به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس سازمان فنی و حرفه ای روز پنجشنبه در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری متقابل بین این سازمان و منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه ظرفیت بنادر شمالی و جنوبی باید افزایش یابد، اظهار کرد: مناطق آزاد تاثیر پذیری بسیاری در فضای اقتصادی داشته و می توانند تفاوت ها را رقم بزنند.
علی اوسط هاشمی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی ادامه داد : با وجود اینکه جامعه در مسیر سواد قرار گرفته است و تحصیلات عالیه عمومیت پیدا کرده ولی نوع تعریف از سواد متفاوت است، چون مهارت در کنار سواد توسعه پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه توسعه جامعه در گرو نقش انسان توسعه یافته است، افزود: سواد در دنیای امروز سواد قدرت تغییر و بهبود وضعیت فعلی و فراگیری مهارت است تا نیروی انسانی به مرحله ای از رشد رسیده باشد که برای جامعه مفید بوده و رفاه و سعادت آینده را که محصول توسعه است برای جامعه به ارمغان آورد.
هاشمی با اشاره به اینکه با وجود افراد دارای مدارک تحصیلی بالا ارزیابی مثبتی از نیروی ماهر در جامعه وجود ندارد، تاکید کرد: سازمان فنی و حرفه ای آمادگی آن را دارد تا در مرحله نخست نسبت به مهارت آموزی برای ۱۰هزار نفر از بومیان و ساکنان منطقه آزاد انزلی اقدام کند و در آینده هیچ شهروند بدون مهارت در منطقه آزاد وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه باید افراد را به سمت خلاقیت به کار سوق داده و به عنوان کار الگویی به مناطق و شهرهای دیگر معرفی شود تاکید کرد: ضرورت دارد در مناطق آزاد با ایجاد مراکز آموزش آزاد مدرن، هیچ فردی بدون کسب مهارت و فراگیری مهارت به کار مشغول نشده و مجوز اشتغال نگیرد.
هاشمی با بیان اینکه تفاهم نامه امروز سومین تفاهم با مناطق آزاد کشور است، ادامه داد: متاسفانه در کشور آن گونه که باید نتوانستیم جامعه انسانی را به توانمندی برسانیم و نیروی انسانی ماهر تربیت کنیم در حالی که راه برون رفت از این چالش، توانمند سازی نیروی انسانی و هدایت او در مسیر درست است.
وی با اشاره به اینکه توانمندی نیروی انسانی در همه زمینه ها و حوزه ها مدنظر است، گفت: با انعقاد این تفاهم نامه فصل جدیدی برای توسعه و تربیت نیروی انسانی ماهر در منطقه آزاد انزلی رقم می خورد و این در حالی است که تا کنون از اشتغالزایی با بهره گیری از دریا ساحل و بندر و صیادی غافل بودیم و معتقدم شرایط انعقاد این تفاهم نامه برای شش استان ساحلی دیگر هم وجود دارد.
رییس سازمان فنی و حرفه ای با بیان اینکه افزایش قابلیت های نیروی انسانی میزان توسعه را رقم می زند، ادامه داد: امروز فارغ التحصیلان دانشگاه ها نرخ بالای بیکاران کشور را تشکیل می دهند که لازم است مهارت های لازم را بیاموزند.
هاشمی بیان کرد: سازمان فنی و حرفه ای آمادگی پایه گذاری تحول نوین در منطقه آزاد انزلی را دارد.
منطقه آزاد انزلی قلب تپنده کشور در سرمایه گذاری و اشتغال است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی هم در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه پرداختن به امر آموزش و تقویت سیستم آموزشی یکی از رموز موفقیت و توسعه کشورهای پیشرفته است، اظهار کرد: آموزش، حلقه مفقوده ای است که موجبات رکود رشد و پیشرفت در کشور را پدید می آورد.
محمد ولی روزبهان افزود: با وجود اینکه دانشگاه های جامع علمی و کاربردی هم با هدف مهارت در کنار آموزش تاسیس شده بودند اما فقط در حوزه آموزش های تئوری باقی ماندند در حالیکه مهارت آموزی زمینه های لازم برای ارزش آفرینی و تولید و بازدهی بیشتر در نیروی انسانی را موجب می شود.
وی با اشاره با انعقاد تفاهم نامه همکاری متقابل منطقه آزاد انزلی با صندوق کارآفرینی امید در هفته گذشته تاکید کرد: آمادگی لازم برای توسعه و تلفیق آموزش مهارتی و هماهنگی و معرفی برای پرداخت تسهیلات از سوی صندوق کارآفرینی امید به مهارت آموزان در راستای افزایش ظرفیت ها و همچنین توانمند سازی جوامع محلی وجود دارد.
روزبهان خاطرنشان کرد : در تفاهمنامه امروز ظرفیت های موجود منطقه در راستای توسعه دریا محور و صنایع دستی و گردشگری و توانمندسازی نیروی انسانی بومی با کسب دانش و مهارت تاکید شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی خاطر نشان کرد: منطقه آزاد انزلی در زمینه سرمایه گذاری و درآمدزایی و اشتغال، می تواند قلب تپنده کشور باشد.
علی اوسط هاشمی رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور صبح امروز در دیدار با مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان تفاهم نامه همکاری متقابل در خصوص آموزش نیروی انسانی متخصص در رشته های دریانوردی و بندری و خدمات دریایی به امضا رساند.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد شمال کشور است.