محمود سیجانی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در این مدت بیش از ۲۴ هزار مورد بازرسی از نحوه فعالیت اصناف استان صورت گرفت که در جریان آن یک هزار و ۸۸۳ مورد تخلف ثبت شد.
وی افزود: برای تخلفهای صنفی ثبتشده در قم یک هزار و ۶۳۶ مورد پرونده تشکیل شد که ارزش آن ۵۹۵ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال است.
وی ادامه داد: پس از گرانفروشی، به ترتیب بیشترین فراوانی تخلف صنفی در قم در موضوع عدم درج قیمت و نصب نرخنامه، عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، تقلب و کمفروشی، عرضه خارج از شبکه، عدم صدور صورتحساب، احتکار و قاچاق به ثبت رسید.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم تاکید کرد: بازرسان این سازمان و اتاق اصناف قم به غیر از موارد ذکر شده، برای سایر تخلفهای صنفی نیز پرونده تشکیل میدهند تا بر اساس قوانین با متخلفان برخورد شود.
وی افزود: سامانه ۱۲۴ بستر ارتباط مردم با بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است و شهروندان میتوانند گزارش خود از تخلف واحدهای صنفی فعال در قم را برای پیگیری از این طریق اطلاع دهند.
سیجانی با اشاره به آخرین آمار فعالیت اصناف در قم گفت: درمجموع تعداد ۳۶هزار و ۲۵۳ واحد صنفی مجوز دار در استان فعالیت میکند که ۲۱هزار و ۶۵۸ مورد آن توزیعی و خدماتی و ۱۴هزار و ۵۹۵ مورد آن تولیدی و فنی است.
وی با اشاره به اینکه بهصورت برآوردی به ازای هر پروانه کسب برای ۲.۵ نفر شغل ایجاد میشود، ادامه داد: میزان سرمایهگذاری در بخش اصناف بهطور میانگین به ازای هر واحد صنفی یک میلیارد ریال است.