قصرشیرین- ایرنا- شهردار سرپل‌ذهاب گفت: ۲۰ خانوار کانکس‌نشین هم اکنون در زمین اداری آموزش و پرورش مستقر هستند که پیمانکار طی ۲ روز آینده ساخت ساختمان جدید این اداره را آغاز می‌کند و از این رو این خانوارها به صورت رایگان به محل ستاد بحران و یا مکان دیگری منتقل می‌شوند.

صابر حیدری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: خبر مربوط به اولتیماتوم ۴۸ ساعته به خانوارهای کانکس نشین این شهرستان که از روز گذشته تاکنون به نقل از بنده در برخی رسانه ها و شبکه های مجازی در حال انتشار است به هیچ عنوان صحت ندارد.

وی اظهار داشت: ۲۰ خانوار کانکس نشین هم اکنون در زمین اداری آموزش و پرورش مستقر هستند که به آنها از قبل اعلام شده و چون پیمانکار قرار است شروع به کار کند باید این مکان را خالی کنند و به جای دیگری منتقل شوند که تمامی خدمات جا به جایی نیز به صورت رایگان انجام می شود.

شهردار سرپل ذهاب گفت: پیش تر نیز ۱۰۴ خانوار که مستاجران واحدهای تخریبی تحت حمایت نهادهای حمایتی بنیاد شهید و امور ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد با کمک این نهادها به آن ها ودیعه مسکن پرداخت شده و جا به جا شده اند و هم اکنون در منازل  استجاری زندگی می کنند.

حیدری گفت: در مجموع حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ خانوار ساکن کانکس هستند و کار سامان دهی این کانکس نشین ها نیز در دستور کار قرار گرفته است ولی عده ای از کانکس نشین ها بدون هیچ دلیلی شرایط اسکان موقت را ترک نمی کنند.

وی ادامه داد: با تکمیل و ساخت واحدهای تخریبی و احداثی زلزله زدگان پس از زلزله آبان ۹۶ تاکنون، شهرداری باجدیت تمام نسبت به تخلیه بوستان ها و معابر شهری که در واقع از مطالبه های به حق شهروندان برای استفاده از فضاهای عمومی و بازگشت به زندگی عادی بود، اهتمام ویژه ای داشته است.

پرداخت ۱۶ میلیارد تومان به خانوارهای کانکس‌نشین سرپل‌ذهاب

معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری سرپل‌ذهاب نیز گفت: ۱۶ میلیارد ریال ودیعه مسکن توسط نهادهای حمایتی به ۱۰۴ خانوار کانکس‌نشین زیرپوشش این شهرستان پرداخت شد.

حسن‌پیرکرمی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان کمک با پیگیری فرماندار سرپل ذهاب و با دستور ویژه استاندار کرمانشاه و معاونت عمرانی استانداری از سوی کمیته امداد و بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران به خانوارهای کانکس نشین پرداخت شد.

وی اظهار داشت: در راستای دستگیری از خانواده های زیرپوشش، با پیگیری ویژه استاندار کرمانشاه اعتبار ویژه ای از محل کمک‌ها و اعتبارات بنیاد مستضعفان و هم افزایی صندوق امداد ولایت برای کمک ودیعه مسکن مددجویان مستاجر در نظر گرفته‌ شد.

پیرکرمی افزود: سقف پرداخت این کمک ها برای هر خانوار تحت حمایت، ۱۵ میلیون تومان بوده که با حمایت نهادهای حمایتی جهت ودیعه برای اجاره مسکن و رهایی از زندگی در کانکس پرداخت شده است.

کانکس نشینان سرپل ذهاب تا مهرماه سال جاری سامان دهی می شوند 

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بحران کشور نیز ۱۶ تیر ماه به نقل از رییس سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد: در منطقه سرپل ذهاب حدود ١٩ هزار کانکس جمع آوری شده و هم اکنون حدود ٦٥٠ کانکس در سرپل ذهاب وجود دارد که افراد در آن زندگی می کنند.
اسماعیل نجار با بیان این که حدود ١٠٤ کانکس در منطقه سرپل ذهاب خانواده های زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، افزود: این کانکس ها نیز، تا پایان تیرماه جمع آوری می شود و خانواده های زیرپوشش و حمایتی توسط ارگان های مربوطه به مسکن های در نظر گرفته شده انتقال داده می شوند که از این تعداد تا امروز حدود ٤٧ کانکس جمع آوری شده است و خانواده ها نیز، اسکان داده شده اند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور هم چنین با اعلام این که تعدادی از افراد که در کانکس ها هستند واحدهای تخریبی دارند، نیز افزود: تا اواخر مرداد ماه واحدهای این افراد که در مراحل پایانی ساخت و ساز است، نیز تکمیل و کانکس ها را ترک می کنند.
نجار با اشاره به کانکس نشینانی که ساکنان سرپل ذهاب نیستند نیز اظهار داشت: این کانکس ها توسط خیرین به این افراد داده شده و این افراد هیچ حق و حقوقی از دولت ندارند و اکنون نیز اخطارهای لازم داده شده و برنامه جمع آوری این کانکس ها نیز به شهرداری و بنیاد مسکن محول شده است.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار تن جمعیت و ۴۸کیلومتر مرز با عراق دارد.

زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال گذشته در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزیی دید.

البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.