تهران - ایرنا - رئیس دفتر سیاسی «جنبش مقاومت اسلامی فلسطین» (حماس) گفت: ما جایگزینی برای «سازمان آزادیبخش فلسطین» به عنوان مرجع رهبری فلسطینی‌ها در داخل و خارج از کشور پیشنهاد نمی‌کنیم، اما معتقدیم که این سازمان باید دوباره بازسازی شود.

به گزارش رسانه‌های قطر، «اسماعیل هنیه» امروز (یکشنبه) در یک کنفرانس خبری که در دوحه برگزار شد، با اشاره به اهمیت اتحاد مردم فلسطین و آشتی میان «جنبش فتح» و «حماس» افزود: در این راستا و در جهت منافع فلسطین، ما از طریق طرح «گفت و گوی ملی» اقداماتی را انجام داده‌ایم.  

وی اضافه کرد: برای مقابله با تحولات اخیر و طرح «معامله قرن» آمریکا و برنامه الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی و دره اردن به سرزمین‌های اشغالی توسط رژیم صهیونیستی، وحدت فلسطینی‌ها بیش از گذشته ضروری است.     

رئیس دفتر سیاسی حماس اضافه کرد: بررسی مجدد پروژه گفت و گوی ملی بر سه محور استوار است، اول اینکه باید مبنای ملی داشته باشد و دوم، بر سر مرجع رهبری مردم فلسطین که همان سازمان آزادیبخش فلسطین است در داخل و خارج به توافق رسید.  

وی با بیان اینکه ما جایگزینی برای این سازمان پیشنهاد نمی‌کنیم، در عین حال تصریح کرد:  اما باید آن را دوباره بازسازی کرد.  

هنیه، سومین محور مذاکرات ملی که باید بر سر آن همه گروه‌های فلسطینی به توافق برسند را استراتژی مبارزه اعم از دیپلماسی یا نظامی بیان کرد و افزود: آماده هستیم که در پای میز مذاکره بنشینیم و درباره چگونگی انجام مبارزه ملی برای پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی به توافق برسیم. 

وی با بیان اینکه مرحله فعلی گفت و گوی ملی، سازماندهی اختلافات در میان فلسطینیان است، به گونه‌ای که درگیری فلسطینی - فلسطینی به درگیری فلسطینی - اسرائیلی تبدیل شود، اضافه کرد: جستجو برای مخرج مشترک بین فتح و حماس مهم است، به ویژه اینکه جناح‌های فلسطینی دیدگاه‌های مختلفی دارند. 

رئیس دفتر سیاسی حماس با تاکید بر اینکه مشکل، فلسطینی - عربی یا عربی - عربی نیست، یادآور شد که حماس اقداماتی را برای نزدیکتر کردن نقطه نظرات و دستیابی به وحدت ملی انجام داده و به رغم داشتن اکثریت در مجلس قانونگذاری فلسطین، در حکومت قدرتی ندارد. 

وی تصریح کرد: حماس دیدگاه متفاوتی با سایر جناح‌های فلسطینی دارد، اما تاکنون انعطاف‌پذیری زیادی را نشان داده تا بتواند از این طریق پل ارتباطی بین فلسطینی‌ها ایجاد کند.  

هنیه با اشاره به اینکه معامله قرن و انتخاب قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی نتیجه توافق نامه «اسلو» است، تاکید کرد که انتخاب حماس همچنان بر اساس مقاومت و نه به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی است. 

وی با بیان اینکه سیاست رژیم صهیونیستی مبتنی بر دو ستون اصلی یعنی اول اشغال سرزمین و سپس اخراج و آوارگی مردم فلسطین است، اضافه کرد: تحولات و موضوعات این مرحله از مساله فلسطین، خطرناکترین تحولاتی است که ما از آغاز جنگ با رژیم اشغالگر صهیونیستی از سال 1948 تاکنون، آن را تجربه می‌کنیم.   

وی با بیان اینکه «ما از زمان اشغال سرزمین فلسطین با یک استراتژی اسرائیلی روبرو هستیم که خود را در بسیاری از برنامه‌ها و هدف‌های بزرگ منعکس می‌کند»، افزود: در قلب این هدف، قدس قرار دارد که دشمن قصد دارد با اشغالگری، یهودی‌سازی و تغییر هویت عربی - فلسطینی آن و با گسترش شهرک‌سازی و جدا کردن این شهر از فلسطین و عرب، آن را متعلق به خود کند.    

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا هشت بهمن ماه ۱۳۹۸ همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید حاضر شد و با رونمایی از طرح سازش‌کارانه خود موسوم به «معامله قرن» اعلام کرد که این طرح شهر قدس را پایتخت رژیم صهیونیستی می‌داند. 

بر اساس بندهای طرح معامله قرن همچنین ۴۰ درصد زمین‌های کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی اشغال و مقاومت فلسطین خلع سلاح خواهد شد و بخش‌هایی از کرانه باختری که در آن‌ها شهرک‌های یهودی‌نشین ساخته شده، به این رژیم الحاق می‌شود و پناهندگان فلسطینی حق بازگشت به سرزمین خود را ندارند و باید در کشورهای میزبان مانند لبنان، اردن و سوریه، اسکان داده شوند.