خبرنگار ایرنا کسب اطلاع کرد: طبق برنامه زمانی از قبل تعیینشده قرار بود ساعت ۹ امروز امتحان تافل انگلیسی و آزمون عربی دانشگاه ادیان و مذاهب قم برگزار شود که بااطلاع دیرهنگام و لحظه آخری مسوولان دانشگاه، دانشجویان و بهویژه افراد غیربومی و شهرستانی به دردسر افتادهاند.
یکی از دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با گله از اطلاع لحظه آخری مسوولان دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: من و به همراه یکی دیگر از دانشجویان از آذربایجان غربی آمدهایم و قبل از آمدن نیز دومرتبه با دانشگاه تماس گرفتیم و آنها هرگز سخنی از لغو امتحانات در میان نیاوردند.
او ادامه داد: امتحان همزمانی که این دانشگاه صبح امروز قرار بود در تهران برگزار شود به دلیل شیوع مجدد کرونا در تهران کنسل شد اما مسوولان دانشگاه ادیان و مذاهب قم پاسخی که نشان از احتمال لغو امتحانات داشته باشد را به دانشجویان نمیدادند.
وی افزود: وقتی با دانشگاه تماس میگرفتیم آنها با صراحت میگفتند مسوولان دانشگاه برای برگزاری امتحانات حضوری عربی و تافل انگلیسی اصرار دارند و نسبت به لغو امتحانات نظری ندارند.
این دانشجو یادآور شد: با این پیشفرضها راهی قم شدیم تا اینکه ساعت یک بامداد و تنها چند ساعت به شروع امتحان پیامکی از دانشگاه دریافت کردیم که خبر از لغو این دو آزمون میداد.
او اضافه کرد: بسیاری از دانشجویان این دانشگاه را افراد شهرستانی شامل میشود که از استانهای دور و نزدیک به قم آمدند که چنین ناهماهنگیهایی هزینههای اقتصادی زیادی را در شرایط کرونایی به آنها تحمیل میکند.
این دانشجو ابراز کرد: در کنار اتاق ما یک دانشجوی سیستان و بلوچستانی هست که با زحمت بسیار زیادی از چند روز قبل برای امتحان در قم حضور دارد.
وی بیان داشت: دانشگاه ادیان و مذاهب برای برگزاری کلاسهای حضوری ۲ میلیون تومان و کلاسهای آفلاین نیز ۸۰۰ هزار تومان از هر دانشجو دریافت کرده است.
این دانشجو با انتقاد از وضعیت ایجادشده برای تعداد زیادی از دانشجویان، گفت: از مسوولان این دانشگاه انتظار میرود که با اشراف به مسائل موجود از چند روز پیش هماهنگیهای لازم را مبنی بر برگزاری یا لغو امتحانات انجام میدادند و چنین ما را سردرگم نمیکردند.
به گفته وی، نزدیک به ۲ هزار دانشجو بااطلاع دیر به هنگام مسوولان دانشگاه ادیان و مذاهب دچار مشکلات اقتصادی و دشواریهای تردد به شهرهای خود در وضعیت قرمز و هشدارآمیز کرونایی شدهاند.
چه کسی پاسخگوی خسارتهای وارده شده به دانشجویان است؟
یکی دیگر از دانشجویان نیز در تماس با خبرگزاری ایرنا و با انتقاد شدید از آنچه بی توجهی مسوولان دانشگاه عنوان کرد: سوال ما از مسوولان این است که اگر کرونا همچنان جولان میدهد شما به چه علت تا بامداد دیشب تصمیم بر برگزاری امتحان داشتید.
وی گفت: دانشگاه ادیان مذاهب از دو روز گذشته و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری کلاسهای حضوری برگزار کرده است.
او بیان کرد: امتحانات همزمان تهران به دلیل واهمه از شیوع مجدد کرونا لغو شد و به همین دلیل متقاضیان امتحان در تهران را با دریافت هزینههای اضافی به قم منتقل کردند.
به گفته این دانشجو، تصمیم اولیه مسوولان دانشگاه ادیان و مذاهب در برگزاری امتحان و لغو آن در فاصله چند ساعت مانده به امتحان و حضور فیزیکی خیل زیادی از دانشجویان هزینههای زیادی برای آنها در شرایط بغرنج کرونایی به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: به دلیل مسافت زیاد برخی از شهرها تا قم و کاستن از خطرات شیوع کرونا، دانشجویان بسیاری بهوسیله هواپیما به تهران و سپس به قم آمده و بین ۳ تا ۴ میلیون تومان خسارت مالی دیدهاند.
به گفته وی، با این تصمیم ناگهانی مسوولان دانشگاه ادیان و مذاهب قم بیش از ۲ هزار دانشجو که بخش زیادی از آن را دانشجویان شهرستانی و غیربومی شامل میشود سرگردان شدهاند.
او عنوان داشت: اغلب این دانشجویان ازنظر مالی وضعیت مطلوبی ندارند و در این شرایط نیز خسارتهای سنگینی را متحمل شدهاند.
گفتنی است تلاش خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاع از نظر مسوولان دانشگاه ادیان و مذاهب قم و جزییات بیشتر از این رویداد، تا لحظه انتشار این گزارش به جایی نرسید.