محمد حسین خنکال عصر پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کالپوش میامی جزو سردسیرترین مناطق استان سمنان است و آخرین برداشت محصول گندم استان از این منطقه انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در منطقه کالپوش میامی کشت گندم به روش دیم انجام می شود، تصریح کرد: بارندگی های چند روز گذشته در این منطقه موجب شده کار برداشت سخت و در عین حال گندم های برداشت شده با مشکل خرید روبرو شود.
دبیر خانه کشاورز استان سمنان ادامه داد: با توجه به اینکه فصل برداشت این منطقه هم اکنون است باید مسوولان به کمک کشاورزان آمده و گندم تولیدی را خریداری کنند.
خنکال افزود: براساس دستورالعمل ها مراکز خرید مجاز هستند گندم تا رطوبت ۱۲ درصد را از گندم کاران خریداری کنند اما با شرایط موجود و بارش ها رطوبت تا ۱۵ درصد بالا رفته و در نتیجه محصول از گندم کار تحویل گرفته نمی شود.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی کشاورزان چاره ای جز برداشت محصول ندارند، گفت: مسوولان باید با ارایه راهکار از خسارت بیشتر کشاورزان جلوگیری کنند.
عضو هیأت مدیره بنیاد گندم کاران کشور تاکید کرد: اگر بارندگی ها ادامه یابد رطوبت گندم بالا رفته و ممکن است در خوشه سبز شده و تمام زحمات کشاورز از بین برود.
وی از مسوولان و دستگاه های اجرایی از جمله اداره غله، جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود و استان سمنان خواست به کمک گندم کاران کالپوش آمده و تمهیداتی اتخاذ کنند تا محصول پس از برداشت به سرعت خریداری شود.
خنکال پیشنهاد داد؛ گندم برداشتی با هر ضریب رطوبتی در نزدیکترین سیلو انباشته شده و هوا دهی انجام شود تا از سبز شدن گندم جلوگیری گردد.
وی ادامه داد: چنانچه این امر انجام نشود گندم باقی مانده فقط برای خوراک دام قابل استفاده است و برای کشاورز مقرون به صرفه نخواهد بود.
شهرستان میامی، با تولید ۴۵ هزار تن گندم در سال، بیشترین و باکیفیت ترین گندم را در استان سمنان تولید می کند.