بجنورد- ایرنا- قطعی و یا افت شدید فشار آب در ۲ شبانه‌روز گذشته، مردم شهر بجنورد، مرکز خراسان شمالی را که دچار وضعیت قرمز کرونایی هستند، به رنجی مضاعف گرفتار کرده و صدای آنان را درآورده است.

علت قطعی آب و یا کاهش شدید فشار آن در بجنورد، علتی تکراری و همیشگی است.  باز هم آب سد شیرین دره با ورود سیل، گل آلود و از مدار مصرف شهروندان، خارج شده است.

آب سد شیرین دره، با هر سیل که وارد مخزن آن شود، گل آلود می شود، کدورت آب به حدی می رسد که شرکت آب و فاضلاب مجبور می شود آن را از مدار مصرف بجنورد، خارج کند.

در این روزهای کرونایی، قطعی آب مردم را کلافه کرده است.  از سویی کارشناسان بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، مردم را به شستن مداوم دست توصیه می کنند اما در عمل این قطعی طولانی‌مدت آب، نه تنها این امکان را از آنان گرفته است، بلکه روند زندگی عادی آنان را دچار مشکل کرده است.

نگرانی کرونایی و قطع آب 

یکی از شهروندان ساکن در منطقه میدان دفاع مقدس بجنورد در این باره گفت: از دو سه روز گذشته با افت فشار آب روبه رو شده ایم، کاهش فشار آب از روز جمعه بیشتر شده و امروز هم در ساعاتی آب به کلی قطع شده است.

رویا روحانی اظهار داشت: دیروز از ساعت ۱۰ با قطعی آب روبه رو شدیم، امروز هم شرایط همان است و فشار آب بسیار پایین است.

وی گفت: شرکت آب و فاضلاب اعلام کرده بود که شهروندان آب ذخیره سازی نکنند زیرا آب قطع نمی شود، اما الان کار شست و شوی ظروف و آشپزی هم بر زمین مانده است.

یک شهروند دیگر هم گفت: آب در منطقه ما، میدان خرمشهر از صبح امروز قطع است و مردم دچار مشکل شده اند.

مشکل سد شیرین دره است

امید حیدری اظهار داشت: نمی دانم چرا مشکل همیشگی مردم، حل نمی شود؟  مردم در این چند سال، هر وقت از بو و طعم بد آب گلایه کرده و یا از قطعی آب انتقاد داشته اند، انگشت مسوولان به سوی سد شیرین دره نشانه رفته است اما مشکل آن هنوز حل نشده است.

وی افزود: قرار بود مشکل آب بجنورد با بهره برداری از آب سد، حل شود، اگر سد یکی از منابع تامین آب بجنورد است، چرا از همان ابتدا، مشکلات را پیش بینی نکرده اند و اکنون هر از چند گاه مردم را دچار زحمت می کنند؟

وی اظهار داشت: یک بار می گویند با تغییر فصل، هوا سرد شده و آب سد دچار تلاطم شده و بو و طعم ماهی و لجن در آب، مربوط به تغییر دما است، الان هم در این شرایط کرونا، که مردم برای بهداشت به آب نیاز دارند، از دو روز گذشته با قطع و یا کاهش شدید فشار آب روبه رو شده اند.

یکی از ساکنان خیابان میرزاکوچک خان بجنورد هم با گلایه از قطعی آب خواستار رسیدگی به این مشکل شد.

فرزانه تیموری اظهار داشت: مشکل آب بجنورد، تنها مربوط به جاری شدن سیل نیست، در سال های پیش، مردم این شهر تجربه قطعی آب و کاهش کیفیت آن را داشته اند که علتش تغییرات آب و هوایی اعلام شده بود.

چند ساعت مانده تا ورود آب به مدار مصرف بجنورد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این باره گفت: مشکل قطعی آب، با زلال شدن آب سد، در حال حل شدن است.

غلامحسین ساقی اظهار داشت: آب سد شیرین دره، ساعت ۱۹ وارد شبکه شده، اما هنوز در مدار مصرف شهروندان قرار نگرفته است.

وی تصریح کرد: تا زمانی که آب در خروجی تصفیه خانه قرار گیرد، پنج تا ۶ ساعت طول می کشد.

وی گفت: بخش زیادی از آب مورد نیاز شهروندان بجنورد، از سد شیرین دره تامین می شود، که با توجه به مشکل ایجاد شده، چاره ای جز قطع آب نبود و اکنون هم باید منتظر بمانیم تا از کدورت آب کاسته شود.

ساقی افزود: آب برای مصرف آشامیدن باید از سطح سد برداشت شود اما سد شیرین دره برای کشاورزی ساخته شده است و امکانی برای برداشت آب از سطح مخزن سد وجود ندارد از این رو، نمی توان آب با کیفیت بهتر را از سطح سد برداشت کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی اظهار داشت: شرکت آب منطقه ای استان، طرح آبگیر سطحی را در دست اجرا دارد که امید می رود با بهره برداری از آن، مشکل آب سد در حوزه شرب حل شود.

۲۷ چاه در مدار تامین آب بجنوردی‌ها 

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی هم گفت: تامین آب برای شهروندان مرکز استان، به علت قطعی آب سد شیرین‌دره، با مشکل روبه‌رو شده و به همین منظور اکنون آب ۲۷ حلقه چاه وارد مدار مصرف شده است.

رضا عطایی با اشاره به اینکه آب سد شیرین دره در شهرستان مانه و سملقان از چهارشنبه‌شب هفته گذشته، قطع شده است،  اظهار داشت: ورود سیلاب به سد و گل آلود شدن آب مخزن، سبب شد تا آب این دریاچه به ناچار از مدار مصرف بجنورد هم خارج شود.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از آب مورد نیاز شهروندان بجنورد از سد شیرین دره تامین می شود، افزود: با وجود افزوده شدن آب چاه ها به شبکه شرب، میزان تولید آب جوابگوی نیاز شهروندان مرکز استان نیست.

عطایی گفت: گل آلود شدن آب سد شیرین دره و خروج آن از مدار مصرف بجنوردی ها، مشکل آشنای ما به هنگام وقوع سیلاب و ورود رواناب به دریاچه سد است.

وی خاطرنشان کرد: در طرح ابتکاری این شرکت، بخشی از آب با دبی ۱۲۰ لیتر بر ثانیه از سطح سد (تاج) برداشت می شود اما این پاسخگوی نیاز شهروندان مرکز استان نیست و تا زمان بازگشت آب سد به مدار، همچنان با مشکل کمبود آب روبه رو هستیم.

آبرسانی سیار به مراکز پرجمعیت شهری 

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در باره آبرسانی سیار به شهروندان بجنورد گفت: تاکنون آبرسانی سیار به شهروندان انجام نشده است، البته شهروندان تمایلی به استفاده از آب تانکر ندارند.

عطایی افزود: در این مدت، آب مورد نیاز مکان هایی چون پادگان ها، بیمارستان‌ها و یا زندان که دارای مخازن ذخیره آب هستند، به صورت سیار، تامین شده است.

وی درباره مشکل تامین آب روستاییان منطقه بر اثر قطع آب سد شیرین دره، گفت: آب مورد نیاز مجتمع بیدک از طریق این سد تامین می شود که ساکنان چهار روستا از آن بهره برداری می کنند و اکنون با قطع آب سد شیرین دره با افت فشار آب روبه رو شده اند.

معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: کاهش فشار آب، این اهالی را دچار زحمت کرده است.

میزان مصرف آب در شهر بجنورد، روزانه ۷۰۰ لیتر بر ثانیه است که ۴۵۰ لیتر آن از طریق سد شیرین دره تامین می شود.

شهر بجنورد، مرکز خراسان شمالی ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.