همدان- ایرنا- مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: بیش از ۶۰ درصد از تولید گشنز کشورمان معادل حدود ۱۲ هزار تن از این محصول در نهاوند تولید شد.

حجت الله شهبازی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امسال ۶ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان زیر کشت گشنیز رفته است.

وی اظهار داشت: ۹۹ درصد سطح زیر کشت گشنیز در این استان مربوط به شهرستان نهاوند و مابقی به شهرستان های تویسرکان و اسدآباد مربوط می شود.

شهبازی سطح کشت سال قبل این محصول را در استان همدان ۲ هزار هکتار با تولید چهار هزار تن عنوان و اضافه کرد: در راستای تشویق کشاورزان، کشت این محصول در سالجاری افزایش یافت.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: گشنیر یکی از محصولات کم‌آب‌بر و کم‌هزینه است که به ۲ روش بهاره و پاییزه در نهاوند کشت می‌شود.

شهبازی ادامه داد: تمامی مراحل کشت این محصول به صورت مکانیزه انجام و به‌طور متوسط در هر هکتار بیش از ۲ تن گشنیز برداشت می‌شود.

وی گفت: گشنیر تولیدی به علت نداشتن دستگاه و کارخانه‌های فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها می‌شود.

شهبازی در تشریح خواص دارویی گشنیز گفت: خواص گشنیز شبیه خواص زیره و میوه های آن محتوی لیپیدها، آلبومین ها، تانن ها، پکتین، قندها و ویتامین ث است.

وی اضافه کرد: از این گیاه به صورت خالص یا مخلوط اشتها آور، باد شکن و هضم کننده به شکل جوشانده استفاده می شود.

شهبازی ادامه داد: این جوشانده ها سیستم اعصاب را نیز تسکین می دهند و از دم کرده آن برای باز شدن صدا، درمان گلو درد و سرماخوردگی، برطرف کردن حالت استفراغ و درمان بیماری دیابت یا قند خون استفاده می شود.

وی کاهش کلسترول خون و تسکین دردهای مفصلی مثل رماتیسم را از دیگر اثرات گیاه گشنیز برشمرد و افزود: از خشک شده یا روغن این گیاه به صورت صنعتی برای تهیه پمادهای تسکین دهنده دردهای رماتیسم عضلانی یا مفصلی استفاده می شود.