بندرعباس- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: موضوع چگونگی محل جابه جایی اهالی روستاهای سیل زده زاچ و داربست بشاگرد بواسطه اینکه درمعرض خطر هستند، هفته آینده در شورای برنامه ریزی استان مطرح و تعیین تکلیف می‌شوند

رضامدرس روز چهارشنبه درتشریح خدمات رسانی به روستاهای زاچ و داربست بعد از سیلاب دیماه سال ۹۸ افزود: تمام امکانات زیستی برای مردم در روستاهای زاچ و داربست فراهم است و حق بدهید که تصمیمی احساسی نگیریم که یکسال بعد با یک بارندگی دوران بازگشت ۶۰ ساله، جان مردم درمحل کنونی به خطر بیفتد.
 وی بیان داشت: نکته مهمی که درموضوع روستاهای زاچ و داربست وجود دارد، اینست که خانه‌ها و ساختار  روستاییانی که در منطقه دچار وقوع سیلاب نشدند و یا آسیب جدی ندیدند، مستندات وجود دارد و مردم روستا هم گواه این مدعای نبود وجود خسارت در این روستاها هستند. 
معاون استاندار هرمزگان اظهارداشت: درشرایط کنونی ۸۶ خانوار روستاهای  زاچ و داربست در شهرستان بشاگرد دارای خانه‌های مستحکم در روستا هستند.
مدرس گفت: برای جابه جایی روستاهای در معرض خطر  روستاهای یادشده نیز دستورالعملی وجود دارد که بنیاد مسکن، وزارت کشور و آب منطقه‌ای ورود کرده و براساس دستورالعمل شرایط را بررسی می‌کنند.

روستاهای زاچ و داربست پس از باز شدن مسیر به محل خود باز می گردند
معاون استاندار هرمزگان اظهارداشت: سال ۹۸ شرق هرمزگان دچار یک فرآیند سیلابی شد که خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌ها و منازل مسکونی برخی از مردم این متطقه ایجادشد که در حوزه کمک رسانی ۲ روستای زاچ و داربست از بشاگرد به جهت انسداد ناشی از سیلاب، به پیشنهاد هلال احمر و مردم محلی به جای امداد رسانی از طریق پروازهای بالگردی، کمپ موقت ۱۰ تا ۱۵ روزه در زمان سیلاب تعبیه و اهالی روستا در این کمپ اسکان داده شوند و پس از  باز شدن مسیر به روستا بازگردند.
مدرس گفت: روستاهای زاچ و داربست دارای مدرسه، مسجد و سایر امکانات زیربنایی بوده و خانه‌ها استحکام دارند و طبق مستندات موجود هیچ خسارتی ناشی از سیل به روستاهای زاچ و داربست وارد نشده است.
وی بیان داشت: آب، برق، مدرسه و همه فضاهایی که برای زیست این ۸۶ خانوار وجود داشته باشد در روستاهای زاچ و داربست وجود دارد اما بواسطه اعتقادی که داریم باید کمک کنیم و سکونتگاه ایمن مناسب خوب داشته باشیم بر آن مبنا تلاش داریم.
 وی پیش بینی کرد: تقریبا ۵۰۰ میلیارد ریال برای آبرسانی روستاهای زاچ و داربست نیاز است که بتوانیم آبرسانی کنیم و سیل بندها احداث شود.
مدرس در پاسخ به این سوال که «آیا منطقی هست که این هزینه شود در حالی که روستای زاچ و داربست آماده است و چه منطق حاکمیتی این موضوع را توجیه می‌کند»، عنوان کرد: مردم برای زیست خودشان می‌توانستند بعد از اتمام دوران اضطرار سیل به خانه‌هایشان برگردند.
وی گفت: اگر تعللی در دستگاه‌های اجرایی در فراهم آوردن موضوعات زیستی آن‌ها بوده تکذیب نمی‌کنم اما قابل حل است و راه و مسیر روستایی که مهم هست در حال بازسازی است.
دو روستای «زاچ و داربست» در غربی ترین نقطه بشاگرد با فاصله بیش از ۲۷۰ کیلومتر با مرکز این شهرستان قرار دارد؛ این روستاها را که میتوان دورترین روستاهای بشاگرد، از بعد مسافتی نامید که با مرکز شهرستان سیریک تنها ۶۰ کیلومتر فاصله دارد.