بندرعباس- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با دعوت از بهبود یافتگان کرونا برای اهدای پلاسمای خونشان ، گفت: بهترین زمان اهدای پلاسما در این بیماران ، ۲۸ روز بعد از بهبودی کامل است.

دکتر حسین فرشیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در فاصله ۲۸ روزه پس از بهبودی بیماران مبتلا به کرونا، می توانیم به این اطمینان برسیم که بیمار دیگر ناقل نیست و می تواند پلاسمای خون خود را اهدا کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پلاسما درمانی به منظور کمک به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به کرونا در دنیا مورد استقبال است، افزود: در کشور و استان هرمزگان براساس آمارهای اعلام شده میزان اهدای پلاسمای بهبود یافتگان کرونا چندان مناسب نبوده اما انتظار می رود که این روند با اطلاع رسانی بیشتر، بهبود یابد.

فرشیدی تصریح کرد: متاسفانه برخی ها بر این باور هستند که با اهدای پلاسما، سیستم ایمنی آنها ضعیف خواهد شد، در حالی که اصلا اینگونه نیست و اهدای پلاسما موجب تضعیف سیستم ایمنی افراد بهبود یافته از کرونا نخواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از همه افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند خواستاریم با توجه به اینکه مدت زمان وجود آنتی بادی این ویروس در بدن آنها کوتاه و محدود است هرچه زودتر برای اهدای پلاسمای خود اقدام کنند تا بتوانند کمکی برای سلامت مبتلایان به این ویروس باشند.

بر اساس استانداردهای جهانی بهبود یافتگان کرونا، ۲۸ روز بعد از بهبودی کامل و با توجه به شرایط بالینی می توانند خون یا پلاسمای خود را اهدا کنند. از آنها ۵۰۰ سی سی پلاسما گرفته می‌شود و پلاسمای اهدایی آنها منجمد و بعد از غربالگری و تست سلامت ذخیره می‌شود و به مراکز درمانی که درخواست کننده این پلاسما برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا باشند ارسال می شود و در اختیار آنها قرار می گیرد.

نتایج پلاسما درمانی

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران خردادماه امسال در خصوص نتایج حاصل از پلاسما درمانی بر روی بیماران مبتلا به کرونا گفت: مطالعات در این زمینه بر دو نوع است یکی شامل گزارش است و دیگری هم مطالعات کارآزمایی بالینی است، بر اساس مطالعات گزارش، در ۹۵ درصد مطالعات نتایج بسیار مثبت بوده است. نتایج از ایران را هم برای چاپ ارسال کرده ایم و در بیماران بدحال (در خطر مرگ) در بازه زمانی ۱۴ روز بعد از تزریق زودرس پلاسما تنها ۱۸ در صد در آنها شاهد مرگ بودیم، در حالی‌که در بیمارانی که با تاخیر دریافت کردند ۵۰ درصد مرگ و میر داشتیم.

پیمان عشقی ادامه داد: درباره زمانی ۳۰ روزه این تفاوت در گروه دریافت کنندگان زود رس و دیررس پلاسما ۲۶ درصد مرگ میر در برابر ۵۶ درصد مرگ میر بوده،  بنابراین هرچه پلاسما زودتر به بیمار رسید مرگ ومیر هم کمتر اتفاق افتاده است.  در جهان در مورد نتایج کارآزمایی، یک نتیجه در چین در مورد شهر وهان که درآن بیماران بد حال بودند، انجام شد و نتایج حاصله به صورت معناداری مثبت بود و تقریبا این نتایج مشابه نتایج ما بود.

آخرین آمار کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۲۷۳ هزار و ۷۸۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۲۰۹ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۴ هزار و ۱۸۸ نفر رسید.

سیما سادات لاری روز یکشنبه ۲۹ تیرماه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۹ تیر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۱۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۲۴ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۷۳ هزار و ۷۸۸ رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری تاکنون به ۱۴ هزار و ۱۸۸ نفر رسید.

معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۲۳۷ هزار و ۷۸۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۵۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری بیان کرد: تاکنون دو میلیون و ۱۴۸ هزار و ۹۹۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: همانند روزهای گذشته استانهای آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، گلستان، مازندران، کرمان و فارس در وضعیت قرمز قرار دارند.