تهران- ایرنا- گروه موسوم به «دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه» روز جمعه اعلام کرد؛ ترکیه در ماه‌های اخیر ۲ هزار و ۵۰۰ پیکارجوی تونسی را برای جنگ به لیبی اعزام کرده است.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، دیده‌بان حقوق بشر سوریه افزوده است: ترکیه این شبه‌نظامیان را برای جنگ در کنار نیروهای دولت وفاق ملی علیه نیروهای خلیفه حفتر به لیبی اعزام کرده است.

بر اساس این گزارش، ترکیه تاکنون همچنین صدها شبه‌نظامی از اتباع کشورهای شمال آفریقا را به لیبی اعزام کرده است.

بنا بر گزارش دیده‌بان حقوق‌بشر سوریه، شمار شبه‌نظامیان سوری مورد حمایت ترکیه که برای جنگ به لیبی اعزام شدند، به بیش از ۱۶ هزار نفر رسیده است.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه چندی پیش در گزارشی اعلام کرده بود که صدها نفر از مزدوران ترکیه برای انتقال از سوریه به ترکیه رفته و سربازگیری و ثبت نام آنها از سوی نیروهای موسوم به ارتش ملی سوریه طبق دستورات دستگاه اطلاعاتی ترکیه صورت می‌گیرد.

همزمان با افزایش درگیری‌ها در لیبی میان نیروهای دولت وفاق ملی و نیروهای موسوم به ارتش ملی به رهبری ژنرال «خلیفه حفتر»، آنکارا به صورت جدی وارد موضوع لیبی شده و به طور رسمی از دولت «فایز السراج» در مقابل دولت حامی ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده ارتش شرق لیبی حمایت می‌کند.

در همین حال، ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی ششم آذرماه ۹۸ و در جریان سفر فایز السراج رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه ۲ قرارداد مهم امضا کردند.

توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد گسترش همکاری‌های امنیتی و نظامی میان ۲ طرف امضا شد.

اردوغان نیز دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد که کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.

پارلمان ترکیه نیز در این ارتباط ۱۲ دی‌ماه ۹۸ با لایحه مجوز اعزام نیروی نظامی برای حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد.

در مقابل، کشورهای مصر، امارات، عربستان، فرانسه، قبرس، یونان از دولت شرق لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر حمایت می‌کنند و هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای مشترک، دخالت نظامی ترکیه در لیبی را محکوم کردند و از دولت آنکارا خواستند؛ اعزام جنگجویان خارجی از سوریه به لیبی را متوقف کند.