بهروز عمرانی روز پنجشنبه در دیدار از شهرستان چالدران با تاکید بر تسریع در ایجاد سایت موزه در این شهرستان بیان کرد: این سایت موزه باز باید به گونهای طراحی شود که همه بخشهای آن با یکدیگر تناسب داشته باشند تا علاوه بر مطالعات تاریخی، امکان مطالعات ژئوفیزیکی منطقه نیز در آن وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر حریمگذاری دشت چالدران گفت: شاید در حال حاضر فردی در این منطقه اقدام به ساخت و ساز نکند اما در آینده تضمینی برای این کار وجود ندارد.
رییس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری کشور گفت: باید از ظرفیت هنرمندان نامی برای تصویرسازی واقعه جنگ چالدران براساس روایت استفاده کرده و این آثار در گالری به نمایش گذاشته شود.
وی با اشاره به شناسایی ظرفیتهای گردشگری چالدران گفت: در این شناسایی باید به این موضوع توجه شود که در وهله اول ایجاد ظرفیتهای گردشگری برای خود مردم منطقه چه فوایدی دارد و سپس به فکر توسعه بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی نیز در این دیدار با بیان اینکه جنگ چالدران از نظر تاریخی، دینی، سیاسی و ملی از اهمیت خاصی برخوردار است، اضافه کرد: اهمیت این جنگ به حدی است که برخی علما از جمله امام جمعه خوی بر این باور هستند که بازسازی واقعه جنگ چالدران موجب تقویت باورهای دینی و ملی مردم منطقه خواهد شد.
جلیل جباری بیان کرد: برای طراحی سایت موزه باز چالدران در سفر ریاست جمهوری اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده که تسریع در روند مطالعه و طراحی این موزه از مطالبات جدی مسوولان استانی است.
وی با بیان اینکه توسعه گردشگری در این منطقه موجب رفع محرومیتهای چالدران خواهد شد اضافه کرد: برای واگذاری زمینهای اطراف دشت چالدران همکاری فرمانداری این شهرستان ضروری است.
چالدران از شهرهای شمالی آذربایجانغربی و دارای مرز مشترک با کشور ترکیه است.
جنگ چالدران جنگی بود که بین نیروهای "شاه اسماعیل اول صفوی" و "سلطان سلیم اول عثمانی" در سال ۱۵۱۴ میلادی رخ داد و طی آن غرب ایران که شامل آذربایجان، کردستان و عراق بود از ایران جدا شد و عثمانی موفق شد که بر مناطق غربی کشور چیره شود.
مقبره "شیخ صدرالدین" وزیر "شاه اسماعیل اول صفوی" که در جنگ چالدران کشته شد در این شهر بنا شدهاست؛ آرامگاه این وزیر در حال حاضر یکی از جاذبههای گردشگری این شهر به شمار میرود.