قزوین- ایرنا- دبیر کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات دولت، اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی است که پس از گذشت ۱۱ سال به تصویب رسید.

محمد اسدی روز چهارشنبه در نشست تشکلات کارگری و بازنشستگان استان که در سالن اجتماعات اداره کل تامین اجتماعی استان قزوین برگزار شد، افزود: همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی یکی از مهم‌ترین مطالبات بازنشستگان این سازمان بود که از ابتدای مردادماه به مرحله اجرا خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در اجرای این طرح افراد بازنشسته، بر اساس سابقه پرداخت بیمه بیشتر، حقوق بیشتری دریافت می‌کنند، اظهار داشت: در ابتدا قرار بود که شروع اجرای قانون همسان‌سازی حقوق از شهریورماه سال جاری باشد که با درخواست اعضای کانون عالی بازنشستگان و موافقت وزیر و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور این موضوع یک ماه زودتر و از مردادماه به اجرا گذاشته می‌شود.

اسدی ادامه داد: در حال حاضر سه میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته در کشور با مشکلات جدی معیشتی مواجه‌اند و منتظر همسان‌سازی حقوق خود هستند.

عضو کانون عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، اجرایی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را گامی برای بهبود وضعیت معیشت آنان دانست و گفت: با توجه به کاهش شدید قدرت خرید بازنشستگان در طول یک سال گذشته، افزایش دریافتی ناشی از متناسب‌سازی تا حدودی قدرت خرید و وضعیت معیشت بازنشستگان را احیا خواهد کرد.

وی با اشاره به سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بازنشسته تامین اجتماعی در کشور، افزود: از این تعداد یک میلیون و ۱۰۰ نفر کمتر از ۳۰ سال سابقه  خدمت دارند و همچنین نزدیک به ۷۵۰ هزار نفر از این افراد، حداقل حقوق دریافتی ماهانه کمتر از یک ‌میلیون تومان دارند که با توجه به سابقه خدمت خود،  افزایش حقوق خواهند داشت.

این مسوول در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان از ابتدایی سال ۹۹ تصریح کرد: با تامل و تدبیری که بنا به خواست کانون بازنشستگان و پیشکسوتان صورت گرفت، مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پس از تصمیم شورای عالی کار برای حداقل مزد و مزد سایر سطوح تنظیم شد و احکام بازنشستگان تامین اجتماعی برمبنای ۲۶ درصد افزایش حداقل مزد و نیز تسری به سایر سطوح برمبنای ۱۵ درصد اعمال گردید.

وی افزود: بهبود وضعیت معیشتی و افزایش مبلغ دریافتی بازنشستگان، حق بدیهی و مطالبه برحق آنان است که باید مورد توجه قرار گیرد ولی در برهه‌ای از زمان سازمان تامین اجتماعی به این موضوع، کم توجهی کرد و خوشبختانه تلاش دولت توجه به وضعیت معیشتی این قشر از جامعه است.

اسدی ادامه داد:  متناسب‌سازی حقوق،  افزایش بن خواروبار و حق مسکن بازنشستگان براساس امکانات و ظرفیت‌های موجود در سازمان تامین اجتماعی با تلاش‌های مستمر تشکل‌های بازنشستگان هم اکنون به مرحله اجرا رسیده است.

دبیر کانون عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به افزایش مبلغ و تعداد تسهیلات قرض‌الحسنه اختصاص یافته به بازنشستگان تامین اجتماعی در سال جاری افزود: مبلغ وام بازنشستگان در سال جاری به چهار میلیون تومان رسیده که گامی برای افزایش رضایتمندی و توانمندسازی این قشر از جامعه است.

همسان سازی حقوق بازنشستگان، تحقق مطالبه‌ای قدیمی‌

دبیر خانه کارگر استان قزوین در این مراسم با بیان اینکه همسان سازی حقوق یکی از قدیمی‌ترین مطالبات بر زمین مانده بازنشستگان و مستمری بگیر تامین اجتماعی بود، افزود: طبق الزامات ماده ۴۱ قانون کار، بایستی مزد به اندازه تورم رسمی و سبد معیشتِ محاسبه شده افزایش می‌یافت اما حداقل دستمزد فقط ۲۶ درصد افزایش یافت و با استناد به ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، حداقل مستمری بازنشستگان نیز فقط ۲۶ درصد زیاد شد. 

عید علی کریمی با تاکید بر اینکه فاصله دریافتی بازنشستگان کارگری و سبد معیشت بیش از یک میلیون تومان است، اضافه کرد: بنابراین شاهد عدم تعادل میان رشد قیمت‌ها و دستمزد هستیم؛ درحالیکه این دو باید تناسبی با یکدیگر داشته باشند.

وی در ادامه به مشکلات جامعه کارگری و بازنشستگان در بخش درمان اشاره کرد و گفت:  با توجه به افزایش هزینه‌ها بسیاری از مراکز خصوصی درمانی از پذیرش بیماران تامین اجتماعی سرباز می‌زنند ‌که باید برای آن چاره اندیشی شود.