به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر قاسم جان بابایی عصر امروز پنجشنبه در حاشیه نشست ستاد مقابله با کرونای مازندران در ساری در گفت و گو با خبرنگاران افزود : هم اکنون از لحاظ تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه های کمک تنفسی در داخل کشور در حد تامین نیاز رسیدیم و سومین شرکت تولید کننده این دستگاه ها نیز برای تولید محصول اعلام آمادگی کرده است.
وی گفت : علاوه بر این ، ما در بخش تجهیزات حفاظت فردی نیز در داخل کشور مشکلی نداریم و تولیدات ما به اندازه ای رسیده است که قابلیت صادراتی در این حوزه پیدا کردیم و برای صادرات نیز به فراخور نیاز کشور ، تصمیم گیری خواهد شد.
ساخت یکهزار و ۵۰۰ تخت مراقبت ویژه
معاون وزیر بهداشت همچنین گفت که از آغاز شیوع کرونا تاکنون حدود یکهزار و ۵۰۰ تخت مراقبت های ویژه در بیمارستان های کشور از سوی دولت احداث شد و در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
وی افزود : بخشی از این تخت های ویژه نیز در استان مازندران در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار داده شد و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری نیز حدود هشت هزار تخت بیمارستانی دیگر در کشور اضافه شود.
جان بابایی تنها مشکل موجود را مربوط به حوزه تامین نیروی انسانی دانست و هشدار داد : در صورت ادامه رفتار عادی سازی با کرونا و افزایش آمار بیماران کرونایی ، ما در خدمات رسانی به سایر بیماران دچار مشکل خواهیم شد.
وی افزود : اگرچه با تخت هایی که دولت در دست ساخت دارد ، برآورد ما این است که حتی در پاییز و زمستان نیز ما بتوانیم با روند فعلی بیماران کرونایی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از تخت ها را به سایر بیماران اختصاص دهیم، ولی مشکلات ما در سایر موارد افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر بهداشت با ابراز نگرانی از آمار مرگ و میر ناشی از کرونا و بستری شدن کودکان و افراد میان سال با وضعیت حاد تنفسی ، گفت : مرگ حتی یک بیمار در کشور برای ما نگران کننده است، چرا که این ها سرمایه های کشور محسوب می شوند و همه ما باید با تغییر رفتاری ، به کنترل و مدیریت ویروس کرونا در سطح استانی و ملی کمک کنیم.
مردم ماسک بزنند
وی مهم ترین دلیل افزایشی شدن آمار بیماران کرونایی در کشور را بی مبالاتی در رفتارهای روزمره و عادی سازی رفتاری در ارتباط با ویروس کرونا برشمرد و خواستار توقف برگزاری مراسم عروسی، عزا و سایر تجمعاتی شد که احتمال شیوع ویروس کرونا را افزایش می دهد.
دکتر جان بابایی افزایش بیماران کرونایی در استان مازندران و قرارگیری این استان در زمره مناطق قرمز را هم ناشی از عادی سازی رفتاری دانست و اظهار داشت : افزایش بیماران کرونایی آن هم پس از حدود ۲ تا سه ماه روند کاهشی در استان مازندران ، تا حد زیادی زحمات کادر درمانی و مدیران استانی را بر باد خواهد داد و مشکلات دیگری را برای استان ایجاد می کند.
وی وضعیت استان مازندران را به خصوص در برخی شهرستان ها نگران کننده توصیف کرد و خواهان تغییر رفتاری مردم نسبت به کرونا ، رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک و پرهیز از رفتارهای پرخطر شد.
معاون وزیر بهداشت گفت : اگرچه میزان مهارت پزشکان ما در مداوای بیماران کرونایی در سطح کشور افزایش یافت و مشکلات تجهیزات حفاظتی و کمک تنفسی نیز در حد نیاز وجود دارد ، ولی با این حال ما برای رسیدگی به سایر نیازهای درمانی در کشور راهی جز رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم نداریم.
جان بابایی از مردم خواست تا پروتکل های بهداشتی ، بخصوص استفاده از ماسک را در دستور کار خودشان قرار دهند و با این کار ضمن کاهش ضریب ابتلا به بیماری ، کادر درمانی را برای خدمات رسانی به سایر بیماران کمک کنند.
بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ، هم اکنون حدود یک هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند . آمار بیماران بستری در استان طی ۱۰ روز اخیر پنج تا ۶ برابر اواخر خرداد و اوایل تیر ماه شد.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، هم اکنون وضعیت شیوع کرونا در ۱۳ شهرستان از ۲۲ شهرستان استان قرمز است. آمل ، بابل ، بهشهر ، تنکابن ، چالوس ، رامسر ، ساری ، سوادکوه ، قائمشهر ، محمودآباد ، نکاء ، نور و نوشهر از مناطق قرمز مازندران به لحاظ شیوع کرونا محسوب می شوند.
معاون درمان وزیر بهداشت صبح امروز به استان مازندران سفر کرد. دکتر جان بابایی ضمن بازدید از چند بیمارستان دولتی و محل بستری بیماران کرونایی ، در نشست استانی مقابله با کرونا به ریاست استاندار مازندران شرکت کرد.