مشهد- ایرنا- دکتر "محمدحسین بحرینی‌طوسی" رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان رییس "شورای کلان‌منطقه نهم" شبکه‌ آموزش بهداشت در کشور منصوب شد.

به گزارش روز شنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اساس حکم دکتر سعید نمکی، دکتر بحرینی به مدت دو سال رییس "شورای کلان‌منطقه نهم" شبکه‌ آموزش بهداشت کشور خواهد بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این حکم نوشت: انتظار می‌رود با همکاری و مشارکت فعالانه روسای دانشگاهها و دانشکده‌های علوم پزشکی این منطقه، زمینه تحقق اهداف تعیین شده را مبتنی بر ایجاد فرصتهای برابر، توزیع عادلانه منابع، استفاده از ظرفیتها و مزیتهای منطقه‌ای، تمرکززدایی، انتقال اختیارات و قدرت تصمیم‌گیری، مشارکت دانشگاهها در برنامه‌های ملی و فرااستانی و نیز هماهنگی در سطح کلان‌منطقه برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و عملیاتی فراهم نمایید.

بر اساس مصوبه "ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور" و تایید "شورای عالی انقلاب فرهنگی" از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۱۰ کلان‌منطقه در حوزه آموزش سلامت برای کشور تعریف و تاسیس شده‌اند که وظیفه آنها اجرای بندهای‌ دوازده‌گانه سیاستهای تنظیم ظرفیت موسسات آموزش عالی با ملاحظات آمایش سرزمین است. 

در این چارچوب، وظایف دانشگاههای علوم پزشکی کشور به منظور پایش، نظارت و آموزش‌ حوزه سلامت در ابعاد استانی، منطقه‌ای، ملی و فراملی مشخص شده و بر همین اساس در هر یک از کلان‌منطقه‌های دوازده‌گانه، یک دانشگاه علوم پزشکی عهده‌دار اجرای وظایف ملی است.

طبقه‌بندی ۱۰ کلان‌منطقه بر اساس امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، تجهیزات، نیروی انسانی دانشگاههای علوم پزشکی و زیرمجموعه‌های وزارت بهداشت در هر کلان‌منطقه، آن هم مبتنی بر شاخصهای "عدالت آموزشی، استفاده بهینه از نیروها، امکانات و تجهیزات" صورت گرفته است. 

"کلان‌منطقه نهم کشور" در حوزه آموزش سلامت شامل دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی است که دانشگاههای پزشکی بجنورد، مشهد، بیرجند، سبزوار، تربت‌حیدریه و گناباد و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام را در بر می‌گیرد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب آموزش پزشکی در شرق کشور دارای ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۰ هزار کارمند بهداشتی و درمانی برخوردار از معاونتهای بهداشتی، درمانی، پژوهشی، غذا و دارو، آموزشی، فرهنگی و دانشجویی است. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۶۱ رشته مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد، تخصص و فوق‌تخصص هفت دانشکده پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی، بهداشت، پیراپزشکی و طب سنتی مشغول تحصیل هستند. این دانگشاه همچنین ۴۶ مرکز تحقیقاتی پژوهشی دارد.

۱۵ شبکه بهداشت و درمان و ۲۳ بیمارستان نیز تشکیلات دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در حوزه حفظ بهداشت و ارتقاء سلامت تشکیل می‌دهند.

تشکیلات و امکانات خدمات بهداشت و درمان روستایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز شامل هزار و ۴۵۶ "خانه بهداشت" روستایی، ۴۳۲ "مرکز بهداشتی درمانی" روستایی، ۱۹۴ داروخانه روستایی، ۱۹۰ "پایگاه بهداشت" روستایی، ۴۸ مرکز تسهیلات زایمان روستایی، ۴۹۰ روستای برخوردار از پزشک خانواده و استقرار دائمی پزشک در  ۶۰۶ روستای است. 

۸۰ درصد جمعیت خراسان رضوی زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت این استان در قالب ۱۷ شهرستان از خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد و تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام بهره می‌برند.