یزد- ایرنا- پژوهشگر و مدیر مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت : بر پایه پزوهشی که در این استان انجام شد، مصرف هرنوع موادمخدر و دخانیات گذشته از اینکه تاثیری در پیشگیری از ابتلا فرد به بیماری کرونا ندارند، بلکه مرگ و میر و بستری شدن افراد را در بخش مراقبت‌های ویژه افزایش می‌دهد.

دکتر محمد هادی فرح‌زادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان انیکه با توجه به وجود باور غلط که مصرف موادمخدر نقش محافظتی در ارتباط با ابتلای افراد به کرونا دارد، افزود: در این مورد پژوهشی با عنوان « بررسی مقایسه ای وضعیت مصرف دخانیات و مواد اعتیاد آور در بین ۲ گروه بیماران کرونایی و بیماران عادی» در بیمارستان‌های استان یزد انجام گرفت.

وی ادامه داد:  در این تحقیق  وضعیت درمانی۶۳۰ بیمار مبتلا به بیماری تنفسی کرونا و ۶۴۷ بیمار بستری در سایر بخش ها که بدون تشخیص این عفونت بودند، مورد بررسی قرار گرفت.

رییس بیمارستان میبد در ادامه تصریح کرد : مطالعات و بررسی‌های انجام شده بر روی بیمارانی که سه ماه گذشته و یا در طول عمر خود مواد مخدر مصرف کرده بودند در مقایسه با سایر بیماران نشان داد که ️افراد الکلی و مصرف کنندگان مواد مخدر شیشه و داروهای آرام بخش باید بیشتر مواظب باشند تا به کرونا دچار نشوند.

 مدیر مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه اظهار کرد : هرچند ۱۷.۳ درصد از بیماران کرونا در برابر ۱۴.۷ درصد از سایر بیماران در طول عمر خود سابقه مصرف مواد اعتیادآور داشته‌اند ولی به دلیل معنی دار نبودن این اختلاف در مجموع مصرف کل مواد اعتیادآور و دخانیات شانس ابتلا به کرونا را کاهش یا افزایش نمی‌دهد.

فرح زادی افزود: مصرف متامفتامین ( سه برابر)، الکل (۱۲.۲ برابر) و داروهای آرامبخش و خواب آور (۱.۶ برابر) شانس ابتلا به ویروس کرونا را به صورت معنی‌دار افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: بر اساس مطالعه انجام شده مصرف مواد افیونی و دخانیات باعث کاهش شانس مثبت شدن آزمایش افراد مبتلا به کرونا شده و نتیجه منفی کاذب آزمایش آنها بیشتر نشان داده می‌شود.

مدیر مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه در این مطالعه افراد با پرسشنامه بین المللی «ASSIST» از نظر مصرف مواد اعتیاد آور و دخانیات مقایسه شدند ، یادآور شد: حضور افراد برای مصرف مواد مخدر و دخانیات در پاتوق‌ها و به صورت دسته جمعی احتمال به کرونا را افزایش می‌دهند.

وی اظهار امیدواری کرد که با انجام این مطالعه و نتایج به دست آمده این باور  غلط که ورود دود داغ حاصل از مواد مخدر به ریه می‌تواند ویروس کرونا را در بدن فرد مبتلا به این بیماری از بین ببرد و یا اینکه مصرف  الکل ضدعفونی کننده بدن افراد در برابر ویروس است باید در میان مردم از بین برود.

به گفته فرح زادی  با شیوع کرونا افرادی که شاید هرگز لب به سیگار نزده بودند برای اینکه در برابر ویروس کرونا در امان باشند شروع به استعمال سیگار در طول روز کردند.

مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد واقع شده‌است.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اوایل سال ۹۸ تاکنون ۲۶۹ هزار و ۴۴۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۱۸۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار افراد متوفی به ۱۳ هزار و ۷۹۱ نفر رسید.

سیما سادات لاری دیروز (جمعه ) بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۲۷ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی،  ۲ هزار و ۳۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور شناسایی شدند که از این تعداد هزار و ۸۵۲ نفر  بستری شدند.

معاون وزیر بهداشت گفت: تاکنون ۲۳۲ هزار و ۸۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند  همچنین سه هزار و ۵۰۹ نفر از بیماران تحت مراقبت قرار دارند.

لاری بیان کرد: تاکنون ۲ میلیون و ۹۸ هزار و ۹۸۵ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در کشور انجام شده است.

وی افزود: آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، گلستان، مازندران ( به خصوص آمل)، کرمان و فارس در وضعیت قرمز قرار دارند و در استان های کرمانشاه، آذربایجان غربی، هرمزگان و کردستان با رعایت پروتکل های بهداشتی توسط هموطنان عزیز شاهد روند نسبتا کاهشی در موارد ابتلا، بستری و مرگ و میر هستیم.

وی گفت: از مردم می خواهیم از تردد بی هدف و تفننی در فضاهای عمومی خودداری کنند زیرا دفعات حضور و زمان حضور در مکان های عمومی احتمال ابتلا به ویروس کرونا را بیشتر می کند،  همچنین دورهمی های خانوادگی را از شکل حضوری به مجازی تبدیل کنیم، یادمان باشد که تنها راه پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت سه اصل فاصله گذاری فیزیکی ۱.۵ تا ۲متر، استفاده از ماسک و شستن مداوم دستهاست.

برای نخستین بار ویروس کرونا در شهر ووهان چین و در ایران ۲۹ بهمن سال ۹۸ در شهر قم گزارش شد.