تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹

تهران- ایرنا- مشاور دولت ژاپن و محقق مستقل فاجعه هسته‌ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ معتقد است که ویروس کرونا به شکل مرتب در حال تبدیل و جهش است و این روند می‌تواند برگزاری بازی‌های المپیک در سال آینده را با خطر جدی و حتی تعویقی دوباره مواجه کند.

فراگیری و جهش ویروس کرونا در جهان باعث شد تا اظهار نظرهای متفاوتی در برگزاری المپیک توکیو توسط مقامات ارشد کشور ژاپن مطرح شود و نگرانی‌ها در برگزاری این رویداد جهانی را تشدید کند.  با این حال هنوز جهان نتوانسته راه مهار کرونا را پیدا کند و همین مساله نگرانی‌ها را افزایش داده است.

«کیوشی کوروکاوا» مشاور دولت ژاپن  در حالی سخن از لغو دوباره بازی‌ها می‌گوید که دلیل اصلی آن را تکثیر و شیوع ویروس و رعایت نکردن کامل موارد بهداشتی و اقدامات مقابله‌ای برای مبارزه با کرونا عنوان می‌کند.

وی گفت: وقوع جهش‌های ویروس کرونا در تمامی نقاط جهان امکان‌پذیر خواهد بود،  موضوعی بسیار متفاوت و جدی در مسیر برگزاری بازی‌های توکیو۲۰۲۰ است.

«دیک پوند»، یکی از اعضای کمیته ملی المپیک به بررسی شرایط موجود پرداخت و اخبار و احتمال‌های تکان‌دهنده‌ای را بر زبان آورد که اگر واکسن ساخته نشود آی. او. سی مجبور خواهد شد بازی‌های توکیو را دوباره به تعویق بیندازد یا آن را لغو کند.

سخنگوی هیات‌ وزیران دولت ژاپن پیش از اظهارات پوند گفته بود که موفقیت در تولید واکسن ویروس کرونا شرطی برای برگزاری المپیک ۲۰۲۰ در تابستان سال آینده در توکیو نیست.

«یوشیهیدی سوگا» این را هم بر زبان آورد؛ تا جایی که می‌دانم، اعضای کمیته سازماندهی المپیک ۲۰۲۰ در ژاپن و کمیته بین‌المللی المپیک کشف واکسن ویروس کرونا را شرط برگزاری این رقابت‌ها تعیین نکردند، البته نقش این واکسن در بازگرداندن زندگی عادی مردم جهان بسیار اهمیت دارد.

«جان کوتس» مسوول کمیته بین‌المللی المپیک در امور توکیو ۲۰۲۰ هم اظهار نظر کرده است که نمی‌توانیم بازی‌ها را دوباره به تعویق بیاندازیم و باید اینطور فرض کنیم که واکسنی در کار نخواهد بود یا حتی اگر واکسنی کشف شود، به اندازه‌ای نیست که در تمام جهان توزیع شود.

اما در یک نظرسنجی در توکیو که توسط نشریه آساهی شیمبون انجام شد، نشان داد که ۵۹ درصد افراد شرکت کننده معتقدند، المپیک باید لغو شود یا دوباره به تعویق افتد، که این نگرانی عموم مردم درباره این بیماری را نشان می‌دهد.   

«یوشیرو موری»، دبیر کمیته برگزاری المپیک توکیو در نشستی به «یوریکو کویکه»، فرماندار پایتخت، گفت که در نظر دارد تا سپتامبر/شهریور ماه امسال و طی همکاری با دولت‌ مرکزی و کلان‌شهر توکیو کارگروهی را به راه اندازد.

از طرفی با شیوع گسترده کرونا در جهان و تعویق بازی‌های المپیک در کشور ژاپن؛ از مدتی پیش طرح اضطراری ملی و فاصله‌گذاری اجتماعی هم ضربه‌ای بر اقتصاد و صنعت توریسم این کشور را در پی داشت.

مسوولان ارشد کمیته برگزاری بازی‌های المپیک معتقدند: کاهش میزان درآمدهای این کشور از فروردین ماه تا تیرماه امسال ممکن است ژاپن را به یک سونامی اقتصادی و رُکود عمیق سوق دهد که بخش بزرگی از آن متاثر از همین تعویق بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو است.