سیدجلال موسوی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از نظر رده بندی کیفیت گندم تمامی استان را به سه دسته از یک تا ۱۰، ۱۰ تا ۲۰ و ۲۰ تا ۳۱ تقسیم می شود افزود: براساس این جدول کیفیت گندم استان در سال ۹۸ حدود ۱۲ بوده است.
وی گفت: میزان کیفیت گندم، درصد سن زدگی، افت مفید، درصد رطوبت و میزان پروتئین گندم سنجیده خواهد شد.
وی اظهار داشت: براساس بررسیهای انجام شده از سوی پژوهشهای غلات شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، کیفیت گندم این استان به علت اقلیم مناسب از میانگین کشوری مطلوبتر است و به همین دلیل متقاضی زیادی دارد.
بخش زیادی از محصولات کشاورزی استان بویژه تولیدات دیم این استان به علت مصرف کم کود و سم پاک و سالم است.
همچنین به علت استفاده مناسب از کود و سم، استفاده از بذرهای اصلاح شده و همچنین مبارزه به موقع با آفات بخصوص سن، کیفیت گندم استان مطلوب است.
وی مصرف داخلی گندم در استان را سالانه ۱۲۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: با احتساب مصارف صنعتی که نیاز به آرد دارند مصرف استان به ۱۴۰ هزار تن می رسد.
موسوی اظها داشت: سالانه حدود ۲۰ هزار تن آرد در این استان به مصرف صنایع آرد بر از جمله شیرینی فروشی ها، شیرمال پزی ها، کارخانه های کلوچه و سایر موارد می رسد.
صنایع آرد بر از سامانه آرد خرید کنند
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی با بیان اینکه باید تمامی نانوای ها و همچنین صنایع آرد بر برای خرید گندم در سامانه آرد ثبت نام کنند اظهار داشت: تمامی صنوفی که مصرف آرد دارند تنها از این منبع می توانند آرد مورد نیاز خود را تامین کنند، با عرضه هر آرد خارج از این سامانه برخورد تعزیراتی می شود.
موسوی گفت: به تمامی نانوایی ها و صنوف آرد بر کارت سامانه بانک سپه داده می شود و می توانند با توجه به مصرف خود از هر کارخانه با توجه به نوع آن و قیمت از هر کجای کشور خرید داشته باشند.
وی با بیان اینکه کیفیت آرد تولیدی استان بهتر از متوسط کشور است گفت: حتی برخی از صنوف از سایر استان ها از کارخانه های آرد این استان خرید دارند.
وی با بیان اینکه آرد تولیدی کارخانه ها با سه قیمت ۶ هراز و ۶۵۰ ریال، ۹ هزار و ۲۷ هزار ریال عرضه می شود.
وی اظهار داشت: آرد ۶ هزار و ۶۵۰ ریال برای نانوایی ها یارانه ای در نظر گرفته شده است و آرد ۹ هزار ریالی نیز برای نانوایی های نیمه یارانه ای است و تمامی صنایع آرد بر نیز از آرد ۲۷ هزار ریالی که قیمت آزاد است استفاده می کنند.
وی گفت: هم اکنون هر کیلوگرم گندم از کشاورزان استان ۲۵ هزار ریال خریداری می شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی در ادامه گفت: خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان از مرز ۱۰۰ هزار تن گذشت و تمامی وجوه محصول خریداری شده تا ۱۹ تیرماه هم پرداخت شده است.
موسوی اظهار داشت: تاکنون مبلغ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به حساب کشاورزان استان واریز شده است و مابقی وجوه گندم نیز در روزهای آتی به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.
وی گفت: این میزان گندم در قالب ۱۶ هزار و ۱۵ محموله از گندمکاران استان خریداری شده است.
وی با بیان اینکه در این استان ۲۶ مرکز نگهداری گندم مجوز تحویل محصول را دارد، گفت: پارسال ۱۶۱ هزار تن گندم از کشاورزان به صورت تضمینی و سه هزار تن به صورت توافقی در ۲۳ مرکز خریدار شد که امسال نیز پیش بینی می شود همین میزان باشد.
موسوی ظرفیت انبار گندم در استان را ۲۵۰ هزار تن دانست.
۹۸ هزار هکتار از دیمزارها و ۴۷ هزار هکتار از کشتزارهای آبی استان زیر کشت گندم است و پیش بینی می شود که از این سطح ۲۵۰ هزار تن گندم برداشت شود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.