کابل - ایرنا - سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان با اشاره به ارسال درخواست رسمی به وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که این کشور علاقمند است از تجربه‌های موفق کشورمان در امر مبارزه با ویروس کرونا استفاده کند.

«معصومه جعفری» یکی از سخنگویان وزارت بهداشت افغانستان روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که کابل خواهان همکاری ایران در بخش استخدام نیروهای درمانی برای مبارزه با کووید ۱۹ شده اما روند همکاری تاکنون تکمیل نشده است.

جعفری افزود که وزارت بهداشت افغانستان نامه درخواست رسمی مبنی بر اعلام نیاز به نیروهای درمانی از میان مهاجران افغان که در بخش بهداشت و درمان ایران آموزش دیده‌اند به وزارت بهداشت ایران ارسال کرده و خواستار همکاری ایران برای انتقال آنان به افغانستان شده است تا به مردم این کشور برای مبارزه با کرونا کمک کنند.

وی گفت: از دولت ایران تقاضا داریم برای آن عده از پزشکان متخصص افغان مقیم ایران که می‌خواهند به افغانستان بیایند و در بخش مبارزه با کرونا با این کشور همکاری کنند، تسهیلاتی در نظر گیرند.

جعفری با بیان اینکه دولت ایران شرایط سختی را پشت سر گذاشته و در کنترل کرونا موفق عمل کرده است، تأکید کرد که افغانستان می‌خواهد از تجربه‌های آن کشور در امر مبارزه با کرونا استفاده کند.

وی افزود: تمایل داریم از اطلاعاتی که ایران برای بهبود مبتلایان استفاده کرده است بهره مند شویم تا از گسترش بیشتر کرونا جلوگیری شود.

سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان در ادامه از کمک و همکاری جمهوری اسلامی ایران به دولت و مردم افغانستان در امر مقابله با ویروس کرونا  قدردانی کرد و گفت که دستگاه‌های ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی، ماسک و دیگر تجهیزات پزشکی توسط ایران در اختیار وزارت بهداشت این کشور قرار داده شده است و برای مبارزه با ویروس کرونا از آنها در بیمارستان‌ها استفاده شده و بسیار موثر بوده است.

به گفته وی، افغانستان در وضعیت بحرانی است و همکاری و کمک های پزشکی ایران در این راستا موثر و قابل قدردانی می باشد.

جعفری گفت: افغانستان مایل است در بخش‌های دیگر نیز از کمک‌ها و تجارب پزشکی جمهوری اسلامی ایران بهره ببرد و افزون بر بیماری کرونا، کشور افغانستان در بخش‌های دیگر نیز به یاری ایران نیاز دارد.

پیش از این علیرضا رییسی معاون وزیر بهداشت ایران گفته بود که افغانستان از ایران خواسته است تا از تجربه‌های این کشور برای مقابله با ویروس کرونا استفاده کند زیرا کابل فاقد تخصص برای استفاده از سیستم های PCR است.

رییسی افزوده بود که دو کشور گفت‌وگوهای مداوم در مورد روش‌های ایران در مورد مهار ویروس کرونا به ویژه برنامه غربالگری ملی ایران انجام می‌دهند.

وی گفته بود به دلیل فقدان زیرساخت های الکترونیکی، طرح غربالگری ملی به سبک ایرانی امکان پذیر نبود اما ایران پیشنهاد داد که برای تشخیص موارد آلوده، از غربالگری تلفنی استفاده کنند.

براساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت افغانستان تاکنون نزدیک به ۳۵ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده‌اند و از این جمله بیش از یکهزار نفر هم جان باخته‌اند.

اما آمارهای غیررسمی بر اساس اطلاعات رسانه‌ها حاکی از آن است که آمار مبتلایان و فوت شدگان ۱۰ برابر آمار رسمی است که از طرف وزارت بهداشت منتشر می شود.