به گزارش تارنمای شبکه "المسیره" یمن، در این بیانیه آمده است، فعالیت حدود ۱۵۰ بیمارستان و سازمان دولتی و ۱۶۳ بیمارستان خصوصی به صورت جزیی و کلی متوقف شده و تنها به مرکز کمکهای اولیه تبدیل شدهاند.
برپایه این بیانیه، با این وضعیت حدود پنج هزار مرکز پزشکی و درمانگاه خصوصی و دولتی نیز در سراسر یمن تعطیل خواهند شد که این مسأله محرومیت بیش از ۲۵ میلیون یمنی را برای دریافت خدمات درمانی به دنبال خواهد داشت.
وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن که از حمایت انصارالله برخوردار است، همچنین نسبت به شرایط بیماریهای واگیر به ویژه کرونا در یمن با توجه به نبود مواد سوختی در این کشور هشدار داد و اعلام کرد: وضعیت همه گیری بیماری در کشور شدت گرفته است، چرا که روند رصد بیمار، مبارزه با بیماری و درمان بیماران تا حد زیادی تحت تأثیر کمبود مواد سوخت قرار دارد.
این بیانیه افزود: سیستمهای تامین کننده اکسیژن بیمارستانهای یمن درحال تعطیلی است و این بدان معناست که بخشهای مراقبتهای ویژه در بیمارستانها غیر فعال خواهد شد.
وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن تصریح کرد: بخشهای عمل، حوادث و اورژانس و زایشگاه بیمارستانها به دنبال کمبود سوخت در آستانه تعطیلی قرار دارند که این موضوع جان نوزادان را تهدید میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: توقیف نفتکشها [که موجب کمبود سوخت شده است] روند انتقال بیماران با آمبولانس به بیمارستانها را تحت الشعاع قرار داده است، بطوری که به خاطر کمبود بنزین، این کار یا با تأخیر صورت میگیرد و یا به طور کامل قطع شده است و این مسأله بیانگر آن است که این افراد [به زودی] جان خود را از دست میدهند.
وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن هشدار داد، در ساعت نخست قطع فرآوردههای نفتی در بیمارستانهای این کشور تنها هزار نفر در بخش مراقبتهای ویژه و بخش زایمان جان خود را از دست خواهند داد و این امر جان بیش از سه هزار و ۵۰۰ بیمار کلیوی را تهدید میکند.
این وزارتخانه از سازمان ملل متحد، جامعه جهانی و کشورهای اسلامی خواست برای شکسته شدن محاصره یمن و رفع توقیف نفتکشها برای پهلوگرفتن در بندر الحدیده، اقدامی قاطع و جدی انجام دهند.
وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن در پایان سازمان ملل متحد و رهبران کشورهای متجاوز را مسؤول کامل تمام عواقب ناشی از محاصره یمن و ممانعت از ورود فرآوردههای نفتی به این کشور دانست.
پیش از این نیز، شرکت نفت یمن در بیانیهای خواستار رفع توقیف تمام کشتیهای حامل سوخت شد که توسط ائتلاف سعودی اجازه ورود به یمن را ندارند.
ائتلاف سعودی در حالی این کشتیها را توقیف کرده است که یمن پنج سال است در محاصره قرار دارد و مردم این کشور در بدترین وضعیت زندگی قرار دارند.
محاصره و تداوم درگیری، موجب شده بیشتر یمنیها محتاج کمکهای انسانی باشند.
میلیونها یمنی در آستانه قحطی قرار دارند و طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحرانهای انسانی در جهان را تجربه میکند.
با وجود تلاشهای انصارالله یمن برای برقراری صلح اما ائتلاف سعودی همچنان اصرار دارد به حملات خود و نیز محاصره این کشور ادامه دهد.