مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: رمز موفقیت در اجرای طرح‌های اقتصادی کسب اعتماد مردم است و وقتی مردم صداقت را از مدیران ببینند، پای کار آمده و در همه طرح‌ها مشارکت می‌کنند.

علیرضا رزم حسینی دوشنبه شب در نشست بررسی عملکرد معین‌های اقتصادی شهرستان خلیل آباد افزود: اعتمادسازی در راستای برقراری عدالت اجتماعی است تا توزیع عادلانه ثروت در منطقه انجام گیرد و شاخص‌های امنیت ارتقا یابد.

وی ادامه داد: هرچند کرونا پیشروی در حوزه مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی را با کندی مواجه کرد و برنامه‌های استان را به مدت چهار ماه عقب انداخت اما تلاش ما در این شرایط مردم را به توسعه اقتصادی و اشتغال در شرایط کرونایی امیدوار می‌کند لذا نباید از ادامه مسیر خود بازبمانیم.

استاندار خراسان رضوی گفت: سال آینده با تلاش معین‌های اقتصادی رفع کامل بیکاری را در خلیل آباد جشن می‌گیریم و این شهرستان را مهاجرپذیر خواهیم کرد.

وی با قدردانی از همراهی کمیته امداد امام خمینی (ره) در اجرای طرح‌های اقتصادی خوداشتغالزا در خلیل آباد افزود: این نهاد با پرداخت تسهیلات خوداشتغالی پشتیبان معین‌های اقتصادی در شهرستان خلیل آباد خواهد بود.

انعقاد ۱۵ تفاهمنامه سرمایه‌گذاری در خلیل آباد

فرماندار خلیل آباد نیز در این نشست گفت: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، ۱۵ تفاهمنامه با هشت معین اقتصادی امضا شده که نتیجه آن تدوین ۱۵ طرح با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۴۰ نفر بوده است.

ابراهیم قاسم پور افزود: از این تفاهمنامه‌ها تاکنون یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون ریال آورده سرمایه‌گذاران برای اجرای طرح‌های یاد شده در شهرستان خلیل آباد است.

وی نرخ بیکاری این شهرستان را ۶.۵ درصد ذکر و بیان کرد: امید است با همکاری معین‌های اقتصادی بتوان نرخ بیکاری خلیل آباد را به صفر رساند.

فرماندار خلیل آباد تفویض برخی اختیارات از استان به فرمانداران شهرستان‌ها را برای مدیریت بهتر طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی خواستار شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این منطقه ادامه داد: ۶ هزار هکتار از اراضی این شهرستان زیرکشت انگور است و سالانه ۱۰۰ هزار تن انگور از آن برداشت شده و ۲۰ هزار تن کشمش به دست می‌آید.

قاسم پور گفت: هم اکنون صادرات کشمش از خلیل آباد به روسیه در حال انجام است و در صورتی که تسهیلات بانکی لازم به فعالان بخش صادرات برای توسعه زیرساختها داده شود، میزان صادرات رشد قابل ملاحظه خواهد یافت.

۱۱۳۳ بیکار در خلیل آباد

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: شهرستان خلیل آباد ۵۱ هزار نفر جمعیت دارد که ۳۲ هزار نفر از این تعداد ساکن ۲۳ روستا هستند و از مجموع روستاهای این شهرستان ۱۸ روستا برنامه کسب و کار دارند.

علی اکبر لبافی افزود: هزار و ۱۳۳ نفر از جمعیت فعال شهرستان خلیل آباد بیکار هستند.

وی ادامه داد: از هشت معین اقتصادی شهرستان خلیل آباد تاکنون چهار معین برنامه‌های خود را به نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی اعلام کرده‌اند، در صورتی که برنامه‌های این معین‌ها تا پایان سال اجرا شود، ۷۰ درصد از جمعیت بیکار خلیل آباد مشغول فعالیت می‌شوند.

وی کمیته امداد امام خمینی (ره)، شرکت پیشرو صالح کاشمر، شرکت تولیدی پلاستیک ثامن، شرکت نساجی کاشمر و تعاونی گاوداران اتحاد نقاب را از معین‌های اقتصادی خلیل آباد که برنامه‌های خود را به این نهاد ارایه کرده‌اند برشمرد.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: بهبود سرانه درآمد و حذف بیکاری نتیجه اجرای برنامه‌های طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در شهرستان خلیل آباد خواهد بود.

وی افزود: در مجموع ۳۵۲ فعالیت یا طرح اقتصادی از سوی معین‌های شهرستان خلیل آباد با سرمایه‌گذاری ۵۰۷ میلیارد و ۴۹ میلیون ریال با اشتغالزایی برای سه هزار و ۷۷۶ نفر در سامانه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی به ثبت رسیده که از این تعداد ۳۳۶ طرح با سرمایه گذاری ۴۸۳ میلیارد و ۹۳۹ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۷۰۱ نفر تایید شده است.

لبافی ادامه داد: از مجموع طرح‌های تایید شده معین های اقتصادی شهرستان خلیل آباد ۲۵۶ طرح با سرمایه گذاری ۱۷۷ میلیارد و ۱۳۱ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۳۸۴ نفر به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: ۴۴ طرح با سرمایه گذاری ۲۵۸ میلیارد و ۱۵۷ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۲۲۶ نفر نیز توسط معین‌های اقتصادی در خلیل آباد در حال اجراست.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی افزود: ۱۱ حساب سپرده توسعه روستایی با مبلغ کل سرمایه ۲ میلیارد و ۲۰۷ میلیون ریال و عضویت ۲۶۰ نفر در شهرستان خلیل آباد ایجاد شده است.

وی تعداد فعالیت‌های فرهنگی معین‌های اقتصادی خلیل آباد را که توسط نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی به ثبت رسیده است ۳۹ طرح با هزینه ۱۳ میلیارد و ۸۸۴ میلیون ریال ذکر کرد.

صادرات ۳۰۰ هزار بسته کشمش و درآمدزایی ۱۰۰ میلیارد ریالی برای یکی روستاهای خلیل آباد و اشتغالزایی برای ۹۰ کارگر در این خصوص، راه اندازی صنعت میوه خشک کنی، احداث و توسعه دفتر پیشخوان دولتی، راه‌اندازی مرکز پرورش شترمرغ، راه‌اندازی باشگاه بدن سازی از طرح‌هایی بود که توسط معین‌های اقتصادی خلیل آباد در این نشست مطرح شد.

معین‌های اقتصادی خلیل آباد همچنین پرداخت تسهیلات برای باروری و اجرای ۸۰ ایده اقتصادی در خلیل آباد، ایجاد سالن مجاور سردخانه برای ارتقای کیفی و کمی صادرات کشمش و تسهیل صدور مجوز راه‌اندازی صنایع تبدیلی در این شهرستان را خواستار شدند.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این نهاد به دنبال کاهش تصدیگری و واگذاری امور به مردم است و در این راستا به عنوان معین اقتصادی خلیل آباد ۶۵ درصد از وظایف خود را در قالب راه‎اندازی ۲۱ مرکز نیکوکاری در این شهرستان انجام داده است. 

حبیب الله آسوده افزود: کمیته امداد از ۲۵۰ میلیارد ریال تعهد برای اجرای پروژه در خلیل آباد، ۱۷۰ میلیارد ریال را در قالب طرح‌های اشتغالزا پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی (ره) آماده تامین منابع مالی طرح‌های خوداشتغالی در شهرستان خلیل آباد است.

شهرستان خلیل آباد با ۵۱ هزار نفر جمعیت در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.