تهران - ایرنا - مدیرکل هماهنگی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: سمن‌ها (سازمان‌های مردم نهاد) براساس طرح اشتغال‌زایی با محور کارآفرینی در برخی روستاها جوانان را با مهارت‌های یدی آشنا می‌کنند.

روح‌الله اسدی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص اقدامات جامعه ورزش و جوانان به منظور توسعه اشتغال و کارآفرینی اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان به عنوان یکی از متولیان و سیاست‌گذاران کشور همواره بر مهارت‌آموزی جوانان تاکید کرده است.

وی با بیان این که در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری نیز بر مهارت‌آموزی تاکید شده است، افزود: این شاخص در طرح‌ها و برنامه‌های اجرایی وزارت ورزش و جوانان نیز در دستور کار قرار گرفته است و در حال حاضر کارگاه‌های آموزشی سمن‌ها (سازمان‌های مردم نهاد) نیز بر مبحث مهارت‌آموزی استوار است.

به گفته اسدی اکنون در خانه‌های جوان وزارت ورزش و جوانان هم دوره‌های آموزشی مهارتی به منظور توسعه مهارت جوانان برگزار می‌شود.

طرح جامع مهارت‌آموزی ویژه سربازان

اسدی با اشاره به طرح جامع مهارت‌آموزی ویژه سربازان نیز افزود: در سال ۹۸ یک تفاهمنامه با ستاد کل نیروهای مسلح منعقد شد که براساس آن ۱۵ هزار نفر سرباز به مدت ۸۰ ساعت در سراسر کشور آموزش دیدند.

وی ادامه داد: در سال ۹۹ هم براساس پیش‌بینی‌ها باید ۱۵۰ هزار نفر طی ۷۰ ساعت در ۴ محور مهارت‌های ۱۰گانه زندگی، شغلی پایه، مالی و حقوقی آموزش ببینند.

به گفته وی سال ۹۸ این آموزش با کمک جهاد دانشگاهی در مراکز آموزشی و امسال هم با کمک سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود.

اسدی تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین اقدامات وزارت ورزش و جوانان در این رابطه پرداخت وام‌های اشتغال بود که با هدف ایجاد کسب و کار (توسعه اشتغال) با حمایت دو بانک عامل صندوق "کارآفرینی امید" و "قرض‌الحسنه رسالت" انجام پذیرفت.

وی افزود: اعتبارات جامعه ورزش و جوانان در صندوق کارآفرینی امید معادل ۱۰۰ میلیون تومان و در بانک قرض‌الحسنه رسالت برابر با ۳۰ میلیون تومان بود که منجر به راه‌اندازی کسب وکارهای خرد (کوچک) شد.

اسدی یادآور شد: مهارت‌آموزی حلقه گمشده در مبحث اشتغال است؛ در حال حاضر جوانان کشور متمرکز بر مدرک‌گرایی و عمدتا فاقد مهارت‌ هستند. بنابراین نگرش آموزش عالی باید بر مهارت‌آموزی متمرکز شود. در تدوین سند جهش تولید در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دستگاه‌ها همچون وزارت آموزش و پرورش موظف به اجراء طرح‌های مهارتی هستند.

وی با بیان این که مطابق با این طرح هر یک از دانش‌آموزان در مدارس نیز باید یک طرح مهارتی را اجرا ‌کنند، خاطرنشان کرد: مهارت‌آموزی باید از دوران خردسالی در کودکان نهادینه شود.

به گفته اسدی ۱۵ ژوئیه سال ۲۰۱۴ توسط سازمان ملل به عنوان روز جهانی مهارت‌های جوانان نام‌گذاری شد؛ که طرح‌ها و برنامه‌های جهانی امسال در سراسر دنیا متاثر از شیوع ویروس کرونا بود و با شعار مهارت‌های یک نسل جوان تاب‌آور نام‌گذاری شد.