بیست پنجم خرداد ماه بود که رییس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلامکرد: تا زمان اعلام قطعی قیمت جدید انواع تایر و ارائه مدارک و مستندات از سوی شرکتهای تایرساز، به صورت علیالحساب ۳۰ درصد افزایش قیمت برای تایرسازان در نظر گرفته شده است.
«عباس تابش» به ایرنا گفته بود: با هدف ضرر و زیان ندادن تایرسازان و کاهش نیافتن تولیدشان، سازمان حمایت افزایش علیالحساب ۳۰درصدی قیمت تایر را برای این شرکتها پیشنهاد کرد، بدیهی است اعلام قیمت قطعی و نهایی انواع تایر منوط به ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده شرکتها خواهد بود و صرف ارائه بررسی قیمتها نمیتواند مبنایی برای قیمتگذاریهای جدید باشد.
«مصطفی تنها» سخنگوی انجمن صنفی تایر ایران امروز (دوشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: هزینههایی که در اثر افزایش نرخ ارز به تایرسازان تحمیل شده، با افزایش ۳۰ درصدی قیمتها قابل جبران نیست.
به گفته این مقام صنفی، اکنون ۱۰ تایرساز بزرگ کشور افزایش قیمتهای بیشتری را خواستار شده اند، زیرا موضوع ضرر و زیان را مطرح می کنند.
وی اضافه کرد: اکنون در تخصیص ارز نیز اتفاق تازهای را شاهد نیستیم و همچنان تامین ارز از صادرکنندگان به نرخ نیمایی انجام میشود و تسهیل خاصی در آن رخ نداده است، در حالی که کارخانه ها درچند نوبت کاری تولید دارند و تامین نشدن به موقع ارز آنها میتواند موجب دیرتر رسیدن محمولههای مواد اولیه شود که تاثیر منفی در تولید، کاهش نوبت های کاری، تاخیر در وصول درآمدها و همچنین تاثیر منفی بر قیمتها را به دنبال خواهد داشت.
تنها، خاطرنشانکرد: نگاهی به آمار تولیدات تایرسازان در سه ماهه نخست امسال، رشد ۳۰ درصدی (از نظر تعداد حلقه تایر) با وجود تداوم تحریمها و همچنین شیوع ویروس کرونا را نشان میدهد و تولیدکنندگان خواستار همراهی و اعطای تسهیلات بیشتری هستند.
وی با اشاره به فاصله قیمتی تایرها درب کارخانه و بازار، یادآور شد: پس از اجازه افزایش ۳۰ درصدی قیمتها، این فاصله کمتر شده است.
به گزارش ایرنا، بررسی آمار عملکرد تایرسازان حاکی از تولید ۶۷ هزار و ۷۳۴ تن انواع تایر و تیوب در بهار امسال و رشد ۲۴ درصدی آن در مقایسه با مدت مشابه پارسال است
میزان تولید دوره یاد شده معادل ۱۰ میلیون و ۵۲۵ هزار و ۶۶۲ حلقه تایر است که از نظر تعداد حلقه تایرهای تولیدی نیز در همسنجی با پارسال رشد ۲۷ درصدی را نشان میدهد.