علی ساربان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان برداشت گل محمدی از هزار و ۷۵۰ هکتار زمین در این استان برداشت شده است.
وی ادامه داد: از این میزان برداشت محصول شامل گل و گلبرگ گل محمدی حدود ۵۰ درصد تبدیل به گلاب شده و ۵۰ درصد دیگر به شکل غنچه و گلبرگ خشک شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیرکشت و تولید گل محمدی در این استان سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش مییابد.
وی افزود: میانگین برداشت گل از هر هکتار معادل ۲ تن و ۴۰۰ کیلو گرم است.
ساربان ادامه داد: افزایش کشت گل محمدی در صورت برخورداری از ابزار و دستگاههای فراوری و گلابگیری به باغداران توصیه میشود.
وی گفت: باغداران باید امکان فرآوری گل را داشته باشند زیرا در صورتی که صرفا به کارخانجات فرآوری و گلابگیری متکی شوند در زمان اوج تولید شاهد کاهش قیمت شده و متضرر خواهند شد.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: توصه کارشناسان این است که باغداران گل محمدی دستکم دستگاه سنتی تولید گلاب را داشته باشند تا بتوانند محصول را تبدیل به گلاب کنند یا اینکه گلبرگ و غنچه را خشک کنند تا ارزش افزوده بیشتری نصیبشان شود.
بخش کشاورزی استان خراسان رضوی به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی کشور با برخورداری از ظرفیتها وتوانمندیهای وسیع و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت انواع محصولات زراعی و باغی و بیش از ۱۴میلیون واحد دامی، در مجموع با تولید بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان به ارزش ناخالص اقتصادی بیش از ۳۳۰ هزار میلیارد ریال، جایگاه تعیین کننده در اقتصاد ملی و استان داشته و نقش مهمی در تامین نیازهای حیاتی جامعه، امنیت غذایی، تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع و ایجاد اشتغال دارد.