شهرکرد- ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: برای مرمت بافت تاریخی روستای هدف گردشگری یاسه‌چای در شهرستان سامان، ۸۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی در سال‌جاری اختصاص یافت.

مهرداد جوادی روز پنجشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات بافت تاریخی روستای یاسه‌چای شهرستان سامان تاکید کرد: مستندنگاری و تهیه طرح مرمتی این روستای هدف گردشگری، آماده و برای اجرا به دهیاری ابلاغ می‌شود.

وی افزود: پس از تهیه طرح مرمتی روستای یاسه‌چای، دهیاری موظف به صدور پروانه ساختمانی و مرمت براساس ضوابط این طرح است.

جوادی، به حضور فراوان گردشگران در روستای یاسه‌چای، تصریح کرد: حضور تمامی گردشگران داخلی و خارجی در بافت تاریخی این روستا، تنها با هماهنگی دهیار امکان‌پذیر است.

وی یادآور شد: پیشنهاد می‌شود، خانه‌های روستای یاسه‌چای تبدیل به اقامتگاه‌های بوم‌گری شوند، تا بتوان حضور گردشگران در این روستا را بهتر  رصد کرد و ارزش‌های تاریخی، فرهنگی، بومی و محلی روستا حفظ شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: هر کدام از اهالی روستای هدف گردشگری یاسه‌چای برای مرمت و حفظ تک‌بناهای تاریخی خانه‌های خود باید با هماهنگی دهیاری به این اداره‌کل معرفی تا مرمت به ‌صورت مشارکتی انجام شود.

وی گفت: مالکان خانه‌های تاریخی روستای یاسه‌چای برای حفظ بافت این روستا با اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری و دهیاری همکاری لازم را داشته باشند.

جوادی پیشنهاد کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری قطعه زمینی خارج از بافت تاریخی روستای یاسه‌چای برای توسعه این روستا در نظر بگیرد.

به گزارش ایرنا، روستای یاسه‌چای با کوچه‌های سرپوشیده متعلق به دوران صفویه است.

اهالی یاسه‌چای در گذشته برای امنیت روستا، کوچه‌های این روستای هدف گردشگری را سرپوشیده و به‌صورت دالان‌هایی ساخته‌اند که این دالان‌های خشت و گلی با گذشت حدود یک قرن همچنان پابرجا و دیدنی است.

دالان‌های قدیمی و بافت معماری خاص، روستای یاسه‌چای را به یکی روستای هدف گردشگری تبدیل کرده است.

یاسه‌چای در حاشیه زاینده‌رود در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.