پکن- ایرنا- با طرح زمزمه هایی مبنی بر احتمال کاهش نظامیان آمریکا در شبه جزیره کره، سئول اظهار نظرها درباره این موضوع را با نگرانی دنبال می کند از سوی دیگر احتمال توقف رزمایش های مشترک دو کشور به بهانه کرونا بالا گرفته است.

رسانه های کره جنوبی، موضوع کاهش نظامیان آمریکایی در این کشور را با نگرانی دنبال کرده اما مسئولان هنوز آن را تایید نکرده اند روزنامه هرالد کره در گزارشی با استناد به اظهارات یک مقام وزارت دفاع کره جنوبی بدون ذکر نام وی گفته است: «هیچ گفت و گویی درباره کاهش نیروهای آمریکا میان دو کشور انجام نشده است».

این مقام وزارت دفاع بنا به گزارش این روزنامه تلاش کرده است تا این اظهار نظر نگرانی ها را درباره موضوع کاهش نظامیان کاهش دهد و می گوید که کره جنوبی اطلاعاتی دراین زمینه از آمریکا دریافت نکرده است اما وال استریت ژورنال جمعه گذشته گزارش کرده بود وزارت دفاع آمریکا پیشنهادهایی را در زمینه کاهش نظامیان آمریکایی در کره جنوبی به کاخ سفید داده است.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از زمانی که قدرت را در اختیار گرفت علاقه زیادی به کاهش شمار نظامیان آمریکایی در کشورهای دیگر نشان داده است و بارها این موضوع را درباره کاهش نیروهای آمریکا در افغانستان و عراق و سوریه نیز مطرح کرده است.

کره جنوبی و آمریکا مدتی است که بتدریج شاهد افول همکاری های نظامی هستند بخصوص آنکه کره جنوبی حاضر نشد به درخواست ترامپ برای افزایش بودجه نظامیان آمریکایی در این کشور از ۸۷۰ میلیون دلار به ۵ میلیارد دلار پاسخ مثبت بدهد و افزایش ۱۳ درصدی را مطرح کرده است که هنوز مورد موافقت آمریکا قرار نگرفته است گفته می شود که آمریکا خواستار پرداخت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از سوی کره شده است که نزدیک به ۴۰ درصد افزایش را در مقایسه با رقم قبلی نشان می دهد.

طرفین هنوز برای حل این مساله به توافق نرسیده اند و طرح موضوع کاهش نظامیان آمریکا در کره جنوبی می تواند اقدامی از سوی واشنگتن برای افزایش فشار روانی بر کره جنوبی باشد تا با افزایش هزینه ها به میزان درخواستی آمریکا موافقت کند در همین زمینه ترامپ بتازگی موافقت کرده است تا ماه سپتامبر شمار نیروهای آمریکایی در آلمان که اکنون ۳۴ هزار و ۵۰۰ نفر است را به ۲۵ هزار نفر کاهش دهد.  

دو کشور آمریکا و کره جنوبی درباره رزمایش مشترک در ماه اوت هم در حال رایزنی هستند که احتمال می رود به دلیل شیوع کرونا و نبود نیروهای کافی برای رزمایش لغو شود، رزمایش مشترک قبلی در ماه مارس نیز به همین سبب لغو شد در همین راستا  «جیونگ کیونگ‌دو»  و «مارک اسپر» وزرای دفاع کره جنوبی و آمریکا امروز سه شنبه در تماسی تلفنی درباره سطح، زمان‌بندی و روش برگزاری رزمایش‌های مشترک دو کشور رایزنی کردند.

مقام‌های وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کردند سئول و واشنگتن در تلاش هستند با وجود شیوع ویروس کرونا بر سر مقیاس، ابعاد و زمان‌بندی رزمایش‌های نظامی سالانه به توافق برسند.

وزیر دفاع آمریکا همچنین اعلام کرده است دستوری برای خروج نیروهای کشورش از شبه جزیره کره نداده اما درباره وضعیت نیروهای کشورش در سراسر جهان بازنگری خواهد کرد.