مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای بهبود آبرسانی این روستاها که در شهرستانهای مختلف خراسان رضوی واقع شده اند، عملیاتی مانند جا به جایی و حفر چاه، تجهیز و احیای چاه و اصلاح شبکه توزیع آب انجام شده است.
سید ابراهیم علوی افزود: طرح یکپارچهسازی شرکتهای آبفای شهری و روستایی با هدف همافزایی در منابع آب و افزایش بهرهوری توسط وزارت نیرو در همه استانهای کشور عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال این شرکت علاوه بر آبرسانی به ۷۲ شهر با یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، وظیفه آبرسانی به دو هزار و ۲۶۰ روستا با جمعیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را نیز بر عهده گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: به منظور تامین هزینه پروژههای آب رسانی در روستاها، جذب مشارکت به اشکال مختلف از جمله رایزنی با شوراهای اسلامی روستایی، مشارکت با دهیاریها، استفاده از ظرفیت خیران و وجوهات شرعی در دستور کار قرار گرفته است که نتایج خوبی را تاکنون به همراه داشته است.
علوی افزود: برای مرمت شبکههای توزیع آب در روستاها هم استفاده از ظرفیت تبصره سه قانون شهرداریها در اختیار شوراهای اسلامی قرار گرفته است که اقدام راهگشایی در این زمینه به شمار میرود.
وی از افزایش سرانه مصرف آب در این استان همزمان با شیوع کرونا و همگام با افزایش دمای هوا خبر داد و اضافه کرد: در برخی از مناطق استان مصرف آب تا ۳۰ درصد افزایش یافته است که این افزایش مصرف، فشار مضاعفی به منابع تامین آب استان وارد کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: با وجود کمبود اعتبارات و چالشهای موجود، ارتقای شرایط تامین آب در شهرها و به ویژه مناطق روستایی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب رضوی با تلاش شبانهروزی همکاران این شرکت دنبال میشود.
شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هم اکنون سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان روستاها و ۷۲ شهر این استان را زیرپوشش خدمات خود دارد.
این شرکت با ۵۶۹ هزار و ۹۲۸ مشترک هماکنون حدود ۱۱ درصد از مشترکان آب و فاضلاب روستایی کشور را به خود اختصاص داده است.
یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی ساکن دو هزار و ۵۴۰ روستای این استان هستند.