیریت بحران و کاهش اثرات بیماری توسط دولت دانست چرا که بدون این موضوع گردشگری بدون رونق خواهد بود.
این پژوهشگر، حمایت از کارگران مستقل چون کارکنان حوزه گردشگری و افرادی که در حوزه خدمات این صنعت هستند، توسط دولت را از راهکارهای دیگر احیای صنعت گردشگری دانست.
گلپایگانی طرح ضربتی برای احیای صنعت گردشگری همزمان با رفع محدودیت های ترددی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را حذف موانع و آسان سازی فرایندها برای کسب و کارهای گردشگری به ویژه کسب و کارهای نوپا و فناورانه با هزینه های کم و بازدهی زود هنگام دانست.

تمرکز بر تورهای داخلی و خانوادگی؛ پیشنهاد ایران به سازمان همکاری‌های اسلامی

 نمایندگان ایران در وبینار تاثیر کووید– ۱۹ بر گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی تمرکز بر سفرهای داخلی و خانوادگی را مطرح کردند.

وبینار آثار کووید – ۱۹ بر گردشگری بین کشورهای سازمان همکاری‌های اسلامی و راه‌های پیش رو با حضور ۴۱ نماینده از ۲۵ کشور عضو و سازمان‌های تخصصی بین‌المللی و محمد قاسمی مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری همچنین رابط وزارت‌خانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کمیته دائمی همکاری‌های اقتصادی سازمان همکاری‌های اسلامی یا «کومسک» (COMCEC) برگزار شد.

در بخش ارائه تجربیات کشورها در زمینه انجام اقدامات مناسب برای رونق گردشگری با تاکید ویژه بر گردشگری داخلی در دوران کرونا، نمایندگان ایران گزارشی از اقدامات انجام شده در مراحل متوالی ارائه دادند. این مراحل شامل موارد زیر است: تشکیل کمیته ملی گردشگری و ورزش به منظور ارزیابی و برآورد خسارات وارده به بخش‌های مختلف صنعت گردشگری از طریق وب سایت مربوطه؛ ارائه بسته‌های حمایتی به ذینفعان گردشگری در قالب معافیت مالیات بر ارزش افزوده، استمهال بازپرداخت اقساط وام‌ها، کاهش ۲۳ درصدی حق بیمه برای کارفرمایان و کارکنان شرکت‌ها و تأسیسات گردشگری، ایجاد امکان پرداخت هزینه حامل‌های انرژی به صورت اقساط، اعطای وام‌های کم بهره، الزام شرکت‌های گردشگری به برگرداندن وجوه افرادی که سفرهای از پیش رزرو شده خود را لغو کردند، تمدید خودکار مجوزهای تأسیسات گردشگری و با تأخیر، ابلاغ دستورالعمل اولیه بهداشتی جهت رعایت در مراکز خدمات گردشگری و ابلاغ پروتکل بهداشتی سفر هوشمند (سفر با رعایت کامل نکات بهداشتی) و برگزاری تورهای آشناسازی به منظور انعکاس رعایت موارد بهداشتی در تمام اجزای زنجیره تأمین خدمات گردشگری برای اعتمادسازی و تشویق سفرهای داخلی با رعایت فاصله اجتماعی لازم و استفاده کلیه تجهیزات بهداشتی مورد نیاز.

گزارش فوق به‌ویژه از این حیث که در آن بر گردشگری داخلی تمرکز خاصی شده، مورد توجه ویژه رئیس جلسه و اعضای کومسک قرار گرفت و تاکید شد می‌تواند به‌عنوان یکی از الگوهای موفق توسط کشورهایی استفاده شود که قصد تمرکز بر گردشگری داخلی دارند.

کشف عتیقه‌های هزاره اول و دوم قبل از میلاد

سردار امیر رحمت الهی فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از کشف اشیا تاریخی با قدمت هزاره اول و دوم قبل از میلاد و دوران اسلامی در استان کرمانشاه خبر داد.

رحمت الهی در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی کسب اخبار واصله از دوستداران میراث فرهنگی مبنی بر جابه جایی و حمل و نقل تعدادی شئ تاریخی موضوع به صورت ویژه در دستور کار یگان حفاظت استان کرمانشاه قرار گرفت.

وی افزود: پس از بررسی‌های لازم، اکیپی مجرب از نیروهای حفاظت با هماهنگی مقام قضائی و همراهی عوامل انتظامی به محل مورد نظر عزیمت کردند و ضمن رعایت موازین شرعی و قانونی خودرو شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه متوقف و در بازرسی از آن ۱۶۷ قلم شئ تاریخی شامل: جام، کاسه مفرغی، عطردان، تبرزین، سرپیکان، دستبند، سنجاق قفلی، آویزهای تزئینی، گوشواره، انگشتر، پیکرک حیوانی و مهر استوانه‌ای از وی کشف شد.

این مقام انتظامی ادامه داد: با توجه به اعلام نظر کارشناسان میراث فرهنگی استان، اشیا مکشوفه دارای ارزش تاریخی و قدمت اشیا هزاره اول پیش از میلاد و دوره اسلامی تخمین زده شده است.

سردار رحمت الهی با اشاره به دستگیری متهم و معرفی وی به مراجع قضائی خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده موارد مشکوک، مراتب را در اسرع وقت با شماره تماس ۰۹۶۶۲ (پل ارتباطی مردم با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و یگان حفاظت) گزارش و در پیشگیری از جرایم و تأمین امنیت جامعه سهیم باشند.