سید امیر مرتضوی روز پنجشنبه در نشست ستاد پیگیری اجرای دستورالعمل سیاستهای اقتصاد مقاومتی دادگستری خراسان رضوی در خصوص واحدهای فرآوردههای قندی که در محل شرکت پانیذ شهد بینالود از شرکتهای وابسته به گروه صنعتی سحرخیز برگزار شد افزود: به عنوان مثال چرا باید سهمیه شکر خراسان رضوی از استان خوزستان و سهمیه شکر استان آذربایجان شرقی از خراسان رضوی تامین شود؟
وی ادامه داد: اگر یک آسیبشناسی مناسب از این موضوع انجام گیرد مشخص میشود که همین جابهجاییها در نهایت قیمت تمام شده کالا را افزایش میدهد.
معاون دادگستری کل خراسان رضوی گفت: دستگاه قضایی از راس تا مدیریتهای استانی حامی جدی صنعت است و طی سالهای اخیر تلاش شده است که از حجم پروندههای قضایی برای تولیدکنندگان کاسته شود و با مدیریت پروندهها بتوان از سرمایهگذاران در شرایط دشوار اقتصادی حمایت کرد.
مرتضوی افزود: از سال ۱۳۹۲ کمیسیون حل اختلاف در حوزه صنعت با هدف کاهش پروندههای قضایی برای تولیدکنندگان و حل مشکلات آنها بدون تشکیل پرونده در خراسان رضوی راهاندازی شد و تاکنون توفیقات زیادی داشته است.
استانها اختیاری در توزیع اقلام تنظیم بازار ندارند
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: استانها اختیاری در توزیع کالاهای اساسی مانند شکر یا برنج که ستاد تنظیم بازار کشور اختصاص میدهند ندارند و اگر در این حوزه ورود کنند مغایر با مصوبه ستاد تنظیم بازار عمل کردهاند.
محمدرضا مس فروش افزود: در مشهد، هم تولیدکننده شکر و هم ذخایر راهبردی شکر وجود دارد اما حوالهها از این استان به استانهای دیگر اختصاص مییابد و در مقابل شرکتهای داخلی خراسان رضوی باید شکر خود را از شرکت کشت و صنعت نیشکر هفته تپه استان خوزستان تامین کنند.
وی بیان کرد: تاکنون در سه نوبت از تهران درخواست کردهایم که اختیارات در توزیع برخی اقلام مانند شکر به استانها واگذار شود تا صنف، صنعت و خانوار سهمیه مناسبی داشته باشند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در شرایط کنونی در تلاش هستیم هر هفته با حضور در واحدهای صنعتی از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شده و در همان محل برای رفع مشکلشان در حد اختیارات خود چاره اندیشی کنیم.
مس فروش افزود: انسجام و هماهنگی بین دولت و دستگاه قضا در خراسان رضوی بی نظیر است و تاکنون هیچ گاه این دو دستگاه این قدر هماهنگ برای رفع مشکلات اقتصادی و تولید در استان هماهنگ نبودهاند و باید از این شرایط مناسب بهره لازم را گرفت.
وی با اشاره به اینکه در حوزه نبات و آبنبات واحدهای غیرمجاز و رقیب زیادی در خراسان رضوی وجود دارد ادامه داد: تعداد این واحدها در حوزه صنف و صنعت که بدون داشتن مجوز و در شرایط نامعلوم بهداشتی فعالیت کرده و کالاهای خود را به بازار عرضه میکنند زیاد است و باید برای این موضوع چاره اندیشی کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سهمیه استان از شکر طرح تنظیم بازار در سه ماهه نخست امسال ۲۷ هزار تن بود که شرکت غله استان هم در تیرماه امسال ۹ هزار تن برای بخشهای صنف و صنعت حواله صادر کرده است.
رضا شجاعی افزود: خراسان رضوی اختیاری در نحوه توزیع شکر سهمیه اختصاصی طرح تنظیم بازار به این استان ندارد و این موضوع باعث بروز مشکلاتی در جذب سهمیه از سوی واحدهای صنعتی شده است.
ارایه راهکار برای برطرف شدن مشکلات مواد اولیه از جمله شکر واحدهای صنعتی فرآوردههای قندی، ایجاد طرح توسعه واحد صنعتی پانیذ شهد بینالود با ایجاد اشتغال جدید و رفع مشکل بیکاری آن منطقه از نتایج دیگر این نشست بود.