استان‌ها- ایرنا- کاروان هر پنجشنبه یک افتتاح با پویش (الف - ب - ایران) در روزهای پایانی تیرماه ۹۹ به هرمزگان رسید و با افتتاح ۲۷ هزار میلیارد ریال طرح آب و برق در این خطه از کشورمان گام دیگری از تحقق جهش تولید به همت دولت تدبیر و امید برداشته شد.

در آیین افتتاحیه این طرح ها که همانند هفته های گذشته از طریق ارتباط ویدئو کنفرانس با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در استان هرمزگان برگزار شد، ۱۱ طرح انتقال برق و هفت طرح توزیع برق و واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به بهره برداری رسید و توان واحد بخار نیروگاه بندرعباس افزایش یافت.

مرحله دوم آب شیرین کن بندرعباس، طرح تامین و انتقال آب به شبکه گلخانه شمیل و بخشی از شبکه دشت میناب و بهره‌برداری از شبکه ۵۰۰ هکتاری گلخانه شمیل، طرح تامین و انتقال آب به شهرک صنعتی میناب و مرحله اول طرح آبرسانی به شهرستان بشاگرد، پروژه‌های افتتاحی حوزه آب در هرمزگان هستند.

این پروژه‌ها که در طول سال‌های ۹۱ تا ۹۸ عملیات اجرایی آنها آغاز شده، در مجموع حدود ۲۷ هزار میلیارد ریال هزینه دربرداشته‌اند؛ از این مجموع، ۲۱۳۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان توسط بخش خصوصی و مابقی از منابع دولتی هزینه شده است.
طرح تولید نیروی برق استان هرمزگان شامل افزایش توان واحد بخار نیروگاه بندرعباس به ظرفیت ۱۱۵ مگاوات و واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت ۱۷۰ مگاوات با هدف صرفه‌جویی در مصرف سوخت و ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در جزیره قشم است.

مجری طرح‌ نیروگاه‌های خصوصی شرکت تولید نیروی برق حرارتی در آیین افتتاح واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به صورت ویدئو کنفرانس گفت: واحد نخست گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت ۱۷۰ مگاوات با سرمایه‌گذاری شرکت برق و انرژی غدیر و گروه مپنا اجرا شده است.

امیر دودابی نژاد با اشاره به اهمیت اجرای این طرح اظهار داشت: تا پیش از این قشم با مشکلاتی در جهت تامین انرژی برق مواجه و به سرزمین اصلی وابسته بود.

وی بیان داشت: با اجرا و احداث این نیروگاه نیاز جزیره قشم به برق توسط واحدهای مستقر در منطقه به طور کامل برطرف خواهد شد و بخشی از تولید برق این جزیره به سرزمین اصلی نیز انتقال پیدا خواهد کرد.

دودابی نژاد خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به نیاز آبی جزیره قشم این واحد قادر به تولید روزانه هشت هزار مترمکعب آب شیرین خواهد بود و نقش مهمی در رشد و توسعه منطقه دارد.

همچنین در طرح آبرسانی به بشاگرد نیز یک باب ایستگاه پمپاژ با یک پمپ به ظرفیت ۶۰ لیتر در ثانیه، یک باب مخزن به ظرفیت مجموع ۵۹ هزار مترمکعب، ۸۱ کیلومتر خطوط انتقال آب و دو پکیج موقت تصفیه آب با هدف تامین آب به میزان ۳۰ لیتر در ثانیه برای شهر سردشت با جمعیت ۱۲۳۹ نفر و ۸ روستا با جمعیت ۸۷۳۹ نفر نصب و راه‌اندازی شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در مراسم بهره برداری از این طرح گفت: مرحله اول این طرح شامل آبرسانی به شهر سردشت و ۸ روستای مسیر است که با هدف ایجاد منابع آبی پایدار و توسعه شهر و روستاهای بشاگرد اجرا شده است.

امین قصمی بیان داشت: اعتبار اجرای این طرح یک هزار ۸۱۰ میلیارد ریال است که ۴۰۰ میلیارد ریال آن از سوی دفتر مقام معظم رهبری تخصیص داده شده است.
سامانه نمک زدایی (آب شیرین‌کن) بندرعباس نیز به ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعب با هدف تامین کمبود آب شهرستان بندرعباس اجرا شده که ۹۰ هزار نفر را در شهرستان‌های خمیر و بندرعباس زیر پوشش قرار می‌دهد.

۷ پروژه توزیع و انتقال نیروی برق استان هرمزگان هم شامل ۸۲ کیلومتر مدار، توسعه ۲ فیدر و ۳ پست با مجموع ظرفیت ۲۰۵ مگاولت آمپر با هدف افزایش ظرفیت شبکه، بهبود ولتاژ و پایدار شبکه انتقال تامین برق صنایع و واحدهای خدماتی و تولیدی خرد منطقه و کاهش بار پست‌های فوق توزیع ناحیه اجرا شده است.

در پروژه‌های توزیع هم ۲۰۷ هزار و ۴۰۳ متر شبکه فشار ضعیف هوایی، ۳۶ هزار و ۲۰۲ متر شبکه فشار ضعیف زمینی، ۳۴۵ دستگاه پست هوایی و ۵۵ دستگاه پست زمینی احداث و راه‌اندازی شده است.

همچنین طرح تامین و انتقال آب به شبکه گلخانه شمیل و سه هزار هکتار از شبکه دشت میناب و شبکه ۵۰۰ هکتاری گلخانه شمیل با احداث ۷ کیلومتر خط لوله فولادی به قطر ۹۰۰ میلی‌متر، ۵۲ دستگاه حوضچه شیرآلات آب و تهیه و اجرای ۵ کیلومتر لوله پلی اتیلن به بهره‌برداری رسید.

این طرح به منظور آبیاری در بخشی از شبکه شمالی دشت میناب به مساحت ۲ هزار هکتار و شبکه گلخانه شمیل به مساحت ۵۰۰ هکتار، ایجاد زمینه مناسب برای سرمایه گذاری جهت تولید فن آوری و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای ۵ هزار نفر و رونق اقتصادی و بهبود شرایط اجتماعی منطقه، مدیریت بهینه منابع آب و خاک دشت میناب و شمیل، کاهش تعارضات اجتماعی ناشی از عدم کفایت آب، جلوگیری از افت سطح آبخوان و حفظ کیفیت منابع آب زیرزمینی و فرونشست زمین اجرا شده است.

طرح تامین و انتقال آب شهرک صنعتی میناب (فیروز) هم شامل احداث خط لوله پلی اتیلن به قطر ۲۰۰ میلی‌متر و طول ۳۰۰۰ متر، احداث و تجهیز ساختمان ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۳۰ لیتر در ثانیه، احداث ۴ دستگاه حوضچه شیرآلات، تامین برق و نصب تجهیزات مربوطه با هدف تامین آب مصرفی شهرک صنعتی تیرور از خط دوم انتقال آب میناب به بندرعباس به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان در حاشیه بهره برداری از این طرح‌ ها گفت: به منظور انتقال بخشی از منابع آب مخازن سدهای شمیل و نیان، جهت تامین آب شبکه ۵۰۰ هکتاری گلخانه دشت شمیل و سه هزار هکتار از اراضی شبکه شمالی دشت میناب، عملیات طراحی و اجرای خط انتقال لوله فولادی از محل دریچه شیرخانه سدشمیل و نیان در دستورکار قرار گرفت.
هوشنگ ملایی افزود: طرح تامین و انتقال آب از سدهای شمیل و نیان با ظرفیت حدود هزار و ۱۴۰ لیتر در ثانیه از طریق خط لوله فولادی هزار و ۲۰۰ میلیمتری موجود در محل بند انحرافی شمیل صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: با افتتاح این طرح آب مورد نیاز برای اجرای سامانه نوین آبیاری در بخش شمالی دشت میناب به مساحت سه هزار هکتار و شبکه گلخانه شمیل به مساحت ۵۰۰ هکتار تامین شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان اظهارداشت: عملیات اجرایی این طرح با هزینه‌ای افزون بر ۳۴۰ میلیارد ریال، در ۲ راس «خط انتقال» و «شبکه اصلی تامین آب گلخانه‌های شمیل به مساحت ۵۰۰ هکتار» به اتمام رسید.
وی ادامه داد: برای احداث این خط انتقال آب، هفت کیلومتر لوله‌گذاری فولادی به قطر ۹۰۰ میلی‌متر انجام و ۱۸ دستگاه حوضچه شیرآلات آب و هوا احداث شده است.
ملایی ادامه داد: برای بهره‌برداری شبکه اصلی تامین آب گلخانه‌های شمیل نیز  عملیات تهیه و اجرای لوله پلی اتیلن به طول پنج کیلومتر به قطرهای ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌متر و نصب شیرآلات با بالاترین کیفیت انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان تشریح کرد: اجرای این طرح علاوه بر کاهش تعارض اجتماعی ناشی از بی کفایتی آب، باعث ایجاد اشتغال مستقیم برای پنج هزار نفر از مردم خواهد شد که رونق اقتصادی و بهبود شرایط اجتماعی منطقه را نیز درپی خواهد داشت. 
این مسوول ابراز داشت: علاوه بر آن ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری در راستای تولید، فرآوری و صادرات محصولات کشاورزی نیز در استان هرمزگان فراهم خواهدشد.
ملایی خاطرنشان کرد: با توجه با راندمان بالای آبیاری و تولید محصولی که در کشت‌های گلخانه‌ای وجود دارد رونق و توسعه این نوع کشت همواره مورد تاکید و توجه دولت‌های مختلف بوده که تامین نیاز آبی آن‌ها یکی از موضوع‌های اساسی برای تحقق این مهم است. 
وی گفت: شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان نیز با اجرای پروژه تامین آب ۵۰۰ هکتاری گلخانه شمیل و بخشی از شبکه شمالی دشت میناب گامی بزرگ در راستای رسیدن به این هدف برداشته است.
وی اظهار کرد: برای احداث شبکه اصلی توزیع آب مجتمع گلخانه‌ای ۵۰۰ هکتاری از روش‌ها و تجهیزات نوین استفاده شده تا کشاورزان و بهره‌برداران بتوانند با بالاترین کیفیت از این نعمت الهی بهره‌مند شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: میزان درآمد مردم منطقه، نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی و درآمدهای استانی از جمله شاخص‌های توسعه اقتصادی و زیربنایی در استان‌ها محسوب می‌شوند که اجرای چنین پروژه‌ای توسط شرکت آب منطقه‌ای باعث ارتقای این شاخص‌ها می‌شود.

با بهره برداری از طرح های مذکور از این پس مردم هرمزگان شاهد کاهش تلفات انرژی و افزایش قابلیت اطمینان با استفاده از تجهیزات نوین ، افزایش ایمنی و پایداری شبکه و درنتیجه رضایتمندی مشترکین از خدمات برق خواهند بود.

افزایش عمر و مدت زمان بهره‌برداری نیروگاه‌ها، افزایش پایداری و کاهش نرخ خروج اضطراری واحدها و آلایندهای زیست‌محیطی، ایجاد زمینه اشتغال ۲ هزار نفر با بهره برداری از مرحله دوم طرح آب شیرین کن یکصدهزار مترمکعبی شهر بندرعباس از دیگر مزایای طرح هایی است که امروز به بهره برداری رسید.