قزوین-ایرنا- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قزوین گفت: طرح آجر به آجر در راستای تحقق سند تحول بنیادین در استان در دست اجراست و گامی بلند برای توسعه فضاهای آموزشی قزوین با استفاده از جلب مشارکت‌های مردمی به شمار می‌رود.

 در دنیای امروز یک جامعه بدون توجه به آموزش و علم آموزی و در واقع دستیابی به توسعه علمی به توسعه پایدار نمی تواند دست پیدا کند، در همین راستا باید اذعان کرد هیچ کشوری بدون سرمایه گذاری در زمینه آموزش و پرورش نمی تواند به توسعه و پیشرفت در ابعاد مختلف دست پیدا کند.

لازمه آموزش و علم آموزی در جامعه فراهم کردن و ایجاد زیرساخت های لازم همچون فضاهای آموزشی و یا استاندارد سازی و تجهیز این فضاهاست.

حاکمیت در کشور ما با هدف توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی تشکیلاتی ذیل وزارت آموزش و پرورش به نام سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس را ایجاد نموده تا در زمینه ایجاد فضاهای جدید و همچنین بهسازی و نوسازی فضاهای آموزشی قدیمی اقدام کند.

این سازمان در کنار اعتبارات دولتی با استفاده از ظرفیت خیران گام های قابل توجهی برای توسعه و تجهیز مدارس برداشته است.

در همین راستا جامعه خیرین مدرسه ساز  استان قزوین از سال ۷۷ به منظور توسعه فضاهای آموزشی شکل گرفت و طی این سالها با ساخت مدارس در مناطق محروم به یاری آموزش و پرورش استان شتافت.
هم اکنون بیش از ۳۰۰ خیر مدرسه ساز در استان قزوین مشغول فعالیت هستند و بیش از ۳۰ درصد فضاهای آموزشی استان را تامین و تجهیز کرده اند.

طرح آجر به آجر برای اولین بار در سال‌جاری به صورت سراسری با هدف توسعه فضاهای آموزشی  به منظور تقویت شاکله خیرین مدرسه ساز و  زمینه سازی برای گسترش فعالیت ها در این زمینه شکل گرفت.

 خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین در خصوص این طرح و برنامه های مرتبط با توسعه و نوسازی مدارس با "عسگر علی جوانبخت  مدیرکل نوساری، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین" به گفت و گو پرداخت که ماحصل آنرا در زیر می خوانید.

ایرنا: اخیرا شاهد اجرای طرح آجر به آجر از سوی ادارات کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هستیم، برای آشنایی مردم به معرفی این طرح و اهداف آن بپردازید.

با توجه به محدودیت ها و تنگناهای مالی دولت در حال حاضر جذب مشارکت های مردمی راه برون رفت از مشکلات مربوط به کمبود فضاهای آموزشی در استان محسوب می شود.

طرح آجر به آجر با هدف توسعه فضاهای آموزشی و جلب هرچه بیشتر مشارکت‌های مردمی و خیران در زمینه مدرسه سازی در دست اجراست.

 امیدواریم بتوانیم با کمک مجمع خیرین مدرسه‌ساز سرمایه‌های خرد مردمی از تمام اقشار جامعه حتی به اندازه یک آجر را جذب کرده و قدمی بزرگ برای توسعه فضاهای آموزشی استان برداریم.

در این پویش عموم شهروندان با هر میزان درآمد و توانایی مالی که دارند می‌توانند ماهانه و تا پایان سال  ۱۴۰۰ به هر میزان که توانایی دارند در اجرای برنامه‌های اداره کل نوسازی مدارس استان مشارکت کنند و در واقع یک شهروند حتی با هزار تومان نیز می تواند به ما در مدرسه سازی کمک کند.

ایرنا :تعداد خیرین مدرسه ساز در استان قزوین و میزان تعهداتی که امسال باید در  حوزه مدرسه سازی داشته باشند، چقدر است؟ 
در حال حاضر ۳۳۰ خیر مدرسه ساز در استان قزوین وجود دارد و بیش پنج هزار نفر با روش‌های مختلف در ساخت و تجهیز مدارس مشارکت دارند.

خیران مدرسه ساز در استان سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان تعهد کردند و  امسال نیز ۳۰ میلیارد تومان در دستور کار دارند که تاکنون ۱۷ میلیارد تومان آن محقق شده و تا پایان سال  امیدواریم این میزان به طور کامل تحقق یابد.

خیران مدرسه ساز بازوی توانمند نظام آموزش و پرورش هستند و تداوم کمک های برنامه محور آنان در نوسازی و تجهیز مدارس سرمایه ارزشمندی است که تلاش می کنیم آنرا حفظ کرده و در مرحله بعد ارتقا ببخشیم.

ایرنا: در حال حاضر چند درصد مدارس استان قزوین نیازمند تخریب و بازسازی هستند؟

مقاوم سازی مدارس از سال ۸۴ در قزوین آغاز شده و  طی این مدت بیش از ۱۴۰ واحد آموزشی  در سطح استان مقاوم سازی شده است.

هم اکنون ۷۵ درصد مدارس استان معادل چهار هزار و ۸۵۰ کلاس درس مقاوم سازی و استاندارد شده است و ۲۵ درصد مدارس استان نیز نیاز به تخریب و بازسازی دارند.

این میزان شامل یک هزار و ۴۰۲ کلاس درس است که نیاز به مقاوم سازی و همچنین هزار و ۲۹۴ کلاس درس نیز باید تخریب و بازسازی شوند که طی برنامه ششم توسعه باید عملیات نوسازی و استحکام بخشی آنها به اتمام برسد.

ایرنا: در سال جاری چه طرح هایی در دست کار قرار داده اید؟

تسریع  در روند اجرا و تکمیل طرح‌های نیمه تمام اولویت اصلی این دستگاه به شمار می رود.

امسال ۴۵ پروژه آموزشی نیمه تمام در استان داریم که با توجه به ۲۵ میلیارد تومان آورده خیرین مدرسه ساز در سال گذشته توانستیم ۲ برابر این تعهدات را از محل اعتبارات ملی سازمان نوسازی مدارس کشور تامین کنیم و تا پایان امسال نیز بخش اعظم این پروژه‌ها تکمیل و تحویل آموزش و پرورش استان داده خواهد شد.

ایرنا: چشم انداز اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قزوین تا سال ۱۴۰۰ چیست؟

چشم انداز اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین تا پایان سال ۱۴۰۰ بیش برنامه ریزی برای اجرای ۱۴۶ طرح با ۴۱۰ کلاس درس اس  که برای تکمیل این طرح ها ۱۵۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است.

هرچه کمک‌های خیران بیشتر باشد سهم استان در جذب اعتبارات ملی بیشتر خواهد بود و به دنبال آن توسعه فضاهای آموزشی و تجهیز و نوسازی آنها تسریع خواهد شد.
تمام تلاش ما جذب خیرین مدرسه و همراهی آنها در شرایط فعلی است تا بتوانیم از اعتبارات ملی بیشترین بهره را ببریم.

ایرنا: آیا  مدرسه سبز در قزوین  احداث می‌شود؟

یکی از اقدامات مهمی که در دستور کار اداره کل نوسازی مدارس استان قزوین قرار دارد، ایجاد مدرسه سبز است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز بر این موضوع تاکید شده و در همین راستا احداث چهار مدرسه در دستور کار داریم.

در مدرسه سبز یکی از مهمترین اهدافی که دنبال می شود، این است که از انرژی های فسیلی استفاده نکرده بلکه انرژی های خورشیدی جایگزین انرژی فسیلی شود. 

برای احداث مدرسه سبز در قزوین به صورت الگو و نمونه اقدامات لازم در منطقه آبگیلک قزوین انجام شده و در همین راستا، اولین مدرسه سبز در استان قزوین تا ۲ سال آینده تاسیس خواهد شد.
هم اکنون این مدرسه ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که طی دو سال آینده آماده بهره برداری خواهد بود.

در مدرسه سبز  مواردی نظیر بام سبز و دیوار سبز مورد توجه است و دانش آموز به خوبی بحث اهمیت محیط زیست را در این مدرسه درک می کند.