سنندج - ایرنا - دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان کردستان گفت: بانک‌های استان تمرکز خود را بر حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا گذاشتند و براساس چارچوبی مشخص، شروع به پرداخت تسهیلات به این بخش‌ها کرده‌اند.

علی اشرف یوسفی قیاسی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس وظیفه اخلاقی و در راستای مسوولیت‌های اجتماعی بانک‌ها، تمام توان و نیروی خود را برای پرداخت هر چه سریع‌تر این تسهیلات به واحدهای آسیب دیده از بیماری کرونا گذاشتند.

وی با بیان اینکه امید می‌رود حمایت‌های بانک‌ها گره‌ای از مشکلات مشاغل آسیب دیده بگشاید، اضافه کرد: بانک ملی با بیشترین تعداد پرونده‌هایی ارجاعی تا این لحظه تعهد پرداخت به ۷۱۵ نفر را پذیرفته است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان کردستان با اشاره به اینکه این افراد از طریق سامانه کارا معرفی شده و روز به روز به تعداد آنها اضافه می‌شود، افزود: به همکاران شعب توصیه شده به آسان ترین و کوتاهترین شیوه پرونده‌های این افراد را تکمیل و پرداختی‌ها را انجام دهند.  

یوسفی با اشاره به تاکید مقامات ارشد استانی در این خصوص یادآور شد: مقامات ارشد استانی از بانک‌ها انتظار دارند در این دوران همچنان در کنار مردم باقی بمانند و میزان بیشتری از منابع خود را تبدیل به تسهیلات و پرداخت به متقاضیان کنند.

وی  با بیان اینکه در حال حاضر اولویت‌دار ترین برنامه بانک‌ها پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از کرونا است، گفت: از همکاران بانکی در استان تقاضا داریم که همچون مقاطع گذشته که با حساسیت به موضوعات ورود پیدا  کردند، در این مقطع نیز اهتمام ویژه به موضوع داشته باشند.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان کردستان تاکید کرد: اقساط اسفند، فرودین و اردیبهشت تسهیلات قبلی مربوط به مشاغل آسیب دیده از کرونا نیز به پایان دوره انتقال خواهد یافت.

مبلغ تسهیلات حمایتی دولت شامل ۱۲۰ میلیون ریال برای کسب و کارهای آسیب دیده و ۱۶۰ میلیون ریال برای واحدهایی که به دستور ستاد مبارزه با کرونا تعطیل شده‌اند است که ۷۰ درصد این مبلغ برای پرداخت هزینه‌های دستمزد و ۳۰ درصد آن برای سایر هزینه‌های عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.

بانک‌های ملی، سپه، صادرات، تجارت، ملت، رفاه کارگران، پارسیان، پارسارگاد، اقتصاد نوین، سینا، شهر، حکمت و موسسه‌های کوثر و ملل بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات حمایت از کرونا تعیین شده‌اند.

۱۴ رسته شغلی از جمله مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز گردشگری، حمل و نقل عمومی، تولید و توزیع پوشاک، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاه‌ها و مجتمع‌های ورزشی و آموزشگاه‌های رانندگی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی در مقابل آسیب‌های شیوع ویروس کرونا هستند.