دکتر محمد افکار عصر شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون نتیجه آزمایش طبی ۱۲ نفر از بیماران شناسایی شده مبتلا به تب کریمه کنگو در منطقه زیرپوشش دانشکده علوم پزشکی تربتجام مثبت اعلام شده است.
وی ادامه داد: هشت نفر از بیماران قطعی تب کریمه کنگو در تربتجام پس از حضور در مراسم جمعی در یکی از روستاهای بخش مرکزی این شهرستان از یک منبع یکسان آلوده و مبتلا شدهاند.
رییس دانشکده علوم پزشکی تربتجام گفت: ۱۰ نفر دیگر از بیمارانی که نتیجه آزمایش طبی آنها مثبت بوده در نقاط مختلف به ویروس عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گرفتار شدهاند.
وی افزود: با توجه به نزدیک شدن به عید سعید قربان و ذبح کردن دام سبک شهروندانی که قصد کشتار دام را دارند باید با رعایت موازین و پروتکل های بهداشتی در این زمینه اقدام کنند.
دکتر افکار مراجعه دیرهنگام بیماران مشکوک، به مراکز بهداشتی و درمانی را از مهمترین مشکلات مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در این منطقه اعلام و بیان کرد: این در حالی است که میبایست درصورت مشاهده علائم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، فرد بیمار در کوتاهترین زمان ممکن به مراکز درمانی مراجعه کند.
وی ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که به وسیله کنه در بهار و تابستان گسترش پیدا میکند و اگر انسان با دام آلوده یا لاشه و خون دام آلوده ارتباط داشته باشد یا از گوشت و جگر خام دام آلوده استفاده کند به این بیماری مبتلا میشود.
رییس دانشکده علوم پزشکی تربتجام گفت: شروع ناگهانی تب، درد عضلانی و خونریزی از جمله علائم مهم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو میباشد.
وی افزود: شهروندان باید گوشت مورد نیاز خود را از واحدهای صنفی دارای مجوز تهیه کنند و گوشت خریداری شده را مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه یخچال نگهداری نموده و هنگام مصرف نیز آن را خوب بپزند و همچنین دامداران با رعایت کامل موارد بهداشتی ارتباط با دامهای آلوده نداشته باشند.
عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنهای به نام هیالوما به عنوان میزبان واسط از دامی به دام دیگر انتقال مییابد یا انسان بطور مستقیم توسط گزش کنه آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا میشود که سمپاشی اماکن دامی و بدن دام زنده موجب از بین رفتن انگلهای خارجی بدن دام از جمله کنه میگردد.
مرکز شهرستان ۱۴۰ هزار نفری تربتجام در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است. این شهرستان مرزی از شمال شرق هم مرز با کشور ترکمنستان و از مشرق نیز هم مرز با افغانستان است.
دانشکده علوم پزشکی تربتجام به ۴۱۵ هزار و ۸۱۴ نفر ساکنان شهرستانهای تایباد، باخرز، صالحآباد و تربتجام در شرق و جنوب شرقی خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.